Nieuwsbrief september

---

Startzondag 11 september: Wij zijn springlevend!

Wat kun je allemaal verwachten? Om 09.30 uur starten we met een feestelijke dienst om onze Heer te danken, nieuwe ambtsdragers te bevestigen, met de jarige kerk terug te kijken maar vooral vooruit te kijken! Aansluitend is er koffie, thee of ranja met wat lekkers (zie oproep). Dan is het tijd de benen te strekken. We blijven daarbij rond de Plaskerk en er is voor jong en oud wat te doen. Er zijn verschillende onderdelen maar het belangrijkste is… samen maken, samen doen, samen plezier maken en samen springlevend zijn!

Daarna is het tijd voor een hapje en drankje en tegen 14 uur sluiten we de startzondag af. Voel je van harte uitgenodigd om te komen, om half 10 of 11 uur, tijd maakt niet uit, je bent van harte welkom!

Oproep!!
Voor een succesvolle startzondag hebben we nog wel wat hulp nodig, daarom hier enkele oproepen:

1. Foto's gezocht
Het lijkt ons leuk om met foto's terug te blikken op de afgelopen 10 jaar Protestantse kerk. Heb je leuke foto's, lever ze dan aan via mail: info@pknraalte.nl of in een envelop met je naam en adres in de brievenbus van het Annahuis.

2. Taartenbuffet
Wie heeft zin en tijd om een lekkere taart voor bij de koffie te bakken? Graag even aanmelden bij Corry Visser, tel: 357899 of via mail: corry.visser60@hotmail.com


3. Hapjes

De startzondag wordt gezamenlijk afgesloten onder genot van een hapje en drankje. Hierbij de oproep om (hartige) hapjes te maken voor bij de drankjes. Graag even aanmelden bij Corry Visser, tel: 357899 of via mail corry.visser60@hotmail.com

Kidzclub seizoen 2016 - 2017

Op vrijdag 16 september gaat het nieuwe seizoen van de Kidzclub van start. De opzet is vergelijkbaar met afgelopen seizoen: ongeveer 1x in de 3 weken wordt er een clubavond georganiseerd op de vrijdagavond van 19.30 – 21.00 uur.

Kidzclub is voor alle kinderen van groep 5 t/m groep 8 van de basisschool. Lijkt het je leuk om ook mee te doen? Van harte welkom in het Annahonk! Kijk voor de data en tijden op de website www.pknraalte.nl, onderaan de homepagina bij ‘jeugd’, kidzclub.

Bazar Kameroen

24 September is weer de dag, dat we samen gaan aan de slag.
Voor de bazar van Kameroen, er is weer van alles te doen.
Van negen tot half drie: komt allen en zie.
Hoe prachtig de winkel van Sinkel weer is, en de nieuwkraam is ook niet mis!
Zoekt u een cadeautje? U slaagt gewis!

De prijzen zijn laag zoals u bent gewend, verder is ook de kleding- en schoenenkraam weer present.
Kom kopen, kijken en gezellig zoeken, tussen speelgoed en de vele boeken.
Ook de kleinen zijn niet vergeten, met rozenboom, grabbelton en snoepje eten.
Dan nog sjoelen, knikkeren en het klompenrek, ook het intekenen is erg in trek.
Natuurlijk draaien we weer aan het rad, en gaat u met veel prijzen op pad.
De koffie met cake en koek staat altijd klaar, en om 12 uur is er een gehaktbal gaar.
Veel is er 24 september te doen, en dat alles is voor het Jeugdcentrum in Kumbo, Kameroen.

Hartelijk welkom groot en klein,
we hopen de 24ste er om 9  uur te zijn.
om u en jij in Annahuis en –honk te ontmoeten.

Voor nu met vriendelijke groeten,
De bazarcommissie.

Kennismaken met Christelijke meditatie

Op 27 september start een reeks van vier avonden over het kennismaken met Christelijke meditatie. Meditatie wordt beoefend in vele religies en ook in het christendom zijn in de loop der eeuwen verschillende manieren en methoden op dit gebied ontwikkeld. Intensieve beoefening van meditatie kan je innerlijk rust geven of inzicht in jezelf, verrijking en verdieping van hoe je in het leven staat. Iets van de rijke schat uit de christelijke traditie gaan we verkennen. Iedere avond leggen we ons toe op een bepaalde vorm. We oefenen ons in lectio divina: we laten een bijbeltekst in ons doordringen. We oefenen in ‘innerlijke aanwezigheid’, bidden zonder woorden, een aandachtig en bewust ‘alleen-maar-zijn’ en we gaan lopen en wandelen in aandacht.

Esther Coes uit Olst begeleid de avonden die worden gehouden in de Plaskerk van 19:30 uur tot 21:00 uur, de deelname is gratis, er wordt alleen een bijdrage gevraagd voor koffie en thee. De temperatuur in de kerk is 18 graden, dus houd hier rekening mee: kies voldoende warme kleding!

De andere avonden zijn 11 oktober, 25 oktober en 1 november.

Voor meer informatie: zie de website van Vacare

---