logo pkn
Nieuwsbrief vrijdag 11 december 2020
Zondag 13 december
Derde advent
Ds. Richard Slaar gaat voor op deze derde advent zondag. De lezing is uit Jesaja 9 : 1-6, ‘De mensen zullen een stralend licht zien’. In de liturgische schikking is de derde fles bekleed met plaatmos. Mos doet denken aan groei. Drie gele bloemen in een vaasje maken de schikking compleet: Geel als de kleur van het licht en het aantal drie om de derde adventszondag aan te geven.
Avondmaal
avondmaal
We vieren met elkaar het Avondmaal. Het thema van de dienst is: Een stralend licht is ons beloofd
We zingen:
Nu daagt het in het oosten,
het licht schijnt overal:
Hij komt de volken troosten,
die eeuwig heersen zal.
Geloven op maandag
Geloven op maandag
Op dinsdag 15 december gaat geloven op maandag wegens omstandigheden niet door. In januari zal dit interview van Berend Bolt met Erik Vrieling hopelijk alsnog kunnen plaatsvinden. De datum hoort je t.z.t..
Vacature bij de ledenadministratie
ledenadmin
Het College van kerkrentmeesters (CvK) is met spoed op zoek naar een vrijwilliger, die een gedeelte van de ledenadministratie gaat verzorgen. Hierbij te denken aan het maken van selecties voor acties en activiteiten. Je wordt goed ingewerkt en daarna zul je er ongeveer 4 uur per week mee bezig zijn.
Enige kennis over computerprogramma’s of de bereidheid deze kennis op te doen is gewenst. Lid zijn van onze kerk hoeft niet, wel affiniteit. Heb je interesse, neem dan contact op met Joop van den Brink info@pknraalte.nl of (0572) 354919. Op de site van de kerk vind je de volledige tekst van deze vacature.
Kerst
Geboorte Jezus
We passen ons iedere keer aan. Nu ook! Er is besloten de kinderkerstviering NIET fysiek in de Plaskerk te vieren.
In het volgende blokje, lees je hoe hier invulling aan wordt gegeven.
Op Kerstavond kunnen alleen de mensen van de organisatie en de musici de dienst bijwonen. We willen het risico om corona te verspreiden zo klein mogelijk houden. Dus voor deze avond kan je je niet aanmelden.
Op eerste Kerstdag en op zondag 27 december kunnen we net als op andere zondagen met max. 30 mensen in de kerk vieren. Je kunt via de livestream thuis meevieren. Het aanmelden voor beide diensten kan via de website of via contactpunt pastoraat. Dit kan vanaf zondag 21 december.
Kerst in een tasje
Kinderkerstfeest
We doen het dit jaar anders: lekker thuis, op de bank of aan de keukentafel met een gezellige Goodiebag.
Het is voor iedereen: kind met ouders of grootouders.
Op de website kun je een verhaal horen en een liedje.
Daarna ga je aan de slag met de inhoud van de tas: knutselwerk maken, puzzelen en kleuren, een gedichtje lezen en zo nog veel meer. Natuurlijk zorgen we ook voor wat lekkers daarbij en een passende met kerstmuziek.

Wil je ook een Goodiebag? Geef je op: kerstroutepknraalte@gmail.com
Doe dit vóór 18 december en je ontvangt de week erna de Goodiebag.
Kerstavond
kerstsamenzang
Op Kerstavond ligt de nadruk op de muziek. We laten horen hoe blij we zijn met de geboorte van Jezus Christus! Ds. Richard Slaar en de werkgroep zijn bezig om alle inbreng te verwerken tot een bijzonder kerstviering.
Eerste Kerstdag
Jozef en Maria
Eerste Kerstdag vieren op we de klassieke manier met mooie bekende kerstliederen. Naast de organist, zorgt een trompettist voor de muzikale ondersteuning. In de dienst moeten we het helaas doen met een paar zangers, maar thuis kun en mag je natuurlijk uit volle borst meezingen!
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.