Nieuwsbrief September

Om te bewerken, klik eenvoudig op dit blok met tekst.

---

Werkgroep Activiteiten
In het kerkblad van september, dat naar alle leden van de Plaskerk is verstuurd, is het complete jaarprogramma 2018-2019 van de werkgroep Activiteiten opgenomen. Het uitgebreidere programma komt vanaf begin september op de website. N.B. De eerste activiteit vindt plaats op 23 september.

Kerkelijk bureau
Vrijdag 7 september van 19.00 – 20.00 uur kun je weer terecht in het Annahuis om collectemunten aan te schaffen of het verjaardagsbusje te laten legen.

Zondag 9 september
Een feestelijke dienst, die om 9.30 uur begint en weer plaatsvindt in onze eigen Plaskerk. De secco’s zien er weer prachtig uit; de grote schoonmaak heeft plaatsgevonden en het orgel klinkt na het nodige onderhoudswerk weer als vanouds. Wij gaan de Pauluskerk bedanken voor de gastvrije opvang in de afgelopen 5 maanden. Ds. Henriëtte de Graaf leidt de dienst. Na afloop is er koffie in het Annahuis.

Bazar Kameroen
Zaterdag 15 september van 9.00 tot 14.30 uur bent u in het Annahuis welkom voor de Bazar voor Kameroen. Alle bekende onderdelen, die op een bazar thuishoren zult u er weer aantreffen. Het zal er ongetwijfeld weer heel gezellig zijn. Dus komt allen.

Startzondag 16 september
De dienst, die door ds. Karolien Zwerver wordt geleid, begint om 9.30 uur. Wij nemen afscheid van en gaan enkele nieuwe ambtsdragers bevestigen. Tevens worden er vier kerkenraadsleden herbevestigd.

Een goed gesprekNa de dienst gaan wij met elkaar ontdekken wat een goed gesprek is, hoe je dat doet en waar je dat doet. Er is natuurlijk eerst koffie met wat lekkers. Dan gaan wij ongeveer een uur lang op verschillende manieren met elkaar in gesprek. Daarna komen we weer bij elkaar en sluiten deze startzondag af met een broodmaaltijd. De werkgroep Startzondag wil graag foto's, die een goed gesprek "verbeelden" ontvangen. (Sturen naar: gerard-astrid@ziggo.nl).

Deze foto's worden tijdens de broodmaaltijd in het Annahuis vertoond. Meedoen met de broodmaaltijd? Graag aanmelden bij annahuis@pknraalte.nl.

Koffie-ochtend
Donderdag 20 september vanaf 10.00 uur staat de koffie weer klaar in het Annahuis. Het aantal deelnemers is nog steeds groeiende, maar er kunnen nog (veel) meer bij.

Andere aanvangstijd
Vanaf zondag 23 september beginnen de diensten weer om 10.00 uur.

Vredesweek 15 – 23 september 2018. 
Thema PAX: Generaties voor Vrede. Zondag 23 september om 9.00 uur wordt er in de kerk van Mariënheem een speciale dienst gehouden. Ans Haarman komt vertellen over haar werk voor de kinderen van de oorlogsgebieden van Bolivia. In deze dienst gaat Pastoor Verweij voor en het koor Viva Voce werkt mee aan deze dienst.

Vrouwenverhalen
De serie vrouwenverhalen krijgt dit jaar een vervolg. Op dinsdag 25 september om 20.00 uur. In het Annahuis staat Mirjam, de zus van Mozes centraal. Ds. Karolien Zwerver begeleidt de avond. Wil je meedoen? Graag opgeven via info@pknraalte.nl of bellen met Hettie Nijhuis tel. 362949. Wil je je eigen Bijbel meebrengen?

Zondag 30 september
De oud-predikant van Wesepe ds. Reinier Gosker uit De Wijk is de voorganger.

Vorming en toerusting
Dinsdag 11 september van 20.00 uur tot 21.45 uur zal ds. Reinier Gosker in ’t Langhuus te Wijhe informatie geven over het Kerk & Israëlwerk van de Protestantse Kerk Nederland. Deze avond wordt gehouden n.a.v. de expositie ‘Al waren onze monden vol van zang’ in de Nicolaaskerk in Wijhe. Aan het eind van de avond wordt een kijkje geboden in de keuken van de redactie van het magazine ‘Kerk & Israël Onderweg’.

---