“Door het donker”…….
Liturgische bloemschikking advent en kerst 2022.

In deze adventsperiode lezen we uit het bekende Lucas verhaal enkele hoofdstukken in de aanloop naar het kerstfeest. We gaan door het donker naar het licht.

We leven op dit moment in een vreemde tijd, veel vragen en zorgen; er is daarom gekozen voor een herkenbaar advent: “Kom tot ons, de wereld wacht”.

De basis van de schikkingen in de kerk zijn dit jaar stammen van diverse formaten, een kale tak die wordt aangekleed met diverse attributen;  een groene tak, een ster, een licht en een engel.  Tekenen van nieuw begin, van hoop, van aanwezigheid en van blijde verwachting.

Samen op weg, door het donker naar het Licht.

 

                              Namens de werkgroep liturgisch bloemschikken, Hanneke Vrieling

 

Zondag 27 -nov -2022  1e advent

De aankondiging van de geboorte van Jezus door engel Gabriël  aan Maria, geeft hoop voor de toekomst! De helleborus (kerstroos) is een bloeiende wintergroene plant.  Het groen is in de tak al zichtbaar, teken van nieuw begin.

Die bloem van wonderbaarlijk luister, waarvan Jesaja sprak, bloeide op toen door het duister,

het Licht der wereld aanbrak’.

Zondag 4 december 2022 2e advent

Lucas 1 : 5-25 Tekst bij de schikking:

De engel Gabriël vertelt Zacharias dat zijn vrouw zwanger zal worden, maar Zacharias hecht er geen geloof aan. Hij kon geen woorden meer uitbrengen om het visioen te delen. Als teken van verwachting verschijnt het licht aan de horizon in de vorm van een ster.

Een tweede helleborus versterkt het komende licht. De bloem van wonderbare luister, waarvan Jesaja sprak, bloeide op toen door het duister het Licht der wereld aanbrak.