---

Nieuwsbrief april 2015

Een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten in de Stille week

• Maandag 30 maart, dinsdag 31 maart en woensdag 1 april, telkens om 19.30 uur een Avondgebed in de Plaskerk. 

• Op Witte donderdag, 2 april, vieren wij in een dienst, die om 19.30 uur begint het Heilig Avondmaal. Karolien Zwerver gaat voor in deze dienst.

• Op Goede vrijdag komen wij om 19.00 uur met onze katholieke medechristenen samen voor een viering in De Pauluskerk. Gijs van Vulpen en Astrid van Engeland gaan in deze viering voor. Het herenkoor van de Paulusparochie en onze cantorij zullen de zang ondersteunen.

• 4 april is het Stille zaterdag. Dan houden wij om 21.00 uur een paaswake in de Plaskerk. Siny Gritter gaat voor. De cantorij verleent medewerking. 

Andere activiteiten in de Stille week

Maththäuspassion

Op dinsdagavond 31 maart kun je de Matthäuspassion van J.S. Bach beluisteren in de Dominicanenkerk te Zwolle. Daar wordt dit prachtige oratorium door het toonkunstkoor Caecilia o.l.v. Dick Dijk uitgevoerd. Aanvang is om 19.00 uur. 

The Passion

Op donderdagavond is the Passion te zien in de filmzaal van het Annahuis maar er gaat ook een groep jong volwassenen naar Enschede toe. De groep die de ontmoetingsavonden organiseert gaat met de trein naar Enschede om daar the Passion te beleven. Ook zin om mee te gaan? Neem dan via de mail contact op met Mariëlle Booijink. mariellebooijink@outlook.com  Blijf je in Raalte en wil je op groot scherm kijken, de deuren van de filmzaal zijn om 20.00 uur open. 

Paasvieringen

Op eerste Paasdag zijn er twee diensten. Om 09.00 uur is er een ochtend gebed en om 11.00uur de paasviering. Om 10.00 uur gaan we met z’n allen aan tafel voor het paasontbijt. Geef je even op! Dit kan via het strookje in het kerkblad of via dewebsite. Graag voor woensdag 1 april ( en dit is geen grap!) Super gezellig om met zoveel mensen de Paasochtend te beginnen. In de hal van het Annahuis kun je na het ontbijt je vrijwillige bijdrage doneren. Ook kan je de spaardoosjes van Kerk in Actie hier inleveren. 

Aanmelden paas ontbijt https://www.pknraalte.nl/paasontbijt/

Afscheid van Sjouke en Anita Bruining

Vrijdagavond 10 april is het dan zover. We nemen als Protestantse Gemeente Raalte afscheid van Sjouke en Anita Bruining. Om 19.00 uur verzamelen we rondom de Plaskerk en gaan samen genieten van een variërende en ludieke afscheidsavond. Je mag het niet missen!

Op zondagmorgen 12 april om 11.00 uur gaat dominee Bruining, in samenwerking met Gijs van Vulpen en dominee Karolien Zwerver, voor in de Plaskerk in zijn afscheidsdienst. Let op het speciale aanvangstijdstip!

Ouderenmiddag

De voorjaarsouderenmiddag wordt gehouden op woensdagmiddag 15 aprilom 14.00 uur in het Annahuis. Voor deze, altijd heel gezellige, bijeenkomst worden alle gemeenteleden van 75 jaar en ouder uitgenodigd. Gijs van Vulpen leidt deze middag en Joop Hekkelman uit Gorssel vertelt deze middag verhalen in het dialect. 

Kerkcafé

Vrijdag 1 mei is vanaf 20.30 uur het kerkcafé weer geopend. Kom ook eens langs voor een gezellige babbel of voor een wat serieuzer gesprek. Ieder is van harte welkom! 

JEZUS LEEFT!

 

 

Wij wensen jullie fijne Paasdagen. 

---