Nieuwsbrief november 2015

---

Zondagmorgen 1 november staat in het teken van dankdag. Op  de 1e woensdag van november is het dankdag voor gewas en arbeid. Aan het eind van de 2e wereldoorlog brachten mensen wat zij over hadden naar de  kerk en dit werd weer uitgedeeld aan mensen die het niet zo breed hadden. Nu brengen we fruitbakjes bij ouderen en zieken als groet van de Protestantse Gemeente Raalte. We hopen ook 2 gevulde winkelwagentjes naar de   voedselbank te kunnen brengen.  Zodat we allemaal weten dat we samen één kerk zijn.

Op donderdag 5 november verzorgt ds. Karolien Zwerver in de kerk van Wijhe de tweede avond over de Bijbel in Gewone Taal. Wat is er zo nieuw aan deze vertaling? Welke vertaalkeuzes zijn gemaakt en waarom hebben de vertalers hiervoor gekozen? En de vraag is het niet te simpel verwoord in de BGT komt zeker aan de orde. We gaan verschillende vertalingen bekijken. Dus als u de eerste avond op 29 oktober in Raalte hebt moeten missen is dit een mooie herkansing. De avond begint om 20:00uur.  

Vrijdag 6 november
Knutselavond: we maken pindakettingen, vetbollen en ‘huisjes’ waar een pindakaaspot in kan. Neem allemaal een hamer mee, voor overige spullen wordt gezorgd.
Vrijdag 27 november 
Suprise avond! Iedereen neemt enkele kleine cadeautjes mee en we maken er een gezellige avond van!
Beide avonden starten om 19.30 uur. Voor meer informatie of opgeven graag een berichtje naar Gerria Toeter (axger24@home.nl of 0572-354000).

Doopdienst op zondag 8 november. Tijdens de vrijwilligersavond hebben we een lied aangeleerd. Goed om dit ook in deze doopdienst te zingen: “Oh, Happy day”.

 Klankbordavond op woensdagavond 11 november.

Op vrijdagavond 20 november bent u weer welkom in de filmzaal van het Annahuis voor de film: Philomena. Deze boeiende film gaat over een vrouw, die op zoek gaat naar haar lang verloren zoon. De filmavond wordt ingeleid door Gea Dijkman. Na afloop kan er worden nagepraat onder het genot van een drankje. Graag, bij voorkeur via de website, opgeven als u de film wilt zien. De koffie/thee en de film zijn gratis. Het drankje na afloop is voor eigen rekening. Om 19.00 uur ontvangst met koffie/thee. De film begint om 19.15 uur. Zie verder de website.

Het pastoraat van Klein Salland komt bij elkaar op maandagavond 23 november.

Zondag 29 november:

Kerk op Schoot om 11.00 uur in het Annahuis. Samen luisteren en spelen we het verhaal van de schepping. We gaan sterren kijken en spelen dat we een vis of een vogel zijn. De schepping is zo mooi! Dat heeft God goed gedaan! Doe je mee? Na dienst kun je nog lekker even spelen en drinken we  koffie. Ds. Karolien zal tijdens de koffie iets vertellen over Kliederkerk: Samen ontdekken, vieren en eten. Voor kinderen van 0-12 en hun (grootouders)

 De ontmoetingsdienst om 19.00 uur.

Verschillende geloven en culturen. Freedom zingt.

Voor wie ben jij een engel ???

In de Bijbel komen regelmatig engelen voor als boodschappers van God.
Zij zijn Gods stem, Zijn handen en voeten. Ook mensen kunnen engelen zijn door o.a. om te zien naar elkaar.
De adventsweken zijn vorig jaar voor een aantal mensen niet zo maar voorbij gegaan. Zij werden 4 weken lang verrast door een “schouderklopje”. In deze weken kregen zij een engel op bezoek. De reacties waren hartverwarmend. Mensen waren verbaasd, maar heel blij met hun bezoekjes. Ook de engelen hebben vol enthousiasme de bezoekjes in het geheim afgelegd.
Dit jaar willen we weer graag aan de slag met het engelenproject.
Wie kan er een kerstengel zijn? ledereen: jong en oud, mannen en vrouwen.

Wat wordt er van de kandidaat-kerstengelen verwacht:
- dat zij tijd en aandacht hebben voor een ander
- dat zij een keer per week op een adres een attentie door de brievenbus doen    met een kaartje dat het afkomstig is van de Kerstengel.
- dat zij anoniem werken. Pas bij het laatste bezoek maakt de engel                    zich bekend.
Ben je enthousiast geworden en wil je ook een engel voor iemand zijn? Meld je dan aan!
Ken je mensen die zo’n bezoekje kunnen gebruiken, laat het ons weten.
Wil je nog graag meer informatie bel dan met Marjo Romeijn.
Aanmelden als engel of het opgeven van een adres kan via het volgende e-mail adres: famrmromeijn@gmail.com. Een briefje door de bus op het Wolfseind 13 mag ook.  Of bellen. Tel. nr:365526

Marjo Romeijn

Wilt u de nieuwsbrief digitaal ontvangen? Dat kan! Je kunt je aanmelden via.https://www.pknraalte.nl/nieuws/