Girlsclub 2 theMax

Meidenclub Girlsclub 2 theMax

Zaterdag 18 juni hebben de meiden: Jenita, Nienke, Sietske, Lieke en Ronja samen met Astrid hun eerste seizoen van de Girlsclub afgesloten met een lekker dagje in Avonturenpark Hellendoorn. Er is genoten van allerlei attracties, mooi weer, patatje eten en kletsen met elkaar.

Wij starten weer op zondag 25 september bij Astrid en Ronja thuis: onder het klaarmaken en opeten van pizza’s gaan wij brainstormen over de komende activiteiten. De opzet zal weer hetzelfde zijn als het afgelopen seizoen: maandelijks bij elkaar komen bij één van de meiden thuis. De gastvrouw bereidt een activiteit voor, evt. samen met de ouders/moeder. Wat is er het afgelopen seizoen zoal gedaan? Knutselen met hout en draad, een spel maken, film kijken op de American Evening en cakejes bakken. Daarnaast zijn er ook andere bijeenkomsten, zoals afgelopen seizoen een bezoek aan de voedselbank en de Passion in Deventer. Wij hopen op veel leuke en uitdagende ideeën om samen met elkaar te doen. Als er nog meiden interesse hebben om mee te doen: vanaf 12 jaar ben je welkom. Neem contact op met Astrid Hommes, tel. 361326; of Jantine Groenewold, 06-44524281. Mailen kan ook: jantine@in-verbinding.eu

De meiden zijn al weer een aantal keer bij elkaar geweest, steeds bij één van hen thuis. De activiteiten zijn zeer verschillend: van films kijken met popcorn en hamburgers op de American Night, tot creatief met hout en draad om leuke spullen te maken.

Palmzondagavond zijn Jenita, Nienke, Ronja en Lieke met Alexander Toeter naar The Passion in Deventer geweest. Vooraf was niet iedereen echt op de hoogte wat ze konden verwachten, maar het volgende antwoordden de meiden op een drietal vragen:

Wat vond je ervan? Ik vond het interessant en leuk. Het was origineel bedacht en leuk, terwijl het toch niet te groot was. Het was leuk om naar te kijken en interessant.

Wat is je het meest bijgebleven? Dat met de fakkels vond ik heel mooi. Eigenlijk vind ik twee dingen heel mooi: het verlichte kruis was indrukwekkend en dat is me bij gebleven omdat ik het niet verwacht had. En er was een meisje dat zo mooi zong: die kan wel met de Voice meedoen! Dat Jezus naar het kruis werd gebracht met allemaal fakkels en vuur heeft de meeste indruk op mij gemaakt.

Welk liedje vond je het leukst? Ik vond het liedje van Claudia de Breij het leukst. Het mooiste liedje weet ik niet zo gauw te noemen, maar dan kies ik toch voor het lied dat werd gezongen toen Jezus dood was. Gezongen door zijn moeder en een van de leerlingen. Het was een liedje dat drie keer werd gezongen. Het lied “Iedereen is van de wereld” vond ik het leukst.

 

De tekst van een van die mooie liedjes:

 

Sluit je ogen een seconde

zet een lach op je gezicht

zeg bedankt tegen het leven

voor de liefde en het licht

doe een wens voor iemand anders,

al lijkt het nog zo klein en stil

elke golf begint als rimpel

maar maakt altijd een verschil

Vier het leven om je heen,

hang de slingers op en dans met iedereen

Het leven is al veel te kort

ja, en alleen is maar alleen

Dus droom, durf, doe en deel met iedereen

Deel je rijkdom met een ander,

liefde, nog veel meer dan goud

en wees lief voor wie je lief is

zeg als je van iemand houdt

Geef een glimlach aan een vreemde

knuffel iemand elke dag

en wees dankbaar voor de dingen,

die je vandaag beleven mag

Vier het leven om je heen,

hang de slingers op en dans met iedereen

Het leven is al veel te kort

ja, en alleen is maar alleen

Dus droom, durf, doe en deel met iedereen