logo pkn
Nieuwsbrief vrijdag 13 november 2020
Klein Salland zondag 13 november
Klein_Salland_klein
Zondag 13 november gaan de voorgangers van de gemeenten in Klein Salland voor in een andere gemeente. In Raalte wordt de dienst geleid door ds. Henk Jan Damstra uit Olst.
De deurcollecte is deze zondag voor het gezamenlijke diaconale Klein Salland Project Atiy. Stichting Atiy zet zich in voor kansarme Boliviaanse kinderen en realiseert diverse projecten die erop gericht zijn de toekomst voor de kinderen te verbeteren. Inmiddels is er voor dit project al € 1220 opgebracht.
Leerhuisavond dinsdag 17 november
bible-1869164_960_720
Deze wordt naar een later tijdstip verzet. Dit in verband met de coronamaatregelen. We laten weten wanneer de mogelijkheid er weer is.
Gedachtenisdiensten/Eeuwigheidzondag
Kaarsen hart
Het coronavirus zorgt ervoor dat er dit jaar drie herdenkingsdiensten in De Plaskerk worden gehouden. Op vrijdag 20 november om 19.00 en om 20.30 uur en op Eeuwigheidszondag, 22 november één dienst om 10.00 uur. De drie diensten zijn in de kerk alléén voor de families van de overledenen bij te wonen.
In de diensten op vrijdag worden de mensen, die tijdens de eerste coronagolf (halverwege maart tot begin juni) zijn overleden herdacht. De families van deze overledenen zullen tijdens de speciale gedachtenisdiensten een kaars aansteken. Voorganger in beide diensten is ds. Henriëtte de Graaf.
Op Eeuwigheidszondag worden alle gemeenteleden, die ons het afgelopen kerkelijk jaar zijn ontvallen herdacht. De kaarsen voor de op vrijdag herdachte overledenen zullen weer branden en daar komen deze zondag de kaarsen bij voor hen die vóór en na de periode van de lockdown zijn overleden. De dienst, die om 10.00 uur begint wordt geleid door de heer Gijs van Vulpen. Alle drie diensten zijn online mee te beleven.
Kerstroute
kerstroute
Hoe vieren we dit jaar kerst met elkaar? Dit is een goede vraag, want dit jaar is alles anders, ook het vieren van kerst. Er is een kerstroute uitgezet en hiervan is een leuk en informatief filmpje gemaakt. Het filmpje is te zien op www.kerstroute.nl of via onze website www. pknraalte/kerkdienstgemist/
Dit filmpje, waaraan ds. Richard Slaar, Aaltje Booijink, Astrid Hommes, Hanneke Vrieling en Jeroen Vermaas een bijdrage hebben geleverd staat vanaf dinsdag 10 november op de site. Jullie worden van harte uitgenodigd hiernaar te kijken en daarop te reageren. Want we gaan samen kerst vieren, dat is zeker!
Contact
De reacties kunnen per e-mail worden verstuurd naar het annahuis: annahuis@pknraalte.nl. Bellen of Appen naar het Annahuis mag ook 06-27129798. Heb je een idee dat je liever op papier doorgeeft, dan mag dat natuurlijk ook. Gewoon in de bus doen van het Annahuis. Tot het eind van de maand november kunt u op het filmpje reageren. Het werkgroepje gaat daarna aan de slag om er een heel mooi geheel van te maken. Dan wordt voor iedereen duidelijk 'Hoe wij dit jaar Kerst gaan vieren'.
Oproep kerstboom
Kerst
We zijn op zoek naar een grote kerstboom. Deze mag wel 6 / 7 meter groot zijn. Wie kan ons hieraan helpen? Je mag contact opnemen met Aaltje Booijink 06-27129798.
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.