Nieuwsbrief februari 2016

---

Huiskameravond
Op dinsdagavond 2 februari om 20:00 uur. Het thema is deze keer: de kracht van gebed. De avond wordt gehouden bij één van de deelnemers thuis. Opgeven via: www.pknraalte.nl

Marja van der Wal tel. 356303 / marjavanderwal@hotmail.com

Werelddiaconaat
Zondag 7 februari staat de dienst in het teken van het Werelddiaconaat. Een vertegenwoordiger van het bijscholingsproject Manguezal in Brazilië, waar wij als gemeente geld voor inzamelen, komt ons iets vertellen over dit project. De cantorij werkt mee en er is kindernevendienst. 

Filmavond
Vrijdag 12 februari om 19.00 uur gaan de deuren van de filmzaal van het Annahuis weer open. Deze keer wordt de film ‘Like father, like son’ vertoond; een film over een echtpaar dat te horen krijgt dat hun zoon, na diens geboorte, werd verwisseld met een ander kind. Als na zes jaar blijkt dat ze indertijd het verkeerde kind hebben meegenomen, komt hun leven volledig op de kop te staan. Ze staan voor een hartverscheurend dilemma: kiezen tussen hun ‘echte’ zoon of het kind dat ze zes jaar lang hebben opgevoed.

Vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar, de film begint om 19:15 uur. Na afloop is er gelegenheid om (over de film) na te praten onder het genot van een drankje (voor eigen rekening). Opgeven via: www.pknraalte.nl  

Henny Roelofs, tel. 358203 / hwroelofs@hotmail.com

Zondag 14 februari, 1e zondag v/d 40 dagentijd
In de kerk worden de spaardoosjes uitgereikt, deze kun je ook in het Annahuis afhalen.Vanuit Kerk-in-Actie wordt dit jaar campagne gevoerd met als thema: ‘Ik ga. Zet een stap naar de ander’. We nodigen u uit om een doosje mee te nemen en die in de komende tijd te vullen. Hoe? Bijvoorbeeld met overgebleven kleingeld, de opbrengst van een ingeleverde flessenbon in de supermarkt, of gewoon tussendoor als je wel wat kunt missen. Hoe beter gevuld het doosje, hoe meer geld we kunnen besteden aan mensen die het zoveel slechter hebben dan wij!

Veranderdagen

Op zaterdag 20 februari van ca. 9.30 uur tot ca. 14.00 uur worden er diverse activiteiten van de stichting Present/Veranderdagen georganiseerd. Als gemeenteleden van Klein Salland hebben wij ons voor dit goede doel van ‘Kerk in Actie’ in samenwerking met stichting ‘Present’ kunnen aanmelden. Present biedt als ‘vrijwilligersmakelaar’ de mogelijkheid om in de 40-dagentijd aan de slag te gaan bij de kwetsbare medemens door bijvoorbeeld het opknappen van een huis of tuin, of door een middag op stap te gaan met ouderen of gehandicapten. Voor de tweede dag op 19 maart a.s. kunt u zich vóór 20 februari nog opgeven. Opgave formulieren kunt u downloaden op www.pknraalte.nl of liggen in kerk/Annahuis. Hier kunt u de formulieren ook inleveren in de daarvoor bestemde bus.

In februari is er één kidzclub bijeenkomst en wel op zaterdag 20 februari. We doen dan mee aan de Veranderdag van Klein Salland.
Hoe de invulling daarvan er precies uitziet is nog niet helemaal bekend, maar het idee is om samen met ouderen pannenkoeken te bakken. Een feestje voor jong en oud!

Zondag 21 februari, 2e zondag v/d 40 dagentijd
Kliederkerk
Na de gewone dienst in de kerk is er om 11.00 uur in het Annahuis weer Kliederkerk. Deze keer met als thema: “Bijna Pasen”. Samen knutselen en spelen, een verhaal, samen eten en ontmoeten. Dit zijn de drie elementen van de Kliederkerk. Voor kinderen tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders vrienden en vriendinnen. Kom mee doen en ontdek wat Pasen betekent. Iedereen is welkom.

Geloven op maandag
Zondagmiddag om 16:00 uur gaat Berend Bolt in gesprek met ds. Günter Brandorff over het levensverhaal van ds. Brandorff. Het gesprek in de tot studio ingerichte Plaskerk zal ongeveer 45 minuten duren. Rond 15.45 uur staat de koffie klaar in de kerk en na afloop van het gesprek is er gelegenheid om nog even na te praten.

Voorstelling Kruit
Op 26 februari wordt er in de Nicolaaskerk in Wijhe de prachtige voorstelling Kruit, van het Moluks-Nederlands muziek- en theatergezelschap DeltaDua uitgevoerd. Kom, luister en geniet van dit geweldige zang-, muziek- en dansspektakel. Meer informatie is te vinden op www.DeltaDua.nl Kaartjes kosten € 15,00 en kunnen worden gereserveerd via het mailadres van de scriba in Wijhe: scriba@pgwijhe.nl

Alvast voor de agenda:

• De jaarlijkse BINGO van de rommelmarkt is dit jaar op WOENSDAG 2 maart.

• Klein-Sallandse Kerkendag!

Zaterdag 23 april 2016, van 09.30 uur tot
13.45 uur, in Wesepe

 

---