Herdenking Holocaust 27 januari

Ieder jaar wordt rond 27 januari stilgestaan bij de slachtoffers van de Holocaust. Op 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, hét internationale symbool van de Holocaust, werd bevrijd. Om mensen in hun eigen gemeente te betrekken bij dit oorlogsverleden heeft kunstenaar Daan Roosegaarde een tijdelijk lichtmonument ontworpen: LEVENSLICHT. (flyer) In januari wordt ‘Levenslicht’ onthuld in gemeenten door het hele land waar de vervolging van Joden, Roma en Winti plaatsvond. In de gemeente Raalte wordt dit kunstwerk van 22 januari tot en met 2 februari tentoongesteld in de Plaskerk. 
De openingstijden gedurende deze dagen zijn van 18.30 tot 21.30 uur. Er worden vrijwilligers gezocht om als de kerk open is als toezichthouder aanwezig te zijn. Een koster is steeds aanwezig voor het openen en sluiten van de kerk. En er wordt voor koffie gezorgd. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij henny.huis@raalte.nl of bij Aaltje Booijink: annahuis@pknraalte.nl / 06-27129798.

N.B.  Op zondag 26 januari is er van 19.00 uur tot 20.00 uur een oecumenische viering in verband met de week voor de eenheid.