logo pkn
Nieuwsbrief 1 mei 2020
Uitvaarten vanuit de Plaskerk
Na zorgvuldige afweging, aanpassingen in de kerk en met strikte regels, is het weer mogelijk om een uitvaart in de Plaskerk te laten plaats vinden. In overleg met uitvaartleider, voorganger en koster is het mogelijk met een zeer beperkt gezelschap, in totaal mogen er niet meer dan 30 personen in de kerk zijn, een afscheidsdienst in de Plaskerk te houden.
Om op deze manier toch als geloofsgemeenschap in tijden van rouw en verdriet nabij te kunnen zijn.
We kregen van Wim en Janna Slendebroek deze foto's met onderstaande tekst:
Nieuwsbrief 1 mei.2
Nieuwsbrief 1 mei
Deze foto symboliseert de vrijheid die we 75 jaar geleden terug kregen. Nu in de corona-tijd worden we ons nog meer bewust wat deze vrijheid voor ons betekent.
In April 1945 was het ook vroeg voorjaar.
Wim en Janna SLendebroek gaven gehoor aan onze oproep uit de vorige nieuwsbrief.
Wie neemt het stokje van hen over? Omdat we elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten zijn we benieuwd hoe het met u gaat. Heeft u een anekdote, iets wat u wilt delen of een mooie foto... mail het dan naar annahuis@pknraalte.nl of via de brievenbus van het Annahuis.
Zondag 3 mei
kerstsamenzang
Op zondagmorgen 3 mei is er om 09.30 uur dienst in de Plaskerk. Deze dienst staat in het teken van 4 en 5 mei. Ons genoegen uit Heino komt met een klein gezelschap de muziek verzorgen en er is een speciale powerpoint gemaakt met uniek fotomateriaal van de bevrijding in Raalte. Dit is mede mogelijk gemaakt door Jos Segbers.
Ds. Henriëtte de Graaf gaat voor in deze dienst.
Koffiemoment
fig3
Na de zondagmorgen dienst is er een koffiemoment. Dus blijf ingeschakeld. De voorzitters praten ons bij zoals we dat normaal doen op de eerste zondag van de maand bij een kop koffie. Als de dienst is afgelopen, zullen de voorganger, ouderling en musici de kerk verlaten en vervolgens komen René Vugteveen, Alexander Toeter en Gerrit Tuten binnen om u bij te praten.
Dinsdagavond 5 mei
4 en 5 mei


Op dinsdag 5 mei om 20.00 uur klinkt vanuit de Plaskerk een live muzikaal programma omlijst met oorlogsverhalen. Verhalen van mensen uit Raalte en omgeving die vertelt moeten worden. Omdat de verhalen van toen er nu nog toe doen! Nederland viert samen 75 jaar vrijheid, anders dan verwacht, maar niet minder gedenkwaardig. Vier daarom de vrijheid digitaal mee!
DSC_0412
Kijk en zing mee!
Hele generaties zijn opgegroeid zonder oorlog en dat is te danken aan hen die voor onze vrijheid gevochten hebben. Mariëlle Schrijver en André Booijink brengen een muzikale ode aan hen. Mariëlle: ‘Muziek om te herdenken en om te vieren. In deze bizarre coronatijd is muziek voor velen een houvast zijn. Muziek ontroert je, inspireert je of maakt je blij. Wij houden beide van muziek en door dit live te delen, kunnen we in Raalte toch samen de vrijheid vieren.’
imageReader
Meekijken, meezingen of gewoon luisteren? Ga dan naar www.pknraalte.nl/kerkdienstgemist en vier live mee!
Zomaar een kaartje
Kaartje lichtpuntje


Soms kan je geroerd worden door een gebaar. We ontvingen een mooi kaartje met inhoud. Dit omdat men erg blij was met de camera. Dank daarvoor!
We krijgen veel enthousiaste reacties en de kijkcijfers geven aan de het wordt gewaardeerd.
Schikking hal
En ook in deze tijd passen we de schikking in de hal aan de tijd waarin we leven. Koningsdag, 4 en 5 mei. Herdenken en vieren. Naast deze schikking staat de mand voor de voedselbank. Dank voor jullie inbreng!
Link naar kerkdienstgemist
Link naar liturgie pagina