«

»

Schilderijententoonstelling

Schilderijententoonstelling in het Annahuis.

Ingaande zaterdag, 27 april zijn er in het Annahuis schilderijen te zien van Jan Riepma. De schilderijen zijn op verschillende plaatsen in het gebouw aangebracht, waardoor veel ruimten  een verrassende wandversiering hebben gekregen.

Jan Riepma (1942) woont in Heino en is al meer dan 25 jaar actief als hobbyschilder. Hij is begonnen met aquarelverf maar stapte na enige tijd over op olieverf. Hij volgde schilderlessen aan de Landstede.  Regelmatig zijn er exposities van zijn werk geweest o.a. in Podium te Heino, op diverse locaties tijdens de kunstroute te Heino, in de Nicolaaskerk in Heino gedurende de Pompdagen; in het gemeentehuis in Raalte en in Dalfsen; in Tijenraan te Raalte; Het Wooldhuis en in de Huisartsenpraktijk in Heino en verder in Goor en Bedum. Later dit jaar komt er nog een uitgebreide expositie in het Kulturhuus in Lemelerveld.  Af en toe schildert hij  in opdracht. 

Wat is er te zien. 
De schilderijen laten een grote variatie aan landschappen zien. Soms ligt de inspiratiebron in het buitenland (Italië, Ierland, Engeland, Noorwegen) maar heel vaak is het dicht bij huis: Salland. Alle schilderijen hebben een realistische stijl, waardoor de landschappen duidelijk herkenbaar zijn. Verder valt op dat water dikwijls een belangrijk element in zijn werk is. Opmerkelijk zijn ook de heldere kleuren waardoor menige bezoeker zegt er blij van te worden.

De schilderijen zijn te zien tot en met donderdag 30 mei 2019, tijdens de openingsuren van het Annahuis.