Nieuwsbrief januari 2018

Kerkelijk bureau
Vrijdag 5 januari bent u van 19.00 – 20.00 uur welkom in het Annahuis voor het aanschaffen van collectebonnen en de teamondersteuners voor het laten ledigen van het verjaardagsbusje.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Op zondag 7 januari komen wij om 10.00 uur bij elkaar in het Annahuis voor koffie met een oliebol. Wij wensen elkaar het beste voor het nieuwe jaar en gaan daarna naar de kerk voor een korte viering. Na de dienst komen wij terug in het Annahuis: wij heffen het glas op het nieuwe jaar en luisteren naar de nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter.

Startavond Actie Kerkbalans 2018
Het thema van de actie is dit jaar: “Geef voor je Kerk”. We zijn door de kerk verbonden met God, met elkaar en met de generaties voor en na ons. We houden elkaar vast in geloof en verbinden ons met mensen die steun nodig hebben. De inkomsten uit Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze kerk. Op vrijdag 12 januari tussen 19.00 en 20.30 uur kunnen de teamondersteuners in het Annahuis de materialen voor de Kerkbalans 2018 ophalen. Vanaf dat moment worden de formulieren en enveloppen bij de kerkleden bezorgd. De kerkenraad hoopt dat zij weer op u mag rekenen. Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen en nieuwe plannen maken.

Op vrijdag 26 januari worden tussen 19.00 en 20.30 uur door de teamondersteuners de formulieren en de enveloppen van de Actie Kerkbalans 2018 in het Annahuis weer ingeleverd.

Koffie-ochtend
Zin in een bakkie? Donderdag 18 januari is er van 10.00 tot 11.30 uur weer een koffie-ochtend in het Annahuis. Nog niet geweest, kom er ook gezellig bij! 

Een kijkje nemen bij het Uitvaarthuijs?
Donderdagavond 18 januari is er gelegenheid om bij het Uitvaarthuijs te kijken. Vanaf 20.30 uur is het Uitvaarthuijs voor belangstellenden geopend. Belangstelling? Graag opgeven bij Aaltje via annahuis@pknraalte.nl.

Avondmaal
In de dienst op zondag 21 januari vieren wij het Heilig Avondmaal. Ds. Karolien Zwerver is voorganger.

Geloven op maandag
Deze keer gaat Berend Bolt in gesprek met Jan Brinkhuis. In dit gesprek van ongeveer 45 minuten dat op zondag 21 januari plaatsvindt gaan we luisteren naar het ‘levens’verhaal van Jan. Wat voor betekenis heeft het geloof en de kerk voor Jan gehad in het leven en in de praktijk van alledag. Aanvang om 16.00 uur. Na afloop kunnen we nog even napraten onder het genot van een drankje. 

Bijbels culinair
Samen eten verbindt……. eerst koken en dan samen lekker opeten! Onder leiding van Jenny Reijntjes en Martje Veenstra kun je uit twee avonden kiezen. Eén in Raalte op 23 januari bij de Landstede en de ander in Wijhe op 26 januari in ‘t Langhuus. Wat er precies gekookt en gegeten gaat worden is nog een verrassing, maar dat het lekker en gezellig wordt, is bij voorbaat al te zeggen. Het menu is op beide plekken hetzelfde. De inloop in Raalte is vanaf 17.45 uur en de avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. 

De tijden in Wijhe volgen nog. De kosten zijn max. € 15,00 per persoon. In Raalte is plek voor max. 20 deelnemers. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar dus geef je snel op, vol is vol. Het is natuurlijk ook leuk als u in Wijhe meedoet! Opgave via de website van de kerk of bij Janny Bolt (tel.: 0572-353350 / e-mail: jannyvankampen@bolt.tk) of Everdien Maat (e-mail: dzmaat@vodafonethuis.nl

Klein Salland zondag
28 januari is het Klein Salland Zondag. Ds. Martje Veenstra-Oving uit Wijhe gaat voor in de Plaskerk

Oecumenische viering
Zondag 28 januari organiseert de Raad van Kerken in het kader van de Week van Gebed voor de eenheidom 19.00 uureen viering in de Plaskerk te Raalte. Het  thema van deze dienst is : “recht door zee”. Gods rechterhand leidde het volk Israël recht door zee. In Exodus 15 lezen we een lied dat Mozes samen met de Israëlieten hierover zong. Het lied is het uitgangspunt voor het materiaal van de Week van Gebed voor de Eenheid 2018, dit jaar verzorgd door de gezamenlijke kerken uit het Caribisch gebied. Pastor Gé Nijland leidt de dienst, de organist is Klaas Bos en de interkerkelijke zang- en gospelgroep “FREEDOM” verleent medewerking. Na afloop staat er koffie en thee klaar in het Annahuis.

Korte cursus ‘Geloof en Natuurwetenschap’ in Olst
Heeft de natuurwetenschap aangetoond dat het achterhaald is om in God te geloven?  Kun je met een christelijke achtergrond wel aan natuurwetenschap doen? Vragen die menig scholier en volwassene wel herkent. In twee avonden, die samen een korte cursus vormen, neemt professor Chris Kruse je mee in de wereld van de (natuur)wetenschap. Hij is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Vragen die aan bod komen zijn: Wat heeft de wetenschap aan kennis opgeleverd over de kosmos, de materie en het leven op aarde? Wat is de status van deze kennis? Hoe verhoudt die zich tot wat de Bijbel daarover zegt? Chris Kruse weet de informatie boeiend en toegankelijk te brengen voor een breed publiek vanaf ongeveer 14 jaar.

Belangstelling? Deze korte cursus wordt gehouden op maandag 22 en 29 januari a.s. van 20.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur in gebouw De Bastiaan, Kerkplein 3 in Olst, dit is op enkele minuten lopen vanaf de haltes van trein en bus. De toegang is vrij en inloop is vanaf 19.30 uur.  Wel graag vooraf aanmelden via het volgende e-mailadres: aha@hetnet.nl