logo pkn
Nieuwsbrief 22 mei 2020
Pinksteren
Pinksteren
Pinksteren het feest van de Geest. We vieren dat dit jaar vanuit de Nicolaas kerk uit Wijhe. Ds. Martje Veenstra en Ds. Henk Jan Damstra zullen voorgaan in deze bijzondere viering met als thema is:
In beweging komen
De dienst begint om 09.30 uur.

Balonnen
Voor de kinderen
Jullie krijgen deze week een brief in de brievenbus.
Tijdens de kerkdienst kunnen jullie meedoen. Hoe leuk is dat! Dus houdt de post deze week goed in de gaten, dan vieren we zondag 31 mei samen Pinksteren.

Hoe kunnen jullie de Pinksterdienst vanuit Wijhe bekijken en beluisteren?
Hieronder leggen we het uit:
Je gaat via de browser (internet) naar www. kerkdienstgemist.nl
je ziet een afbeelding van Nederland met de provincies,
je klikt Overijssel aan dan komt een lijst met plaatsnamen je scrolt naar Wijhe dan klik je op ga naar kerk klikt deze aan de rest volgt zich vanzelf.
Je kunt deze dienst ook achteraf kijken en of luisteren, dit werkt op dezelfde manier als je rechtstreeks kijkt en luistert.


Lukas kastje
De mensen die luisteren via de kerktelefoon, de dienst wordt direct doorverbonden en u kunt dus ook vanaf 09.30 uur meeluisteren.
Mocht u vragen hebben of informatie willen, dan kunt u contact opnemen met Engbert Freriks 0572-354662 of 06-12852533.

gebodsbord-15-meter-afstand-houden-verplicht
Corona
Zoals jullie ook vast gehoord hebben, is er per 1 juni verruiming van de maatregelen. Ook voor de Plaskerk en het Annahuis. We mogen weer opstarten naar 30 personen. Wat houdt dat in? We mogen vanaf 7 juni weer met 30 personen een kerkdienst organiseren. We hebben besloten dit voorzichtig op te starten. Op 7 juni zijn de kosters uitgenodigd om te ervaren en te leren. Want we moeten ons nogal aan wat regels houden.
Denken jullie mee!
We vragen aan jullie om mee te denken, hoe we op een goede manier vanaf 1 juli onze gemeenteleden uit kunnen nodigen om de dienst bij te wonen. Er kunnen in onze mooie Plaskerk maximaal 70 mensen op 1,5 meter aanwezig zijn. Als jullie ideeën of suggesties hebben, laat dit dan weten op annahuis@pknraalte.nl of 06-27129798
Annahuis
Ook het Annahuis mag vanaf 2 juni weer open. Ook hier starten we voorzichtig op. Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de protocollen, aan het aanpassen van de richtingen en de hygiëne maatregelen. Er zullen een aantal groepen opstarten. Waaronder onze eigen vergaderingen van de Protestantse gemeente. Het is alleen mogelijk om op reservering gebruik te maken van het Annahuis.
Voor iedereen geldt die het Annahuis of de Plaskerk wil bezoeken, dit vooraf te melden bij Aaltje Booijink 06-27129798. De regelgeving is namelijk strikt.
gemeenteavond
3 juni gemeenteavond
Op deze avond stelt ds. Slaar zich voor aan de Protestantse gemeente Raalte. Vanaf 19.15 uur kunt u inloggen en is de camera aan. We hopen elkaar op deze manier te mogen ontmoeten.
SG_Plaskerk_kleinformaat-1186
Diensten
14 juni staat er een avondmaalsviering op het rooster.
Omdat we overal over na moeten denken, hebben we besloten dat de diaconie hier haar gedachten over laat gaan en met een voorstel komt.
De avondmaalsviering zal op een later tijdstip plaats vinden. Op 14 juni gaat ds. Marsman uit Deventer voor.
21 juni zal de kerkdienst in het teken staan van het kunstwerk van Jeroen Vermaas. Ds. Henriëtte de Graaf gaat dan voor.
16 augustus, dan wordt er gedoopt in de Plaskerk. Ds. Henriëtte de Graaf heeft contact gehad met de doopouders. Ook hier wordt nagedacht hoe we dit op een goede inhoudelijke manier vorm kunnen geven.
Kaarsje branden
Woensdagmorgen
Zoals jullie weten, is de Plaskerk open op woensdagmorgen. Dat blijft in de komende zomerperiode zo. Er is behoefte aan een kaarsje aansteken, even zitten, je gedachten laten gaan. Vaak wordt het orgel bespeeld en de mand voor de voedselbank wordt gevuld. Er is inmiddels weer een krat met "boodschappen" gebracht naar de voedselbank.
De kerk is open van 09.30 uur tot 12.00 uur.
Link naar kerkdienstgemist
Link naar liturgie pagina