Nieuwsbrief November 2018

---

Kerkelijk bureau

Vrijdag 2 november van 19.00 – 20.00 uur kun je weer terecht in het Annahuis om collectemunten aan te schaffen of het verjaardagsbusje te laten legen.

Dankdag voor gewas en arbeid/ Compassiedienst

I n Raalte vieren wij dankdag niet op woensdag 7, maar op zondag  4 november.

Ds. Henriëtte de Graaf gaat voor in deze compassiedienst. Het koor Freedom verleent medewerking. Na de dienst is er koffie/thee in het Annahuis.

Fruitbakjes

Op maandag  5 november vanaf 14.00 uur is de dankdagcommissie in het Annahuis aanwezig om uw bijdrage in geld of natura (fruit) in ontvangst te nemen. Met dit fruit worden mooie bakjes gevuld. Op dankdag, woensdag 7 november, worden de bakjes bij ongeveer 350 personen (ouderen vanaf 80 jaar en zieken) thuis of in het ziekenhuis bezorgd. Wilt u meehelpen de bakjes rond te brengen? Vanaf 9.30 uur bent u welkom in het Annahuis. Wel vooraf graag even bellen met  354225 of 351882.

Kidzclub

Op de vrijdagen 9 en 23 november komt de kidzclub o.l.v. jeugdwerker Ruben Baan weer bij elkaar in het Annahuis.

R4R Pepernotenactie 

In de week na de intocht van de Sint op 17 november komen de mensen van Raalte for Romania bij u langs de deur in Raalte. Ook op zaterdag 24 november gaan de jongeren  deze heerlijke pepernoten en taartjes verkopen. De opbrengst is voor het project in 2019. Dan gaan er weer jongeren aan het werk in Roemenië. Kijk voor meer informatie op onze website www.raalteforromania.nl, of like ons op facebook: Raalte4Romania

 

Doopzondag

Zondag 11 november leidt ds. Karolien Zwerver een doopdienst

Rouwverwerking

Marinus van den Berg, in 1947 in Wijhe geboren en 40 jaar gewerkt in de gezondheidszorg als pastor/geestelijk verzorger heeft tientallen succesvolle boeken geschreven. Rode draad in zijn werk: Omgaan met de dood moet je niet wegstoppen. De dood hoort bij het leven. Door met elkaar te praten kun je leren op een menselijke manier om te gaan met afscheid en de dood.

Op maandag12 november geeft hij om 19.30 uur een lezing in het Annahuis. Deelname graag van tevoren opgeven via de website van de kerk of via Hettie Nijhuis, tel.: 362949 of per e-mail: activiteiten@pknraalte.nl

Koffie-ochtend

Op donderdag 15 november van 10.00 tot 11.30 uur staat in het Annahuis de koffie weer klaar op de maandelijkse koffie-ochtend. Steeds meer mensen weten het Annahuis dan te vinden voor een moment van contact en gezelligheid. 

Orgelworkshop

Ieder, die van orgelmuziek houdt, of meer van het in 1975 door de firma D.Kleuker gebouwde orgel in De Plaskerk wil weten is zondag 18 november van harte welkom bij de orgelworkshop in De Plaskerk.  De organisten Klaas Bos en Miranda Temmink laten u graag kennismaken met de prachtige klanken van dit orgel. Naast enkele door henzelf uitgekozen muzikale stukken spelen zij ook uw verzoeknummers. De presentatie is in handen van Ronald Romeijn. De middag begint om 15.00 uur,  de toegang is gratis; wel is er een uitgangscollecte voor het orgelfonds.

KOFFIE-MET-EEN-OORTJE   

Aansluitend bij het jaarthema ‘Een goed gesprek’ worden er eenmaal in het najaar en tweemaal in het voorjaar náást de maandelijkse koffieochtenden,  ook op een donderdag koffie-met-een-oortje-ochtenden aangeboden. De te bespreken onderwerpen mag u zelf aandragen. Geef ze door aan ds. Henriëtte de Graaf.

Zij leidt het onderwerp in en werkt het uit. Op   donderdag 22 november van 10 tot 11.30 uur in het Annahuis komt het thema: ‘Leven met gemis’ op tafel om hier samen over in gesprek te raken. Koffie-met-een-oortje: het is dus een koffie met een extra ~ luisteren, delen en in gesprek raken. 

Graag wel van te voren opgeven bij ds. De Graaf

Eeuwigheidszondag

Op 25 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar staan wij in de kerk stil bij onze overledenen. Er worden kaarsen aangestoken en hun namen worden genoemd. Maaike Gerritsen speelt viool. Na de dienst is er voor iedereen koffie/thee in het Annahuis.

Kloosterweekend op de boerderij

Het bezoek aan klooster Nieuw Sion op zaterdag 13 oktober is door de deelnemers als zeer geslaagd ervaren. Wil je zelf iets van de stilte, bezinning en innerlijke rust van een klooster meebeleven, dan kan dat gedurende 'een kloosterweekend op de boerderij', dat van 16 - 18 november in Olst wordt gehouden. Zie voor meer info en hoe je aan te melden de website: www.hoevewetermans.nl.

Nicolaasconcert met Ensemble Odyssee

Zondagmiddag 25 november klinkt in de Nicolaaskerk in Wesepe Duitse barokmuziek, vertolkt door het Ensemble Odyssee. Zij spelen onder meer bekende en minder bekende werken van Bach, Graupner en Fasch. Een verfrissende middag met de grandeur van 18e eeuwse muziek. Aanvang is om 15.00 uur (14.30 uur is de deur open)
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of via www.denicolaasconcerten.nl. Entree: € 15,00 (inclusief consumptie)

Bibliodrama

Een vorm van speels omgaan met Bijbelverhalen. Tijdens het spelen proberen deelnemers zich in te leven in één of meer verhaalfiguren uit een Bijbelverhaal. Daardoor gaat het verhaal op een andere manier voor je leven en blijken Bijbelverhalen ook hedendaagse verhalen te zijn. Op 28 november van  20.00 – 21.30 uur begeleidt ds. Martje Veenstra –Oving uit Wijhe in ’t Langhuus in Wijhe de avond. Opgeven kan bij Everdien Maat tel 06-13234709 of via e-mail: dzmaat@t-mobilethuis.nl, maar kan ook bij ds.Martje Veenstra, Tel 0570-545842 of E-mail:martjeveenstra@hotmail.com

---