In de voetsporen van Franciscus van Assisi: Een Inspiratiereis van de Protestantse Gemeente Raalte en de Parochie Heilig Kruis Raalte

Raalte, 10 april 2024 – De Protestantse Gemeente Raalte en de Parochie Heilig Kruis Raalte nodigen gelovigen en geïnteresseerden uit voor een bijzondere Inspiratiereis naar Assisi, die plaatsvindt van 3 november tot en met 9 november.

Deze inspiratiereis, een initiatief voortgekomen uit de samenwerking van de werkgroep die vorig jaar activiteiten organiseerde in het kader van Raalte 900 jaar, biedt de deelnemers een unieke kans om in de voetsporen van Franciscus van Assisi te treden. In de Plaskerk is een aantal jaren geleden de secco’s aan het gewelf geconserveerd. Daar kwam Franciscus van Assisi naar voren en dit proces is uitgebreid beschreven in het boekje “de Parels van de Plaskerk”. De Plaskerk van oudsher natuurlijk een katholieke kerk en nu van de Protestantse geloofsgemeenschap.

De inspiratiereis belooft een verdiepende verkenning van Franciscus van Assisi en zijn betekenis in de hedendaagse wereld. Deelnemers zullen vanuit Assisi de omgeving verkennen, waarbij ze de plaatsen bezoeken die van historisch belang zijn voor Franciscus van Assisi en zijn spiritualiteit. De vraag die centraal staat is: Wat kunnen we vandaag de dag leren van het leven en de boodschap van Franciscus van Assisi?

Deelnemers worden aangemoedigd om deel te nemen aan deze verrijkende ervaring. De omgeving van Assisi biedt niet alleen spirituele verdieping, maar ook prachtige natuurlijke landschappen om te verkennen. De dagelijkse wandelingen variëren gemiddeld tussen de 5 en 10 kilometer per dag, wat de gelegenheid biedt om in contact te komen met de natuur en te reflecteren op de inspirerende boodschap van Franciscus van Assisi.

De Inspiratiereis vindt plaats van zondag 3 november tot en met zaterdag 9 november. Geïnteresseerd vul het aanmeld formulier in (aanmelden per persoon).

Voor informatie kun je contact opnemen met onze reisleiders:

Ben Lokate: 06-11624784

Aaltje Booijink: 06-27129798

Einde Persbericht