Nieuwsbrief juli 2017

---

Afscheid ds. Günter Brandorff
Zondag 2 juli neemt ds. Günter Brandorff afscheid van onze gemeente. Tevens zal hij met emeritaat gaan. Na de dienst is er koffiedrinken in het Annahuis en kan afscheid genomen worden van ds. Brandorff. 

Bottermarkt
Op de woensdagochtenden in juli wordt de Bottermarkt georganiseerd. Dit jaar is een bijzonder jaar want de Bottermarkt viert haar 50-jarig bestaan. Er zijn extra activiteiten op het plein tussen het Annahuis en de Plaskerk. Natuurlijk is de Plaskerk ook geopend! Kom gerust een kijkje nemen. 

Kerkelijk bureau
In de vakantieperiode is op de vrijdagen 7 juli en 4 augustus het kerkelijk bureau niet geopend voor het aanschaffen van collectemunten en het laten legen van de verjaardagsbusjes. 

Klein Salland zondag
Ds. Karolien Zwerver gaat zondag 9 juli voor. Wij verwelkomen in deze dienst ds. Henriëtte de Graaf, die op parttime basis tot eind 2018 aan onze gemeente wordt verbonden. In een artikel in het kerkblad stelt ds. De Graaf zich nader voor. In alle 4 kerken van Klein Salland wordt het Heilig Avondmaal gevierd. Tijdens het koffiedrinken na de dienst kan men ds. De Graaf de hand schudden.

Koffieochtend
Op donderdag 20 juli heeft ds. Karolien Zwerver vanaf 10.00 uur in het Annahuis de koffie weer klaar staan. Dus ook in de vakantieperiode gaan de koffie-ochtenden gewoon door. Wees welkom! Opgave vooraf is niet nodig. 

Zondag 23 juli
Onze oud-kerkelijk werker, de heer Gijs van Vulpen uit Zwolle is onze voorganger. Voor velen een goed moment om elkaar weer eens te treffen.

Zondag 30 juli
Ds. Sjouke Bruining uit Driebergen, die tot zijn emeritaat in 2015 als predikant aan onze gemeente was verbonden is onze voorganger.  Voor velen een weerzien, waarnaar wordt uitgekeken.

Freedom viert 40-jarig jubileum met Gospel & Grill
Gospelkoor Freedom bestaat dit jaar 40 jaar en dat vieren zij groots! Op 8 juli organiseert Freedom een Gospel & Grill als startschot van het jubileumjaar. Een middag om te luisteren naar energieke gospelsongs en te genieten van een heerlijke karbonade, gegrilld door een van de grillmasters van Freedom. De middag begint om 16.00 uur en zal rond 19.30 uur eindigen. Wil jij hier ook bij aanwezig zijn? Dat kan al voor € 10,- per persoon. Geef je vóór 1 juli op via freedomraalte1@gmail.com.
De rest van het jaar zullen nog vele activiteiten volgen, zoals een jubileumdienst en een adventsconcert. Blijf op de hoogte en voor nu: laat je verrassen!