Logo protestantse gemeente raalte4
Nieuwsbrief 19 juni 2020
plaskerk
Welkom in dit huis!
Hier is een stoel voor wie moe is
Hier is hoop voor wie verdwaald is
Hier is liefde voor wie vol wrok is
Hier is geloof voor wie twijfelt
Hier ben je thuis
Hier word je verwacht zoals je bent
Want zo dikwijls heeft God naar jou gezocht
Zo dikwijls heeft Hij op jou gewacht
Uren, dagen, maanden, jaren misschien
DSC_3823-1024x683
Sta even stil,
bewonder de schoonheid van deze kerk.
Adem het verleden van dit huis,
je eigen nieuwe begin.
Sluit even je ogen, word even stil
Want in de stilte
hoor je de echo van Gods woord
Ga even zitten,
hol ook hier jezelf niet voorbij.
Vouw je handen, open je hart,
bid.
En als je dat niet kan,
als je niet geloven kan omdat je pijn hebt,
ga dan toch naar je eigen huis met de zegen:
‘Vrede en alle goeds’.
Inrichting koor
Reserveren
Het reserveringsprogramma is klaar! Op zondag 21 juni wordt er na de dienst uitleg gegeven hoe jij je aan kunt melden. Om alvast een indicatie te krijgen van het aantal personen dat van plan is straks een dienst bij te wonen, willen wij je vragen om even de moeite te nemen en het belangstellingsformulier in te vullen.

De corona maatregelen van de overheid staan ons als kerk toe om vanaf 5 juli a.s. weer met maximaal 100 personen in de kerk een dienst bij te wonen.
Er is gepast en gemeten met als resultaat dat er voor maximaal 70 personen plaats in de kerk is. Tot 5 juli hadden wij diensten kunnen organiseren met max. 30 personen in de kerk. Gezien het vele te verrichten voorwerk is besloten daar toch geen gebruik van te maken. De tijd tot 5 juli wordt nu gebruikt om de betreffende meewerkende vrijwilligers te instrueren en het bedachte zitplaats reservering systeem te testen.
Wat moet je doen om vanaf 5 juli een dienst in de kerk bij te wonen?
Plaatsreservering kerk16062020

Je moet je vooraf opgeven of je erbij wilt zijn. Dat kan (bij voorkeur) via het aanmeldformulier op de website van de kerk www.pknraalte.nl/reserveren-kerkbezoek of telefonisch bij het contactpunt pastoraat 06-627184443.
Als je zelf niet over internet beschikt, probeer dan iemand met internet te vinden die de zitplaats reservering voor jou wil regelen.
Aanmelden kan vanaf maandagmorgen 10.00 uur t/m donderdagavond 24.00 uur. De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.
Je kunt je dan slechts alleen aanmelden voor de eerstvolgende dienst. Dit heeft te maken met de mogelijkheden van het reserveringssysteem. Wil je de daaropvolgende week weer naar de kerk, dan moet je je dus weer aanmelden. Volg voor het aanmelden de spelregels. Let daarbij vooral op wat te doen als je alleen of met meerdere personen komt.
Spelregels Zelf aanmelden via de website
Stoelenvak16062020
Zie plattegrond met overzicht van beschikbare zitplaatsen. De zitplaatsen zijn genummerd en zijn te reserveren. Reserveer het aantal gewenste plaatsen. Kijk goed welke plaatsen (nog) vrij zijn, zowel in het stoelen- als in het bankenvak.
Kom je alleen, dan kun je overal, waar nog twee of meer plaatsen naast elkaar vrij zijn, gaan zitten. Let wel, dan moet je wel deze twee plaatsen reserveren.
Kom je met zijn tweeën uit één gezin dan kun je naast elkaar gaan zitten en dan kun je twee plaatsen naast elkaar bespreken.
Kom je met drie of vier personen uit één gezin, dan staan daarvoor midden in het stoelenvak 5 rijen met vier stoelen naast elkaar opgesteld. Je reserveert dan de twee buitenste stoelen van de rij, waar je gaat zitten.
Bankenvak16062020
Bij het aanmelden vul je op het formulier je naam en twee keer je e-mailadres in. Je kunt zelf aangeven op welke plaats(en) je wilt gaan zitten. Zie de tekst in de vorige alinea. Bij akkoord krijg je een bevestigingsmail, waarin ook een tijd, waarop je in de kerk verwacht wordt, vermeld staat. Hou je a.u.b. aan deze tijd om een vlotte doorstroming te bereiken. Als het maximum aantal is bereikt krijg je dat direct op de site te zien.
Mocht op een later moment blijken dat je de dienst toch niet kunt bijwonen dan wordt je vriendelijk, doch dringend verzocht je reservering zelf z.s.m. te annuleren. Zie de website www.pknraalte.nl/reserveren-kerkbezoek

depositphotos_146072041-stock-illustration-phone-funny-little-man-from
Aanmelden per telefoon
Mensen, die niet beschikken over internet kunnen telefonisch een plek reserveren via het contactpunt pastoraat 06-627184443.
Je kan aangeven of je in het banken- of stoelenvak wil zitten. Je hoort direct aan de telefoon of die plaats nog beschikbaar is, omdat het contactpunt je reservering direct op de site invult .
Mocht op een later moment blijken dat je de dienst toch niet kunt bijwonen dan wordt je vriendelijk, doch dringend verzocht dit z.s.m. aan het contactpunt pastoraat door te geven.

Dispenser
Welkom!
Bij binnenkomst in de kerk staan vrijwilligers, die je zullen vragen of je corona gerelateerde klachten hebt. Zij zullen je daarna naar je plaats begeleiden. Deze vrijwilligers beschikken over de lijst met de opgegeven personen om zo te controleren dat het maximum aantal niet wordt overschreden. Van overheidswege moet de kerk van elke zondag kunnen aantonen wie een dienst hebben bijgewoond. Dit om snel te kunnen waarschuwen als zich er een besmettingsgeval heeft voorgedaan.


Zingen
Zingen en collecteren
Wat vinden we het ontzettend jammer, maar we mogen tot nadere berichtgeving van de overheid NIET zingen. We proberen op een creatieve manier hiermee om te gaan.
Collecteren doen we op dezelfde manier als de afgelopen weken, je mag bedrag overmaken op de bankrekening. Er wordt niet fysiek gecollecteerd.
esschert-design-paraplu-bloemen
Jassen en paraplu's
Je neemt je jas mee naar je zitplaats. Jouw paraplu mag in de paraplubak. Voor het stoelen-vak bij het kleine deurtje, voor het banken-vak onder de orgelgalerij.

Maar bovenal voel je WELKOM! Het is weer fijn om samen naar de Plaskerk te komen.
Link naar kerkdienstgemist
Link naar liturgie pagina