Annahuis
NIEUWSBRIEF
vrijdag
1 maart
Plaskerk
We zijn aan de maand maart begonnen, hopelijk laat de zon zich wat vaker zien. Maar............maart roert zijn staart. Net zoals een staart van een koe of paard alle kanten op kan waaien, weet je in maart ook niet altijd wat je qua weer kan verwachten. Of eigenlijk wel: je moet voorbereid zijn op wisselvallig weer.
Zondag 3 maart
Komende zondag gaan we los, de paasroute op! Ga je mee? We gaan met jong en oud op weg, iedereen mag mee, alle kleuren van de regenboog.
Welke kleur ben jij?
Komende zondag wordt de kleur geel. Een mooie kleur? Waar doet geel je aan denken? Op onze paasroute ontmoeten we Jeremia, een profeet. Een profeet met een lastige boodschap: je moet wel luisteren, zegt hij! Waarom doe je dat niet? De één zegt dat Jeremia klaagt, maar ik denk dat Jeremia meer verdrietig is, zoals God ook wel eens verdrietig wordt bij alles wat Hij ziet, denk je niet? Wat is er nodig om weer vrolijk op weg te gaan? Hoe komen we dus bij Pasen?
Het is behalve mooi ook wel een spannende tocht op weg naar Pasen! Ga je mee!?
https://www.pknraalte.nl/paasroute/
Na de dienst blijven we nog even in de kerk. De organisten worden in het zonnetje gezet. Daarna is er koffie in het Annahuis.
Donderdag 7 maart
Alain Verheij komt spreken in het Annahuis. Alain is theoloog, schrijver en spreker. In zijn boek Geld en Go€d onderzoekt Alain Verheij hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met ons doet en hoe we de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken.
Als theoloog zoekt hij op een plek die niet iedere moderne lezer verwacht: in eeuwenoude Bijbelverhalen. Soepel loodst Alain Verheij de lezer via Romeinse belastingen en manna langs de toeslagenaffaire en bitcoin. De tijden zijn dan misschien wel veranderd, de mensen zijn dat niet. Nog altijd hebben we een complexe relatie met ons geld, nog altijd verlangen we naar rust, rechtvaardigheid en vrijheid.
Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Aanmelden kan via: opgave deze activiteit/ of met een briefje in de bus van het Annahuis.
Zondag 10 maart
Zondag 10 maart komt er een beetje licht in het verhaal. Op de paasroute vertelt Jeremia nu ook eens van hoop en van een blij vooruitzicht. We zijn echt wel op weg naar Pasen! God is vast van plan om jou gelukkig te maken. Een hoopvolle gedachte.
Op deze zondag wordt de kleur groen. Wat zegt “groen” jou? Is dat een saaie kleur of juist niet?
Benieuwd? Nou, ga mee!
De Raad van Kerken Raalte e.o. en de Taizé werkgroep organiseren een Oecumenische Taizéviering in deze 40 dagen tijd. Zondag 10 maart om 19.00 uur in de Plaskerk. Het thema is HOOP
Een meditatieve Taizé-viering is een korte viering, met weinig gesproken woord, stiltes en veel zang.
De essentie: rust en ruimte om bij jezelf te komen, bij jezelf naar binnen te kijken, te danken voor wat
geschonken is, te bidden voor wat je wenst, je angsten van je af te laten glijden. Je bent van harte WELKOM
Agenda
  • De bibliotheek is gesloten i.v.m. verbouw, op diverse momenten in de week zijn zij te vinden in het Annahuis.
  • Dinsdagavond 5 maart Alzheimercafé
  • Donderdagavond 7 maart IVN
  • Vrijdagmiddag 8 maart soepcafé
  • Vrijdagavond 15 maart Historisch café
  • Zaterdagmiddag 16 maart concert Musing en Amazing in de Plaskerk
Vanaf woensdagmorgen 20 maart is de Plaskerk 's morgens weer geopend van 10.30 uur tot 12.00 uur. Je kunt er genieten van de stilte, een gesprek met een kop koffie of orgelmuziek.
logo pkn
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.
Europees logo - hoge resolutie
leader
Provincie Overijssel
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland
Email Marketing Powered by MailPoet