Nieuwsbrief juni/juli 2015

Stöppelhaene
Vanaf 1 juni gaan we weer in de weer met papier.
Wie wil er helpen om mooie panelen te maken voor de Stöppelhaene?
Iedereen is welkom om een handje te helpen.
Maandag 1 juni 19.00uur Annahonk

Gemeenteavond

Op dinsdagavond 9 juni is er een gemeente avond waarop jullie kennis kunnen maken met ds. Gunter Brandorff.

THEMA: Samen delen, samen spelen Komen jullie ook picknicken?
Op zondag 14 juni om 11.00 uur in het Annahuis. Speciaal voor de allerkleinsten van 0-5 jaar.
Wij hopen je samen met je ouders te zien! Na afloop is er limonade, koffie en iets lekkers!
PS voor de ouders: half belegd broodje meenemen en neem de kinderbijbel die je thuis hebt eens mee. Wat voor cijfer geef je hem? 

Een initiatief van de Raad van Kerken Raalte / Broekland
Kerkennacht Raalte vrijdagavond 19 juni van 20.30 – 23.00 uur in de Plaskerk
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tijdens de kortste nachten van het jaar openen honderden kerken door heel Nederland hun deuren. Niet om de gebruikelijke viering te houden maar om ook aan buurtgenoten te laten zien wat er allemaal in zo’n kerk gebeurt. Bezoekers aan de kerkennacht mogen meegenieten van waar kerken goed in zijn.

Thema: kerk binnenstebuiten
De koren Freedom uit Raalte, Inspiration uit Broekland en Viva Voce uit Raalte, werken mee.
Pastoor Verweij geeft uitleg over kerken en geloof, Klaas Bos speelt op het orgel, Truus Nieuwenhuis neemt iconen mee en Annette Kiekebosch vertelt het verhaal van de barmhartige Samaritaan met medewerking van jongeren. Odilia Klein Koerkamp laat ons zien hoe je vanuit onze intuïtie kunt tekenen. R4R presenteert zich en het jeugdwerk van de Protestantse Gemeente Raalte laat zien wat zij te bieden hebben.
Voor meer informatie kunnen jullie terecht bij Joke van Groenigen jokevang@ziggo.nl

Helaas kan de rommelmarkt op zaterdag 20 juni niet doorgaan vanwege te weinig aanbod. Wat wel doorgaat is de verloting. Hopelijk kopen jullie nu een lot extra. De trekking van de loten is zaterdag 20 juni om 10.30 in het Annahuis.
Mensen die graag bij de trekking aanwezig willen zijn, onder het genot van een kopje koffie, zijn van harte welkom.

Op zaterdag 27 juni organiseren Robert Toeter, Frederik Hommes, Gijs Jonkman en
Ruben de Beuze, de nacht zonder dak. Zij halen geld op voor kinderen in Bolivia en Kenia die altijd op straat moeten slapen. Zaterdag 27 juni hebben we een inzamelingsactie, tussen de Plaskerk en het Annahuis, van 13.00 uur tot 18.00 uur. Je kunt er knieperties kopen, er is een gezellig koffie terras, natuurlijk ook met cake en frisdrank, je kunt er pannenkoeken eten en er zijn spelletjes voor de kinderen. Vanaf 20.00 uur gaan zij naar een andere locatie waar zij de nacht in een doos doorbrengen. Hopelijk halen zij veel geld voor het goede doel op.
Ben jij 12 jaar of ouder en lijkt het je leuk om mee te doen geef je dan op via de website/actiepagina www.nachtzonderdak.nl/raalte 

Koffiedrink zondagen

Op zondag 7 juni, 5 juli en 12 juli staat na de kerkdienst de koffie voor jullie klaar. Zondag 5 juli hebben we zo’n 40 gasten uit Zeeland die bij ons de kerkdienst bijwonen en nadien met ons koffie drinken en op zondag 12 juli doet ds. Gunter Brandorff zijn intrede bij ons in de gemeente. 

Schoonmaak

Op donderdagmorgen 11 juni willen we de Plaskerk verder schoonmaken. Vanwege slecht weer en een volle agenda hebben we de afgelopen keer niet alles kunnen doen.

Op maandag 6 juli, de hele dag, wordt het Annahuis “gesopt”. Wie helpt er een handje mee?! Aanmelden graag via annahuis@pknraalte.nl

---