Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwjaar!
De eerste week van januari staat in het teken van diverse nieuwjaarsrecepties. Met een bezinningsmoment op 1 januari om 10.00 uur neemt Ds. Günter Brandorff de gemeente mee om op creatieve wijze de eerste stappen in het nieuwe jaar zetten. Op  8 januari komen wij (vóór de dienst) om 10.00 uur in het Annahuis bij elkaar voor koffie/thee met krentenbrood. Daarna gaan wij naar de kerk voor een korte dienst rondom het thema: Verbinden en Verbonden. Voor de kinderen is er kindernevendienst en oppas. Na de dienst gaan we terug naar het Annahuis om samen wat te drinken & elkaar te ontmoeten.

Pelgrimeren: Geert Grootepad
In het kader van de samenwerking Klein Salland trekken de voorgangers weer de wandelschoenen aan en nodigen je uit om met hen het Geert Grootepad, een tocht van Deventer naar Zwolle, mee te lopen. Voor zaterdag 14 januari staat het gedeelte: Zwolle Zuid via het Engelse werk naar het station in Zwolle, (ca.12 kilometer) op het programma. De start is om 8.45 uur in ’t Langhuus in Wijhe met een kop koffie en luisteren naar een verhaal.Daarna met de bus naar het startpunt en dan wandelen naar het station in Zwolle. Aanmelding: Ds. Martje Veenstra-Oving, tel. 0570-545842 of per e-mail: martjeveenstra@hotmail.com

Koffie-ochtend
Niet alleen op zondagochtend zijn wij een gemeente, ook door de week kunnen er gelegenheden zijn om elkaar te ontmoeten. Op donderdag 26 januari is er voor ieder, die dat leuk vindt, van 10.00 tot 11.30 uur, voor de eerste keer, een koffie-ochtend in het Annahuis. Opgave vooraf hoeft niet. 

Actie Kerkbalans
Van vrijdag 13 januari tot en met vrijdag 27 januari 2017 wordt aandacht gevraagd voor de actie Kerkbalans.
Voor de campagne van 2017 is het thema Mijn kerk verbindt. We zijn door de kerk verbonden met God, met elkaar en met de generaties voor en na ons. We houden elkaar vast in geloof en verbinden ons met mensen die steun nodig hebben Nu het steeds vaker ‘ieder voor zich’ lijkt te zijn, is het de kerk die verbindt. Geef aan die verbinding. Geef aan Kerkbalans! De uitgifteavond is op vrijdag 13 januari, van harte welkom voor een kop koffie en het ontmoeten van anderen. Op 27 januari wordt alles ingezameld en de opbrengst geteld.

Week van het gebed voor de eenheid
Op zondag 22 januari om 19.00 uur is er een oecumenische viering, georganiseerd door de Raad van Kerken. Dit jaar heeft een werkgroep uit Duitsland de liturgie voorbereid. Het  thema van deze dienst is : "Jouw hand mijn glimlach". Pastoor Verweij zal deze dienst leiden. Tijdens deze dienst zal de interkerkelijk zang- en gospelgroep FREEDOM meewerken  en organist dhr. Klaas Bos. Na afloop staat er koffie en thee voor ons klaar in het Annahuis.  Van harte welkom!

Kidzclub
De kidzclub start het nieuwe jaar met een nieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari. We gaan dan gezellig met elkaar spelletjes doen, van harte welkom om een kijkje te komen nemen! Op 27 januari is er een filmavond.

Activiteit uit Klein Salland & overige activiteiten

Klein Sallandse zondag
29 januari is weer een Klein Sallandse zondag. Ds. Martje Veenstra uit Wijhe gaat voor in de Plaskerk. Om 11.00 uur is er een Klein Sallandse Kliederkerk voor de kinderen van 4 jaar en ouder met hun (groot)ouders in het Annahuis in Raalte

Navolging nu: postmoderne devotie
In hoeverre is het Protestantisme in Salland en in het stroomgebied van de IJssel ontstaan? Het geloof weer terug brengen bij het volk, toegankelijk en aantrekkelijk maken en toch authentiek blijven.  Het kan ook vandaag vanuit gemeenschap, verbinding en gelijkwaardigheid. Een uitdaging in vertrouwen en met ruimte voor ontmoeting en gesprek. Durft u het aan? Op donderdag 26 januari ben je van 20.00 - 22.00 uur welkom in de Bastiaan in Olst. Mink de Vries en ds.Henk Jan Damstra hebben de leiding.

De Reformatie 
Onder leiding van Dineke van Hoegee hebben we het op dinsdag 31 januari in ’t Langhuus in Wijhe over leven en werken van Luther, maar niet alleen van hem. Aanvang is 20.00 uur en de avond duurt tot 22.00 uur.

500 jaar Protestantisme
In de maand januari is in het kader van het landelijke project (estafette) van de Protestantse Kerk Nederland ‘500 jaar protestantisme: doe mee! Overijssel aan de beurt met als thema: 'Hoe goed moet je zijn?' Een klassiek thema uit de Reformatie in een modern jasje.
Als Klein Salland organiseren we deze maand een Klein-Sallandse carrousel, met wekelijks in elke plaats een activiteit die in het teken staat van 500 jaar protestantisme.
 

• Protestantse kerkmuziek
Op dinsdag 10 januari is er onder leiding van Corinne Ovinge en ds.Karolien Zwerver in de Nicolaaskerk in Wesepe een avond met uitleg over protestantse liederen en uiteraard worden er ook een enkele liederen gezongen. Aanvang 20.00 uur, vanaf 19.45 uur inloop met koffie/thee. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. 

• Bijbels culinair, ‘tafelen met Luther’
Op dinsdag 17 januari in de Landstede in Raalte kun je om 18.00 uur bijbels culinair ‘tafelen met Luther’. Inloop is vanaf 17:30 uur. Onder begeleiding van Jennie Reijntjes en ds. Martje Veenstra uit Wijhe gaan we aan de slag. De kosten bedragen € 12,50. Vooraf aanmelden via de website van de kerk of bij Janny Bolt, tel. 353350 of per e-mail: jannyvankampen@bolt.tk  Het maximum aantal deelnemers is 24 personen.

De tweede ‘tafelen met Luther’ avond is op vrijdag 20 januari in ’t Langhuus in Wijhe en begint als je mee wilt helpen met koken om 17.00 uur. Als je alleen wilt mee-eten ben je om 19.00 uur welkom. De avond is onder begeleiding van Zwanette Pol, Klaas Jilderda en ds.Martje Veenstra.