fig logo
Extra nieuwsbrief voor Koningsdag 27 april 2019
Koningsdag, zaterdag 27 april
Op de nationale feestdag: Koningsdag 2019 is er rondom Annahuis en Plaskerk van alles te doen en te beleven.
fig1
Orgelconcert
Zo wordt er van 12.00 uur tot 13.00 uur een Oranjeconcert gehouden in de Plaskerk. De organisten Klaas Bos en Gerard van Toly bespelen het in 1975 in het Duitse Brackwede gebouwde Detlef Kleuker orgel en zullen u laten genieten van diverse vaderlandse liederen.
fig2
Dit concert afsluiten zij af met een vrije improvisatie op ons volkslied het Wilhelmus. Zeker de moeite waard!

Plafondschilderingen
In de Plaskerk bevinden zich de vorig jaar geconserveerde prachtige secco’s (plafondschilderingen). Van 10 – 15 uur is de Plaskerk geopend voor het bekijken van deze secco’s. Maar ook voor het interieur is een bezoek aan de kerk meer dan waard.

fig plafond
fig3
Schilderijententoonstelling
In het Annahuis zijn olieverfschilderijen van de heer Jan Riepma uit Heino te bewonderen. De schilderijen zijn op verschillende plaatsen in het Annahuis opgehangen en geven daarmee veel ruimten een verrassende wandversiering. Jan Riepma (1942) woont in Heino en is al meer dan 25 jaar actief als hobbyschilder. Hij is begonnen met aquarelverf maar stapte na enige tijd over op olieverf. De schilderijen laten een grote variatie aan landschappen zien.
Kinderspellingattributen
Op het Koningsplein kunnen kinderen zich naar harte lust uitleven. Er zijn springkussens, spelletjes, een skelterbaan en diverse kofferspelen. Kortom er valt genoeg te beleven!
springkussen
Matjesmarkt
De matjesmarkt vind je op het marktplein in het centrum van Raalte met daarom heen de kramen van IDO4U. Kom kijken en sla je slag!

Freedom
Het interkerkelijk koor Freedom staat op het plein met een “rommel” kraam. Er zit vast wel iets bij wat je past. Dus mis hem niet.
annahuis
Annahuis
Voor koffie en/of thee kun je zolang de Koningsdag-activiteiten rondom Plaskerk en Annahuis plaatsvinden terecht in het Annahuis.
Traditionele koningsdagfietstocht
Ook dit jaar heeft de organisatie weer een mooie fietstocht uitgezet. Een route die start bij het Annahuis en over de gemeentegrens naar Wijhe leidt. Gezellig erop uit, een appeltje en drinken mee voor onderweg. Ergens een ijsje of een drankje kopen kan natuurlijk ook. De gratis route van 35 km kun je in het Annahuis ophalen.
fig4
landschapoverijssel
Wandel- en fietsroutes
In het kader van het project ‘De Plaskerk en haar omgeving’ zijn in samenwerking met Landschap Overijssel twee wandelroutes en een fietsroute ontwikkeld. Alle drie routes, die starten bij de Plaskerk zijn te vinden op de site van Landschap Overijssel, maar ze zijn ook als App te downloaden. Koningsdag is wellicht een mooie gelegenheid om (één van) deze routes eens te testen.

Zie ook deze link naar het nieuws over "Landschap Overijssel"
MailPoet