Nieuwsbrief juni 2018

---

Diensten in de Pauluskerk
Ook deze maand kerken we in de Pauluskerk. Er liggen briefjes met de orde van dienst achter in de kerk, dit aantal is beperkt, doet u even samen met uw buurvrouw of buurman?
Ook het aantal liedboeken is beperkt, daarom het verzoek om uw eigen liedboek mee te nemen.
Mensen met gehoorproblemen worden verzocht plaats te nemen in het linker bankenvak. Alleen in dat vak kan men gebruik maken van het ringleidingsysteem.

Fresco’s
Op de vrijdagen 1, 8, 15, 22 en 29 juni, telkens van 14.00 tot 16.00 uur  kunnen de conservatiewerkzaamheden van de fresco’s in De Plaskerk worden gevolgd. Op de steiger zijn de fresco’s dan van dichtbij te bekijken. Een unieke ervaring! Onderdeel van het programma is een presentatie in het Annahuis van het totale project ‘De Plaskerk en haar omgeving’. Afhankelijk van de belangstelling vindt deze vóór of na het bezichtigen van de fresco’s op de steiger in de kerk plaats. Presentatie + bezichtiging duurt ongeveer een uur. Deelname kost € 5,00 per persoon. Dit is incl. koffie of thee en krentenwegge en men krijgt een boekje over De Plaskerk. Vooraf aanmelden is verplicht per E-mail naar: frescosbekijken@pknraalte.nl of bel met Aaltje Booijink, 06-27129798

Kerkelijk bureau
Vrijdag 1 juni houdt het kerkelijk bureau van 19.00 tot 20.00 uur zitting in het Annahuis voor de aanschaf van collectemunten en voor het laten legen van de busjes van het verjaardagsfonds. N.B. Op de eerste vrijdagen in juli en augustus is het kerkelijk bureau niet geopend. De eerstvolgende keer is dus vrijdag 7 september.

Dienst in Wesepe
Zondag 3 juni is geen dienst in de Pauluskerk, maar wel in de kerk van Wesepe. Voorgangers zijn ds. Karolien Zwerver en ds. Henk Jan Damstra. De dienst begint om 10.00 uur. Graag uw eigen Liedboek meenemen a.u.b. Na de dienst is er koffiedrinken in de Beukenoot.

 

Zondag 10 juni Dankdienst ism werkgroep Beleidsplan
In deze dienst worden de thema's gepresenteerd die we samen als gemeente hebben genoemd en belangrijk vinden voor onze toekomst. Voor wie dat wil, is er mogelijkheid om in gesprek te gaan over de 4 thema's. De dienst is voorbereid samen met de werkgroep en ds. Zwerver gaat voor. Een ensemble van Ons Genoegen uit Heino verzorgt de muzikale begeleiding. Tijdens de dienst wordt er koffie gedronken, de dienst begint om 10.15 uur.

Rommelmarkt
Zaterdag 16 juni is het weer zover. Op het Annaplein en in het Annahuis wordt van 8.30 tot 14.30 uur de jaarlijkse rommelmarkt gehouden. De opbrengst is bestemd voor de conservatie van de fresco’s in de Plaskerk en voor een Compassion-project in Peru.

Wat is er zoal in de aanbieding? Er is o.a een mooie ‘antieken’ kast, een servies op de luxe kraam en er is een kraam met speelgoed. Volop keuze als u nog een attentie zoekt voor vaderdag bijvoorbeeld. Verder worden er overheerlijke oliebollen gebakken. En niet te vergeten: de enveloppenkraam met vele kleine prijsjes en natuurlijk de grote verloting.

Het terras is geopend, voor een lekker kopje koffie of thee, een echte plek voor ontmoeting.

Voor de grote verloting zijn er nog loten te koop. Deze worden o.a. aangeboden tijdens het koffiedrinken bij de dienst van 10 juni.

Zondag 17 juni
De dienst wordt geleid door onze gastpredikant ds. Kees Benard uit Lemelerveld

Koffie-ochtend
Donderdag 21 juni staat om 10.00 uur de koffie klaar op de maandelijkse koffieochtend. Gewoon gezellig, gewoon lekker, gewoon doen.

Zondag 24 juni
Ds. Henriëtte de Graaf gaat voor.