«

»

Terugblik Bijbels culinair

Religie betekent verbinden. Samen koken, eten, een glaasje wijn en afwassen(!) is een mooie manier om mensen met elkaar te verbinden. etHe Aan de hand van het kookboek Bijbels Culinair van Han Wilmink de “kookdominee” organiseren Janny Bolt, Sietske Koekkoek en Jenny Reijntjes sinds 2009 Bijbels Culinair. Vanaf het begin is de belangstelling groot. Iedereen dacht dat we ‘natuurlijk’ linzensoep zouden gaan maken. Wij houden van uitdagingen en verrassingen en behalve linzensoep, koken we nog veel meer. Geroerbakte wilde spinazie met rozijnen en pijnboompitten, zorgde de eerste keer voor grote hilariteit en een groene keuken. Veel gerechten die worden bereid zijn terug te leiden tot de Bijbel. Zomaar een paar weetjes : Een gerimpelde zwarte olijf stelt de 100-jarige Abraham voor. De dadel staat voor recht en gerechtigheid. De walnoot wordt in verband gebracht met de liefde.

Een greep uit de bereide gerechten: Sjaloomsalade, dadelkoekjes, wortel-koriandersoep, yoghurt met honing, walnoot en granaatappel, latkes, linzensoep, vijgen in rode wijnsaus en kaneelroom, couscous, tilapia Galilea, flensjes met het goede der aarde, linzensalade, koffie met bijbelcake, pompoensoep met zwarte linzen, oranjebloesemsalade. Dinsdag 23 januari was er een Preuverieje van veel verschillende gerechten. Martje Veenstra verzorgde het theologische gedeelte met een gebed en een spannend Bijbelverhaal. Het is en blijft Bijbels Culinair………neem allebei met een korreltje zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>