Annahuis
NIEUWSBRIEF
vrijdag
19 augustus 2022
Plaskerk
Zondag 21 augustus
Biertje
Komende zondag heffen wij het glas: Biertje!?
Of is dat juist niet de bedoeling?
Wat zegt de bijbel over bier en drank?
Wat voor wijze woorden vinden we in het boek der Spreuken? We pakken het laatste hoofdstuk van het bijbelboek Spreuken erbij; bijna geloof je je ogen of oren niet. Zouden we een wijs woord mee kunnen nemen richting Stöppelhaene?
Welkom in de dienst.
Stöppelhaene activiteiten in de Plaskerk en Annahuis
stoppelhaene
Kleintje Stöppelhaene
Stöppelhaene een feest vol van activiteiten en muziek, daar blaast het Annahuis en de Plaskerk een vrolijk deuntje mee. In de Plaskerk wordt een expositie ingericht door de Historische vereniging Raalte met als thema; “Zorgen voor een ander door de jaren heen”.

oogstgave 2022 A4
Daarnaast is ook de Werkgroep Oogstgave Raalte te vinden in de Plaskerk. Tijdens de Stöppelhaene dagen kun je hier voor informatie terecht t.a.v. het oogstgave project. Dit jaar voor de vluchtelingen in Nepal: “Zij verdienen het!”

De Plaskerk is open op:
Donderdag van 13.00 uur tot 18.00 uur
Vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Oecumenische middagpauzediensten op donderdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur.
Donderdag gaat Pastor Lonneke Gunnink voor, vrijdag Diaken Marc Brinkhuis en zaterdag ds. Richard Slaar.
Kunstkring
In het Annahuis is de Kunstkring Raalte te vinden. Verschillende amateur kunstenaars exposeren het werk in de grote zaal van het Annahuis.
Open op donderdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur
Alzheimer

Op de vrijdag worden de zalen van het Annahonk gebruikt door Evenmens in het kader van wereld Alzheimerdag.

Oogst
Wie wil er helpen met de bloemversiering of kan bloemen en natuurproducten leveren om bloemstukken te maken? We doen dit op maandag- en dinsdagmiddag. Voor informatie kun je contact opnemen met Hanneke Vrieling 0572-357851
Bottermarkt terras
Het plein tussen de Plaskerk en Annahuis is op vrijdag en zaterdagmiddag ingericht met een terras. Ruim opgezet, een relatief rustige plek waar je even op adem kan komen.
We hebben naast een consumptie ook een tosti / broodje worst of een portie bitterballen.
Ons terras tijdens Stöppelhaene is open op vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur en op zaterdagmiddag van 13.30 uur en 17.00 uur.
dankdag
Oecumenische viering op zondag 28 september om 10.00 uur in de Sallandse Herberg. Voorgangers Pastoor Ronald Cornelissen en Dominee Richard Slaar met medewerking van Ons Genoegen uit Heino. Georganiseerd door de Raad van Kerken Raalte Broekland.
BAZAAR voor Kameroen zaterdag 3 september
Riek Hoekerswever
Na 40 jaar komt er een eind aan het jaarlijks in september organiseren van een bazaar voor Kameroen. Maar op zaterdag 3 september kun je nog één keer genieten van de gezellige sfeer, die steeds op de bazaar te proeven was/is. Alle bekende onderdelen zul je er weer aantreffen: Cadeau-kraam, Rad van Avontuur, Grabbelton, Envelop trekken en de Naam van de grote beer raden enz. De cake en/of koek bij de koffie/thee ontbreekt natuurlijk niet zo ook niet het broodje gezond en/of een lekkere gehaktbal. Dus van harte welkom op zaterdag 3 september van 10.00 tot 15.00 uur in het Annahuis/Annahonk.
Intrededienst Henriëtte de Graaf
Uitnodiging
De kerkenraad heeft een uitnodiging gekregen voor de intrededienst op zondag 4 september van Ds. Henriëtte de Graaf in de Protestantse gemeente Klarenbeek, Voorst en Wilp. Namens de kerkenraad zal er een afvaardiging naar deze dienst gaan. Natuurlijk is het mogelijk om hier ook naar toe te gaan, wel met aanmelding, dit kan via scriba@pknraalte.nl. René Vugteveen neemt dan contact met je op.
Ook is het mogelijk om live mee te kijken of later terug te kijken via de livestream www.kerkdienstgemist.nl en dan "Wilp" invullen.
We wensen Henriëtte een hele mooie viering toe en wensen haar alle goeds toe!
Doopdienst op 4 september
doop
Op zondag 4 september zijn er twee dopelingen. Eva Lynn Schrijver en Mirthe Jolijn Alferink worden dan gedoopt. De uitgangscollecte is bestemd voor de voedselbank Raalte en na afloop van de dienst is er koffie drinken.
De diensten beginnen vanaf 4 september weer om 10.00 uur.
Tarweveld
logo pkn
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.
Europees logo - hoge resolutie
LogoLeader hoge resolutie
Provincie Overijssel
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland
Email Marketing Powered by MailPoet