Compassion

Nieuw project van de diaconie, de ZWO-commissie, de kindernevendienst en de rommelmarktcommissie voor het seizoen 2016-2017.

Vanaf september 2016 steunen we een nieuw project, namelijk het werk van de stichting ‘Compassion’. Deze stichting werkt in 26 ontwikkelingslanden op 3 continenten: Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Compassion helpt kinderen zich gezond te ontwikkelen, tot zelfredzame, christelijke volwassenen die op hun beurt hun gemeenschap gaan veranderen.

Hier een link naar het filmpje over het Child Survival Program van Compassion.

Er is gekozen voor het specifieke project ‘Moeders en baby’s’ in Ethiopië. Het project is gelegen in het zuiden van Ethiopië (in de stad Adama), waar op dit moment grote droogte heerst. Op dit project worden moeders en baby’s ondersteund. Compassion werkt altijd samen met lokale kerken om een project te kunnen openen en dat is in dit geval ook zo. De lokale kerk is de faciliterende partner en stelt het kerkzaaltje en een gebouwtje beschikbaar om hen op te vangen. De moeders die daar worden opgevangen behoren tot de kwetsbaarste moeders uit de omgeving. Dit kan verschillende oorzaken hebben van aids, ongewenste zwangerschap (en daardoor verstoten door familie) of extreme armoede en daardoor geen middelen hebben om het kind op te kunnen voeden. Deze moeders krijgen alles wat ze nodig hebben en leren daarnaast vaardigheden om extra geld te kunnen verdienen. De moeders worden begeleid bij de bevalling en daarnaast heeft het project de functie van een consultatiebureau. Kinderen worden onderzocht, gewogen, ingeënt etc. Daarnaast leren ze alles over het opvoeden van kinderen. Van het verschonen en voeden tot algemene omgang. In Ethiopië is het bijvoorbeeld ‘normaal’ om kinderen te corrigeren door ze te slaan. Dit zit erg in deze cultuur verwezen. Compassion laat hen zien dat dit ook anders kan. Als de baby’s de leeftijd van 3 jaar hebben bereikt, worden zij opgenomen in het kind-sponsorprogramma van Compassion. Het project wil graag een speelplaats en een zondagschool mogelijk maken voor de kinderen. Daarnaast willen ze graag boeken aanschaffen om in de vorm van een bibliotheek uit te kunnen lenen aan de moeders en kinderen. Een bijdrage van onze gemeente zal hier enorm bij helpen om dit mogelijk te maken!Voor meer informatie kunt u terecht op www.compassion.nl.

Een medewerker van Compassion heeft het project in de dienst van 2 oktober 2016 toegelicht.

 

 

 

IMG_6433 IMG_6459 IMG_6363 IMG_6358 IMG_6347 IMG_3276