Nieuwsbrief augustus 2015

---

Vakantie.
Van 27 juli tot en met 16 augustus is het Annahuis gesloten. Voor dringende zaken blijven we bereikbaar: annahuis@pknraalte.nl 
of 06-27129798.

Stöppelhaene.
In samenwerking met de historische vereniging Raalte en Jos Segbers is ook dit jaar in de Plaskerk van alles te zien. Met een groep enthousiaste dames en 1 heer zijn we begonnen met het plakken van de panelen voor Stoppelhaëne. Net als vorig jaar is er gekozen om panelen met papier te beplakken. Zeven panelen verbeelden de schepping. Het uiteindelijke resultaat blijft nog een verrassing maar we zijn zelf erg blij met het resultaat tot nu toe. Daarnaast is er een expositie die zal bestaan uit oude schoolfoto’s, doopjurkjes en mutsjes door de jaren heen. Het oudste doopjurkje is uit eind 1800. Ook zal er bij de expositie in gegaan worden op de doopgebruiken door de jaren heen,  zowel bij de Katholieke kerk als bij de Protestantse kerk.

Op dinsdagavond 25 augustusom 19.30 uur wordt het eindresultaat gepresenteerd. Onder het genot van een kopje koffie willen we iedereen bedanken die heeft meegewerkt. Jullie worden van harte uitgenodigd. 

Openingstijden Plaskerk tijdens Stöppelhaene:
Donderdag 27 augustus van 10.00 uur tot 18.00 uur
Vrijdag 28 augustus van 10.00 uur tot 19.00 uur
Zaterdag 29 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur
Zondag 30 augustus van 11.00 uur tot 17.00 uur. 

Koffie?!

Kom gezellig naar ons koffie terras op het plein tussen het Annahuis en de Plaskerk.Onder het genot van een “bakkie koffie” even bijpraten. Ook dit jaar serveren we rondom het middaguur ‘Sallandse groentesoep met stoete”. Kom gezellig langs!De opbrengst van ons terras is voor het onderhoud van de Plaskerk

Het terras is geopend van:
Donderdag 27 augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur
Vrijdag 28 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag 29 augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur

 Bij de koffie wordt cake of koek geserveerd. Wie wil deze voor ons bakken? Deze mag dan in de keuken van het Annahuis worden afgegeven. Alvast hartelijk dank!!!!

Kunstkring
Vanaf donderdagmiddag 12.00 uur heeft de kunstkring Raalte weer een mooie expositie in het Annahuis. Kunstenaars uit de regio stellen hun kunst tentoon; zeker de moeite waard voor een bezoek. De expositie is verder geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

 

Middagpauzedienst
Hebt u behoefte aan een moment voor uzelf of wilt u even bijkomen van al het feesten en muziekgedruis? Dat kan tijdens de middagpauzediensten in de Plaskerk.De middagpauzediensten zijn donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 12.30 uur. Jan Verwey, Godelieve Pieper en Gunter Brandorff  zullen hierin voorgaan.

Oecumenische viering
Zondagmorgen 30 augustus om 10.00 uur is de oecumenische kerkdienst in de “Sallandse Herberg”. Ons genoegen uit Heino komt de viering muzikaal ondersteunen en ds. Karolien Zwerver en pastoraal medewerker Joke van Steenhoven gaan voor in deze viering. De oogstgave 2015 gaat dit jaar naar een landbouwproject in Sri Lanka. Het thema van de viering is: “Van de grond af”. De collecte tijdens de viering is hiervoor bestemd.

 

 

Alvast voor de agenda:

• Start van het nieuwe seizoen op zaterdag 12   september om16.00 uur op het plein tussen Annahuis en Plaskerk.

• Doen jullie mee aan de fotowedstrijd: “Goede Buren”. Wat typeert een goede        buur of buurt. Maak hier een mooie foto van  en stuur deze naar                    foto@pknraalte.nl . Kijk ook voor informatie in het kerkblad of op de website.

• De jaarlijkse bazar is op zaterdag 19 september.

Wij wensen jullie een fijne zomerperiode toe!