Nieuwsbrief april 2016

---

Zomertijd

Vanaf zondag 3 april beginnen de diensten weer om 9.30 uur. Het is de eerste zondag van de maand, dus kunnen we elkaar na de dienst weer gezellig ontmoeten tijdens het koffie/theedrinken in het Annahuis.

Spaardoosjes Kerk in Actie

Denkt u zondag 3 april aan het inleveren van de spaardoosjes? Dit kan in de  doos achter in de kerk

Schoolbezoek in de Plaskerk

Op vrijdag 1 april komen de gymnasium klassen van het Carmel College Salland een bezoek brengen aan de Plaskerk en de Kruisverheffing.  

Benefiet-avond Samenloop voor Hoop

Vrijdag 15 april organiseert team Plaskerk een benefietavond in het Annahuis. Vanaf 18.30 uur is er inloop en ontvangst en wordt begonnen met een chinees buffet. Daarna volgt een gezellig, nog nader in te vullen programma. Voor het buffet wordt een vaste bijdrage gevraagd, deze wordt nog vastgesteld. De kosten van de drankjes worden apart verrekend. Van harte welkom! Aanmelden kan door vóór 9 april een mail te sturen naar teamplaskerk@pknraalte.nl. Geef daarbij aan met hoeveel personen je komt en of er eventuele dieetwensen zijn. 

Team Plaskerk is overigens ook aanwezig op de IDo4U markt op koningsdag.

Kidzclub

De Kidzclub komt op vrijdag 8 april weer bij elkaar. We hebben dan een thema avond voor het door de kerk ondersteunde project "Manquezal" in Brazilië. Benico Geerts is betrokken bij dit project én bij de kidzclub, vandaar dat dit mooi te combineren is. Doel is om door het ophalen van statiegeldflessen geld in te zamelen. Doet u ook mee? Spaar alle statiegeldflessen op en lever deze vrijdagavond 8 april tussen 19.00 - 20.30 uur in bij het Annahonk

Ouderenmiddag

Woensdag 13 april a.s. is er weer een ouderenmiddag. Alle gemeenteleden van 75 jaar en ouder ontvangen hiervoor een uitnodigingsbrief met nadere informatie. Noteer deze datum vast in uw agenda! De middag begint om 14.00 uur en ds. Günter Brandorff is als predikant aanwezig.

Klankbordgroep

Woensdag 20 april komt de klankbordgroep weer bij elkaar. De kerkenraad, vertegenwoordigd door enkele leden van het Moderamen, gaat deze keer in gesprek over de visienota Kerk 2025 'Waar een Woord is, is een Weg'. Ds Zwerver zal deze nota inleiden. Wil je ook meepraten over de toekomst van onze gemeente? Meld je dan aan bij de scriba, René Vugteveen via tel: 35 88 77 of scriba@pknraalte.nl. De nota kun je vanaf de landelijke site www.PKN.nl downloaden.

Kerkendag
Aanmelden kan nog tot 11 april!

Bijna is het zover... de aanmeldingen stromen al binnen... de tweede kerkendag van Klein Salland... Op zaterdag 23 april ontmoeten we rond de Nicolaaskerk in Wesepe onze ‘buren’ uit het samenwerkingsverband.

Misschien herkent u sommigen nog van de eerste kerkendag, maar er zullen ook nieuwe gezichten rondlopen. Hoe dan ook: het belooft een inspirerende en vrolijke dag te worden. 

Vanaf 9.30 uur bent u van harte welkom en vanaf 10.00 uur start het programma. Er zijn 2 rondes workshops en daarna wordt er afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Na afloop volgt nog een opvoering van het toneelstuk De Toren en uiterlijk 13.45 uur wordt de dag afgesloten. 

Vul hiervoor het formulier op de website. Daar is ook meer informatie over het programma en de workshops te vinden. 
Ben je van plan op de fiets naar Wesepe te gaan? Vanuit Raalte vertrekt om 9.00 uur een groep vanaf het Annahuis, welkom om je hierbij aan te sluiten.

R-4-R

Op Koningsdag 2016, 27 april zal R4R ook weer een kraampje bemannen om aandacht te vragen voor de onze groep, de reis én om de kas een beetje te spekken.  

Kijk ook eens op de vernieuwde website: ww.raalteforromania.nl 
Of volg R4R op Facebook: www.facebook.com/Raalte4Romania
Zo blijven jullie een klein beetje op de hoogte van de activiteiten van R4R.

Wilt je de nieuwsbrief digitaal ontvangen? Dat kan! Je kunt je aanmelden via: https://www.pknraalte.nl/nieuwsbrief/