«

»

Project R4R 2019

Project R4R 2019

Het nieuwe project waar R4R in 2019 naar toe gaat bevindt zich in Târgu Mures in Roemenië. Op de  Timulazu Camping en de jongeren-opvang aldaar staat weer een leuke klus op de R4R-jongeren te wachten.

Stichting Timulazu is een christelijke organisatie die kansarme jonge volwassenen in Roemenië een betere toekomst wil bieden. De stichting is ontstaan in Laag Zuthem en met de eerste lettergrepen van deze plaats en die in Roemenië vormt dit de naam van de stichting.
Timulazu heeft in Roemenië een verbouwde staatsboerderij met camping en kinderboerderij, waar de Roma-jongeren een intensief woon- en werktrainingsprogramma volgen. In Roemenië wordt er voor zo’n opvang van net volwassen weeskinderen van Roma geen subsidie of steun van de overheid gegeven. Het project wordt gefinancierd door sponsoracties en een kringloopwinkel in Heino. Neem eens een kijkje op de website: www.timulazu.com.  

Na de bevindingen van de voormissie lijkt het dat we daar met een groep van 25 tot 30 jongeren en begeleiding heel veel kunnen betekenen voor deze stichting. Op bijgaande foto’s zie je de ontmoetingsplek op de camping met overkapping (waar een nieuwe betonvloer gestort moet worden) en op de achtergrond een gedeelte van de boerderij met appartementen. Ook drie interieurfoto’s van een appartement dat al af is. Iets soortgelijks gaat R4R er dus bij maken.  Op de camping bevindt zich ook een aantal appartementen, 1 daarvan is alleen nog een groot hok met troep. De binnenwanden worden er door de stichting ingezet en R4R gaat zorgen dat er in geleefd kan worden. Daarnaast zijn er nog diverse klussen op het buitenterrein, waaronder het maken van picknickbanken te doen. 
R4R is blij dat er toch een project is gevonden. Voor de zomer van 2019 staat dan ook de volgende reis naar Roemenië op het programma. Vanaf dit moment kunnen onze R4R-jongeren in verschillende werkgroepen deze reis en verblijf, het klusproject en de te verrichten activiteiten voorbereiden.