logo pkn
Nieuwsbrief 18 april 2020
Vlag
Vanaf woensdag 8 april hangt er een nieuwe vlag in de mast bij de kerk. Het initiatief voor deze vlag komt van de Protestantse gemeente Heerenveen. U kunt een flyer met de afbeelding van de vlag zelf printen en voor het raam hangen. Op de website is onder recent nieuws: Nieuwsberichten i.v.m. coronavirus een link te vinden om de flyer te downloaden en te printen.
houd moed
Paasweekeinde
Afgelopen weekend vierden we als kerkgemeente het Paasfeest, maar wel heel anders als dat we gewend zijn. Toch voelden we ons verbonden. Door mooie muziek, teksten, foto’s, bloemen en kleurplaten. Op Goede Vrijdag is er vanaf 101 adressen live meegekeken en 329 adressen hebben de dienst gevolgd via kerkdienstgemist. Op Paaszondag waren we met 156 adressen met elkaar verbonden en 138 hebben de dienst op een ander tijdstip bekeken. Goed om ook zo met elkaar gemeente te zijn.
Zomertijd en aanvang Diensten
Let wel: Met ingang van zondag 19 april begint de korte online dienst om 9.30 uur deze zal worden geleid door ds. Jan Gerrit Zomer uit Staphorst. Enna Wijnhout is ouderling/ lector en Egbert Gritter bespeelt het orgel. is te beluisteren via de kerkradio en kerkdienstgemist.nl. De dienst is met beelden uit de Plaskerk te volgen via www.pknraalte.nl met deze link naar de live uitzending of op kerkdienstgemist.
De liturgie voor de dienst is zoals gebruikelijk te vinden op de website van de kerk.
Bloembakken
deur
Voor de ingang onder de toren van de kerk zijn mooie bloembakken geplaatst. Samen met de vlag Houd moed, wees lief, die in de vlaggenmast hangt blijft de kerk ‘uitnodigend’ tekenen van hoop uitstralen!
klimop
Voedselbank
voedselbank
Iedere woensdagmorgen is de kerk open van 09.30 uur tot 12.00 uur. Het is dan ook mogelijk om voor de voedselbank producten te brengen. Het gaat b.v. om: Houdbare vla - Blikgroenten - Rijst - Macaroni - Rookworst - en potten Jam. De mand staat op de avondmaalstafel onder de toren.
Collectes
collecte
Omdat we op de zondagen niet fysiek geld in de collectezak kunnen doen, kunt u het overmaken via de bank. Dit kan op banknummer: NL39RABO0354500112 t.n.v. College van kerkrentmeesters Protestantse Gemeente Raalte. Onder vermelding van: kerkdienst …………( datum van de zondag)
Er wordt dan gezorgd dat het bedrag verdeeld wordt over de voor die zondag geplande goede doelen.
Uitgangscollecte Diaconie.
De uitgangscollecte staat ook deze zondag in het teken van hulp bieden aan de vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos.
Kerk in Actie biedt al tijden hulp aan mensen in nood.
De actuele beelden van vluchtelingen aan de grenzen raken ons diep.
Leven in vrijheid is een groot goed.
De Diaconie beveelt deze collecte van harte bij u aan.

Omzien naar elkaar, doe eens een belletje
De actie van het pastoraat om kerkleden te bellen is goed ontvangen. Mooie gesprekken komen hieruit voort, mensen reageren positief op een telefoontje! Misschien denkt u nu: ik wil ook meedoen en niet wachten tot ik gebeld wordt. Neem dan contact op met Contactpunt Pastoraat 06-27184443 of via pastoraat@pknraalte.nl en wij kunnen u namen en telefoonnummers geven. Overigens hebben wij niet van alle kerkleden een telefoonnummer. Mocht u dus nog niet gebeld zijn en u stelt een telefoongesprek wel op prijs, wilt u dan zelf het Contactpunt Pastoraat bellen. Zo gaan we van ouderling naar onderling en zijn we samen kerk.
Jeugd
De jeugdwerker Joël Akse stuurt elke twee weken een werkvorm (ideeën van Jop en YfC) naar de ouders van de 12-kinderen van de Kidzclub. Ouders kunnen zich thuis met hun kinderen hier mee bezig houden.
Met de 12+jeugd heeft Joël regelmatig contact in een whatsApp-groep.
Het wordt toch voorjaar
bloei
Je kunt het overal al zien
De natuur heeft veel te bieden
Al leef je anderhalve meter van elkaar
Het word toch voorjaar
Foto: perenboom aan de Pleegsterdijk.
Link naar kerkdienstgemist
Link naar liturgie pagina