Aanmelden activiteit

Gebruik dit formulier om je aan te melden voor een of meerdere activiteiten.

Vul je naam in en bij de gekozen activiteit(en) het aantal personen. Onderaan het formulier nog je e-mailadres invullen en dan verzenden.

Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding in je mailbox.

We trekken erop uit! Samen wandelen in stilte. We maken een wandeling van ongeveer een uur. Het eerste half uur wordt er niet gesproken, daarna stoppen we even en krijgen we in stilte een tekst ter overdenking. Als we onze weg vervolgen, kunnen we nadenken over de inhoud van de tekst. Het laatste kwartiertje delen we onze ervaringen.
Wat weet u van de Bijbel? Wilt u nieuwe dingen ontdekken? Ga dan de uitdaging aan met uzelf en met anderen. Elk jaar rond de Nationale Bijbelzondag wordt in veel plaatsen de Bijbelquiz georganiseerd. Oud-deelnemers zijn erg enthousiast dus we hopen dat er veel mensen komen! Het wordt een Bijbelquiz vol humor, doordenkertjes en interessante weetjes. De vragen worden ondersteund met filmpjes. De quiz is van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en bestaat uit een aantal meerkeuzevragen en een finaleronde. U kunt zelf meedoen met de quiz, maar u kunt uiteraard ook als toeschouwer komen. Dit jaar gaan we voor de quiz gezellig met z’n allen naar Wijhe. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Toegang is gratis. Er zal ook aandacht worden besteed aan het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap.
Op vrijdagavond 5 november is er een avond voor jonge gezinnen in het Annahuis. Om 17.00 uur starten de kinderen met een leuke activiteit terwijl de ouders elkaar kunnen ontmoeten en gezellig bij kunnen kletsen. Om 18.00 uur gaan we samen eten. Aanmelden kan tot en met maandag 1 november
Wat hebben we elkaar gemist! Tijd om weer samen aan tafel te gaan om lekker te eten en, minstens zo belangrijk, samen in gesprek te gaan. We doen dit aan de hand van de kernwoorden uit het beleidsplan van onze kerk. Verbindend: We maken samen de maaltijd Betekenisvol: We gaan met elkaar in gesprek Vernieuwend: We gaan aan tafel bij iemand anders thuis In een aantal huiskamers gaan we op 26 november ’s avonds samen eten met ongeveer 6 personen. De gastvrouw bereidt het hoofdgerecht en zorgt voor de drankjes. De gasten bereiden in overleg met de gastvrouw het voorgerecht of het nagerecht en nemen dit mee. Alle onkosten worden ’s avonds verrekend. Denk aan ongeveer € 10,00 per persoon. Na opgave hoort u waar u op 26 november ’s avonds naar toe mag. Wij hebben er weer zin in! U ook?
Graag vertelt ds. Richard Slaar eens uitgebreid over al die mensen uit heden en verleden die flink van het pad af zijn, zeg maar de “wappies” in de geschiedenis: wie had het wanneer toch flink mis? Tot aan vandaag verwonderen mensen zich over wat de één gelooft en wat de ander denkt zeker te weten. We duiken op deze avond luchtig de geschiedenis van de kerk in om te ontdekken wat vreemd is en hoe vreemd het eigenlijk is om iets te ontdekken. Welkom, alle ketters!
We brengen een bezoek aan de H. Kruisverheffing. Tijdens de rondleiding horen we iets over de geschiedenis en het interieur van de kerk, waaronder de gebrandschilderde ramen. Een leuke én leerzame middag. Na afloop drinken we samen nog een kop koffie of thee.
Zoals vele avonden kon ook deze gezellige avond vorig jaar niet plaatsvinden. Maar dat gaan we dit jaar dubbel en dwars goedmaken! Zet vrijdag 18 februari 2022 alvast in uw agenda. U kunt deze avond genieten van een heerlijke warme maaltijd, waarna er een ludiek muziekprogramma met quizelementen plaatsvindt onder leiding van de broers Boudewijn en Ronald Jonkman. Lekker en leuk wordt het die avond zeker!
Op 8 en 22 maart is Professor Chris Kruse te gast. Hij neemt ons mee in de wereld van de (natuur)wetenschap. Als wetenschapper en gelovige weet hij waar hij over spreekt. Hij geeft een genuanceerd beeld van de verhouding tussen geloof en wetenschap. Zijn lezing zet gegarandeerd aan het denken over belangrijke vragen. Hij laat je kijken naar wat de wetenschap aan kennis heeft opgeleverd over de kosmos, de materie en het leven op aarde. Wat is de status van deze kennis? Hoe verhoudt die zich tot wat de Bijbel daarover zegt? Chris weet de informatie boeiend en toegankelijk te brengen. Het verhaal is voor iedereen goed te volgen, al zullen de hersenen af en toe wel kraken. Een boeiend programma met veel nieuwe inzichten en scherpe vragen.
Op 8 en 22 maart is Professor Chris Kruse te gast. Hij neemt ons mee in de wereld van de (natuur)wetenschap. Als wetenschapper en gelovige weet hij waar hij over spreekt. Hij geeft een genuanceerd beeld van de verhouding tussen geloof en wetenschap. Zijn lezing zet gegarandeerd aan het denken over belangrijke vragen. Hij laat je kijken naar wat de wetenschap aan kennis heeft opgeleverd over de kosmos, de materie en het leven op aarde. Wat is de status van deze kennis? Hoe verhoudt die zich tot wat de Bijbel daarover zegt? Chris weet de informatie boeiend en toegankelijk te brengen. Het verhaal is voor iedereen goed te volgen, al zullen de hersenen af en toe wel kraken. Een boeiend programma met veel nieuwe inzichten en scherpe vragen.
Op 17 april 2022 is het Eerste Paasdag. Zes weken voorafgaand aan het Paasfeest leven we in de zgn. ’40-dagentijd’, een tijd van bezinning en inkeer. Met bloemen, kleuren en diverse materialen geven we hier zichtbaarheid aan binnen de wekelijkse liturgie. Als werkgroep liturgisch bloemschikken willen we graag een uitleg en toelichting geven op het tot stand komen van de schikkingen. Op donderdag 7 april 2022 is er vanuit de kerk een online demonstratie en workshop. Mocht er belangstelling zijn om zelf een bloemstuk te maken, dan zal er gelijktijdig in het Annahuis een workshop zijn. Leden van de werkgroep zullen hier aanwezig zijn om jullie te helpen bij het maken van een mooi paas-bloemstuk. Hiervoor kan men zich t.z.t. aanmelden, waarna de deelnemers bericht ontvangen over het mee te nemen materiaal. Een moment van bezinning en een creatieve uitwerking!
Opdat wij niet vergeten De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In het kader van 75 jaar bevrijding in 2020 wordt een bezoek met rondleiding aan het informatiecentrum en het ereveld georganiseerd. We krijgen in het vernieuwde informatiecentrum informatie over de bevrijding van Oost- en Noord-Nederland. Ook wordt er aandacht geschonken aan de geschiedenis en de indeling van de begraafplaats. Bij het bezoek aan het ereveld ontdekt u de indrukwekkende verhalen van de gevallen Canadezen die zijn begraven op de Holterberg.
Na de succesvolle edities van vorige jaren, dit jaar weer een evenement speciaal voor mannen! Wij willen graag dat mannen elkaar ontmoeten in een relaxte sfeer met veel gezelligheid om er gewoon een mooie middag/avond van te maken. Dat doen wij door middel van voeding voor geest en lichaam! Ribs en Biertje is voor de meeste mannen wel duidelijk, maar die Bijbel brengt verwarring. Wij vinden het belangrijk dat er tijdens het evenement de ruimte is om over geloofszaken te praten. Ontkerkelijking en secularisatie zijn normaal geworden en als christen dien je steeds vaker uitleg te geven over geloof of kerk. Daarom willen wij een ontspannen sfeer neerzetten waarbij je niet hoeft uit te leggen dat je gelooft. Er is ruimte voor gesprek over geloof, maar ook ruimte voor gezelligheid, humor en muziek. In het gedeelte van ‘Bijbel’ staan we stil bij de Bijbel en hoe men dit in alledaagse dag invult in zijn leven. Je praat samen met elkaar na wat het geloof voor jou betekent. In het gedeelte ‘Biertje’ gaan we een aantal lekkere speciaalbieren proeven. En tijdens de barbecue is er natuurlijk ook een lekker biertje. In het gedeelte ‘Ribs’ hebben we voor jullie een heerlijke BBQ klaarstaan met vooral veel en goed bereid vlees. De middag begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.
In navolging van de herenmiddag Ribs, Bijbel, Biertje organiseert de Werkgroep Activiteiten dit seizoen ook een speciale activiteit voor de dames. De rol van de dominee wordt uiteraard ook door een vrouw ingevuld: we hebben ds. Martje Veenstra bereid gevonden de avond mede vorm te geven. Na ontvangst met een kop koffie of thee zal Martje een inleiding verzorgen. Daarna gaan we op de fiets (of evt. auto) naar wijngaard de Landman aan de Tolhuisweg 17 waar Ralph Mulders ons van alles zal vertellen en laten zien over de wijngaard. Daarnaast staat er een proeverij van wijnen op het programma, onder het genot van wat hapjes. We hopen op een gezellige afsluiting van het activiteitenseizoen!