Zwo

Najaarszendingscollecte 2014

Op 30 November 2014 wordt de jaarlijkse najaarszendingscollecte gehouden. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor Mercy Ships. Met het schip de Africa Mercy wordt gratis hulp aangeboden aan de allerarmsten van Afrika. Op uitnodiging van een regering blijft het schip ongeveer 10 maanden in een land en verricht daar onder meer gezichtsreconstructies, oogoperaties, tandartsbehandelingen, orthopedische operaties en klompvoetcorrecties. Aan boord zijn vrijwilligers werkzaam uit 40 landen die zich belangeloos inzetten. Er werken chirurgen, tandartsen, koks, machinisten, kapsters, schoonmakers, loodgieters, leraren enzovoort. Een van hen is Rianne Booijink, die op dit moment werkzaam is in de keuken van de Africa Mercy. U kunt haar ervaringen volgen op riannebooijink.reiskrabbels.nl. Het werkgebied van Mercy Ships is West-Afrika. Maar vanwege de ebolauitbraak daar heeft Mercy Ships nu Madagascar als werkgebied uitgekozen.
Nelson Mandela zei over het werk van Mercy Ships het volgende: “Mercy Ships heeft duidelijk een positieve verandering van Afrika voor ogen, bij haar visie om hoop en genezing te brengen aan het continent Afrika. Ik ondersteun de visie en missie van Mercy Ships en vraag u dit nobele werk ook te ondersteunen en er aan bij te dragen dat de wereld een betere plaats wordt om te wonen”. We sluiten ons als ZWO-commissie graag bij deze woorden aan.

IBAN-nummer is: NL37RABO0354557572 ten name van: ZWO-commissie van de Protestantse Gemeente Raalte (Meer over Mercy Ships: www.mercyships.nl)
De ZWO-commissie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *