Mysterie van het Leven

Met ongelooflijk veel trots en plezier kan ik jullie vertellen dat we ondertussen bijna 1500 bezoekers hebben gehad in de Plaskerk bij onze expositie ‘Mysterie van het Leven’.

De mensen die echt de tijd nemen om alles te bekijken zijn onder de indruk en, wat nog mooier is, ze worden geraakt  door wat ze zien en gaan vaak met elkaar in gesprek.

Verschillende mensen zijn al meerdere keren geweest omdat het voor hen teveel is om in een keer te bevatten. Sommigen nemen een catalogus mee naar huis, lezen daar in alle rust de verhalen nog eens en komen dan terug om de kunstwerken nog eens te bekijken.

Anderen nemen steeds iemand anders mee omdat ze de expositie zo de moeite waard vinden dat zoveel mogelijk vrienden en bekenden ook komen kijken.

Ook zijn er verschillende mensen die de koffiehoek als een soort van ontmoetingsplek hebben ontdekt. Helemaal zoals wij bij de voorbereiding hadden gehoopt.

Daarnaast hebben we buiten de openingstijden ook een aantal groepen op bezoek gehad.

Er gaat een verbindende werking uit van het bekijken van de expositie in groepsverband. De reacties na afloop zijn hartverwarmend.

Vooral de verhalen bij de kunstwerken hebben hun meerwaarde bewezen. Mensen identificeren zich vaak met wat ze zien en wat er geschreven staat.

Hiervoor wil ik jullie allemaal nogmaals heel erg bedanken.