Nieuwsbrief november

 

Kennismaken met Christelijke meditatie
Onder leiding van Ester Coes uit Olst wordt op 1 november (de laatste van de serie van 4) avonden over Christelijke meditatie gehouden. Iedereen is van harte welkom, ook als niet één van de eerdere avonden is bijgewoond. De avond start om 19.30 uur in de Plaskerk.

Dankdag
Woensdag 2 november is het Dankdag voor Gewas en Arbeid en daarom staat week 44 in het teken van Dankdag. Er worden fruitbakjes bezorgd bij zieken en gemeenteleden van 80 jaar en ouder. Er wordt nog hulp gezocht bij het bezorgen, aanmelden kan via één van de volgende nummers: 352592, 354225 of 351882. Alvast bedankt voor de medewerking!

De week wordt afgesloten met een ‘deel je leven’ dienst op 6 november. Ds. Günter Brandorff gaat voor en freedom verleent medewerking aan de dienst.

Bijbelquiz
Woensdag 2 november wordt er in het Annahuis een bijbelquiz gehouden. Wie heeft de meeste kennis in huis? Henk Nijkamp en Hans Beens zijn onze quizmasters, van harte welkom om mee te doen of gezellig te komen kijken als toeschouwer. De avond begint om 20 uur en duurt tot ca. 21.30 uur.

Israël avond
Op dinsdag 15 november laten Jan en Gré van Klinken beelden en foto’s zien van het prachtige land Israël, dat zij een paar jaar geleden hebben bezocht. De vele onvergetelijke momenten willen zij graag met ons allen delen. De avond is bij hen thuis, vanaf 20 uur welkom aan de Nijverdalse weg 7 in Mariënheem. Graag vooraf opgeven via de website of via Marja v.d. Wal, tel 356303 of marjavanderwal@hotmail.com

Kidzclub – Sirkelslag & suprise avond
Op 18 november komt de kidzclub bij elkaar om  met alle basisschooljeugd uit Klein-Salland het spel Sirkelslag in het Langhuus in Wijhe te spelen. Sirkelslag brengt op een laagdrempelige en ontspannen manier christelijke thema’s en onderwerpen over aan kinderen en wordt via internet tegen heel veel andere groepen in Nederland gespeeld. Het thema dit jaar is ‘Geef liefde’ en sluit aan bij de kerstcampagne van Kerk in Actie. https://www.sirkelslag.nl/kids 

Op 25 november is er een suprise avond in het Annahuis. Een gezellige avond met spelletjes, lekkers en cadeautjes.

Eeuwigheidszondag
Op 20 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar staan wij in de kerk stil bij onze overledenen. Er worden kaarsen aangestoken en hun namen worden genoemd. De Cantorij verleent haar medewerking aan deze dienst. Voor de kinderen is er kindernevendienst en oppas. Na de dienst is er voor iedereen koffie, thee of ranja in het Annahuis.

Avondmaalsviering
Op woensdag 23 november is er een avondmaalsviering in Stevenskamp te Heeten. Ds. Günter Brandorff gaat deze dienst voor.

Filmavond
Op vrijdag 25 november is er weer een filmavond in het Annahuis. Deze avond wordt de film “Deux jours, une nuit” gedraaid. De film draait om Sandra, die herstellende is van een depressie en graag weer aan het werk wil. Ze krijgt te horen dat ze ontslagen wordt, tenzij ze haar collega’s kan overtuigen haar te helpen. Een verhaal over empathie en verantwoordelijkheid tussen mensen. Opgeven kan via de website of via Henny Roelofs, tel 358203, e-mail: hwroelofs@hotmail.com

Let op: deze film wordt gedraaid in de grote zaal van het Annahuis en niet in de filmzaal.

Jubileum Filmhuis
Leuk om te vermelden is ook dat het Filmhuis 10 jaar bestaat. Dit wordt gevierd in het weekend van 11, 12 en 13 november. Leuk om eens een kijkje te nemen. Voor meer info: www.filmhuisraalte.com 

Ontmoetingsdienst
Zondag 27 november ’s avonds om 19.00 uur wordt er in het Annahuis een ontmoetingsdienst gehouden. Jong en oud zijn van harte welkom, inloop vanaf 18.45 uur.

---