logo pkn
Nieuwsbrief vrijdag 14 augustus 2020
Zomer in Nederland
Zomer in Nederland

We zijn terug van weggeweest. Hebben jullie een goede zomerperiode gehad? Veel van jullie bleven in Nederland en ook daar kan het goed toeven zijn. Wat was het warm hé de afgelopen week. Gelukkig koelt het nu wat af. We hebben weer een heleboel nieuws voor jullie verzameld, veel lees plezier!
Doopdienst zondag 16 augustus
Water
Komende zondagmorgen worden er drie kinderen gedoopt. Wat een feestelijke gebeurtenis, en wat fijn om deze kinderen welkom te heten binnen de Protestantse Gemeente Raalte. Ds. Henriëtte de Graaf leidt deze dienst en Mariëlle en André Booijink zullen deze dienst muzikaal ondersteunen. De directe belangstelling rondom de drie families is al dusdanig groot, waardoor andere gemeenteleden die zondag geen plaats kunnen reserveren. Kijk of luister mee, dan zijn we toch in geloof met elkaar verbonden.
Intrede-dienst op zondag 30 augustus
Foto ds Slaar
Op zondag 30 augustus wordt ds. Richard Slaar door ds. Karolien Zwerver bevestigd als predikant van onze gemeente. Deze feestelijke dienst verloopt vanwege de corona-maatregelen helaas anders dan we graag hadden gewild. Door de beperking van het aantal zitplaatsen kan niet ieder, die dat wil de dienst bijwonen. Op de plaatsen voor de genodigden na, worden alle andere verdeeld onder belangstellende gemeenteleden.
Wil je graag bij deze speciale feestelijke dienst zijn? Dat kan, je kunt je tot en met zondag 23 augustus opgeven via het speciale aanmeldformulier op de website. Als je geen internet hebt kun je ook het contactpunt pastoraat (06-27184443) bellen om door te geven dat je de dienst graag wilt bijwonen.
Bij de verdeling streven wij ernaar een goede afspiegeling van onze gemeente te krijgen.
Alle andere gemeenteleden kunnen deze dienst online meebeleven via de website onder “dienst live volgen”.
Vlaggetjes
De kinderen hebben mooie kleurplaten gemaakt die in de kerk hangen als vlaggenlijn/slinger om een bijdrage te leveren aan de feestelijke versiering.
Na afloop is er bij mooi weer (en als de maatregelen het toestaan) op het plein tussen kerk en Annahuis een moment om op gepaste afstand ds. Richard Slaar te feliciteren onder het genot van een kop koffie.

Ondanks alle maatregelen, willen we ds. Richard Slaar een warm welkom geven op zondag 30 augustus.

De tijd staat stil:)
Klok

Misschien is het je al opgevallen, de kerkklok staat stil. Het plaatje waar de slinger aan vast zit, is gebroken. Er wordt gekeken hoe dit hersteld kan worden. Dus voorlopig geeft de kerkklok niet de juiste tijd aan.
Kom in de kerk!
Plaskerk
Sinds 5 juli mogen wij als gemeente weer samenkomen in de Plaskerk. Om 1,5 m afstand van elkaar te houden is de kerk zo ingedeeld dat er maximaal 70 personen de dienst kunnen bijwonen. Gezien de belangstelling durven velen het blijkbaar nog niet aan, of men vindt het jammer dat er niet meegezongen mag worden.

Toch voelt het goed om erbij te zijn, aldus enkele regelmatige kerkgangers. Ook buiten na de dienst nog even napraten (op gepaste afstand) houdt de band in stand. ‘Kom in de kerk’ Aanmelden via de website of 06-27184443 bellen. Namens het pastoraat,
Hanneke Vrieling
Ramp in Beiroet
Beiroet
De collecte van afgelopen zondag stond in het teken van de ramp in Beiroet. Wij bevelen deze collecte van harte aan. Jouw bijdrage kun je overmaken naar de welbekende bankrekening van de Kerkrentmeesters onder vermelding van ramp Beiroet. De diaconie zal zorgen dat het geld op een juiste manier besteed gaat worden. Bid en geef voor de inwoners van Beiroet.
Zangavond op de IJsseldijk
Vrijdag 7 augustus zeven uur ’s avonds. Op de dijk bij Veessen is het een drukte van belang. Vele auto’s worden geparkeerd op een weiland onder aan de dijk. De mensen verzamelen zich bij Villa Bakhuis, een mooie locatie met een groot ‘podium’, waarop een orgel al klaar staat. Geluidstechnici zijn nog druk bezig en Zwier van der Weerd wijst de mensen een plek. Om half acht begint Wilbert Magré te spelen en 200 aanwezigen zingen de bekende liederen uit volle borst mee. Daartussendoor verzorgt Zwier enkele solo-optredens. Een mooie belevenis op een zwoele zomeravond in deze coronatijd.
Samen zingen1
Zingen 2
Link naar kerkdienstgemist
Link naar liturgie pagina