logo pkn
Nieuwsbrief November 2019
Kerkelijk bureau
Vrijdag 1 november van 19.00 – 20.00 uur kun je weer terecht in het Annahuis om collectemunten aan te schaffen of het verjaardagsbusje te laten legen.

Uitvaartbeurs
Zaterdag 2 november wordt er in de Plaskerk een door de lokale uitvaartondernemers georganiseerde uitvaartbeurs gehouden. De Protestantse gemeente Raalte is ook met een stand aanwezig om de deelnemers te informeren over wat de kerk en Annahuis te bieden hebben wanneer er iemand is overleden. De beurs is geopend van 10.30 tot 15.30 uur.
Dienst zondag 3 november/Dankdag
fig1In Raalte vieren wij de Dankdag voor gewas en arbeid niet op woensdag 6, maar op zondag 3 november. Ds. Han Marsman uit Deventer leidt de dienst. Na de dienst is er koffie/thee in het Annahuis.
Fruitbakjes
Op maandag 4 november vanaf 14.00 uur is de dankdagcommissie in het Annahuis aanwezig om uw bijdrage in geld of natura (fruit) in ontvangst te nemen. Met dit fruit worden mooie bakjes gevuld. Op dankdag, woensdag 6 november, worden de bakjes bij ongeveer 250 personen (ouderen vanaf 80 jaar en zieken, thuis of in het ziekenhuis) bezorgd. Er worden nog vrijwilligers gevraagd om de bakjes te bezorgen. Graag bellen met 354225 of 351882. Vanaf 9.30 uur zijn de bakjes af te halen in het Annahuis.
Bewerk dit om tekst in te voegen.
fruitmand
Leerlingen van de basisscholen
11 oktober bezochten leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Bolster en de Korenbloem de Plaskerk. 8 november is het de beurt aan de Rietkraag en de Linderte en op 12 november komt de school uit Mariënheem. Vind je het leuk om een kijkje te komen nemen hoe dit gaat, laat het Aaltje Booijink even weten en je bent van harte welkom!
Pepernotenactie R4R
R4R

Velen kijken er alweer naar uit: Het is november en dus gaat R4R ‘Raalte for Romania’ weer langs de deuren om pepernoten en speculaastaartjes te verkopen. Op maandag 18, dinsdag 19, woensdag 20 of op zaterdag 23 november kun je ze verwachten. De opbrengst is voor het volgende project. Welk project is op dit moment nog niet bekend, maar t.z.t. volgt daarover meer bericht.
Dienst zondag 10 november
Ds. Hans Tissink uit Zwolle gaat voor.
Drie koren concert
fig2

Liefhebbers van koormuziek kunnen hun hart op zondag 10 november ophalen. Mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte, Vrouwenkoor Sincero uit Heino en Gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld geven een Drie Koren Concert in de Plaskerk. Kaarten à € 9,00 te verkrijgen bij de leden van de drie koren en ’s middags aan de deur van de kerk. Het concert begint om 15.00 uur; kerk open om 14.30 uur.
BHV-Training
Zaterdag 16 november volgen de daarvoor in aanmerking komende vrijwilligers een verplichte door MB Oost gegeven BHV-vervolgtraining.
fig2
Eeuwigheidszondag
Op 17 november, dit jaar op de één na laatste zondag van het kerkelijk jaar staan wij in de kerk stil bij onze overledenen. Er worden kaarsen aangestoken en hun namen worden genoemd. Bij het binnenkomen in de kerk ontvangt iedereen een roos. Van deze rozen wordt één groot boeket gemaakt. Na de dienst, die door ds. Henriëtte de Graaf wordt geleid is er voor iedereen koffie/thee in het Annahuis. Voor de kinderen is er kindernevendienst en oppas voor de jongste kinderen.
Lezing Manu Keirze
fig3


Op woensdag 20 november om 19.30 uur geeft klinisch psycholoog en emeritus hoogleraar Manu Keirse in de Plaskerk een lezing over verlies (van een dierbare, maar ook aan ziek worden, je baan verliezen, een scheiding van je ouders, …) Omgaan met verlies is een dagelijkse praktijk en vereist hard werken:
Rouwarbeid! Zijn boeken over omgaan met verlies zijn bestsellers.Hij zal ook ingaan op de vraag hoe je anderen daarbij kunt ondersteunen. Toegangskaartjes kosten € 5,-- incl. koffie/thee en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar in het Annahuis of de avond zelf in de Plaskerk.
Koffie-ochtend
afb6


Op donderdag 21 november vanaf 10 uur tot 11.30 uur kun je komen koffiedrinken in het Annahuis. Schuif ook eens aan: er is altijd praatvolk en ruimte voor een goed gesprek. Gewoon een keer doen!
Concert Ars Cantandi
In de Plaskerk geeft op vrijdag 22 november het Vocaal Ensemble Ars Cantandi, o.l.v. Sonia Lynn Bjornsen, uit Raalte een Najaarsjubileumconcert. Er wordt vanwege het 10-jarig bestaan een afwisselend programma met medewerking van: Rianne Hoek van Dijke (Piano), Maaike Gerritsen (viool) en Jeroen van Dijk (cello), aangeboden. Kaarten à € 12,50 zijn te verkrijgen bij de koorleden of te reserveren op de site van Ars Cantandi en aan de deur € 15,00. Zie ook: www.arscantandi.nl. Aanvang 20.00 uur; kerk open vanaf 19.30 uur.

Dienst zondag 24 november
Ds. Chienus Schokker uit Gorssel is de voorganger.
Nicolaasconcert met Vivezza Trio
fig4


Sprankelend, afwisselend en niet al te traditioneel: kortom het handelsmerk van het Vivezza Trio, dat op 24 november optreedt in de Nicolaaskerk in Wesepe. Inger van Vliet (viool), Nicole van Jaarsveld (klarinet) en Angélique Heemsbergen (piano) brengen o.a. werken ten gehore van Shostakovich, Brahms, Schoenfeld en Dvorak. Het programma begint om 15.00 uur (14.30 uur is de kerk open). Kaarten à € 15,00 (incl consumptie) zijn verkrijgbaar aan de deur of via www.denicolaasconcerten.nl.
Pelgrimstocht Wesepe
Op vrijdag 29 november om 8.45 uur start vanaf de Beukennoot in Wesepe een pelgrimstocht van ca. 13 km rondom het dorp Wesepe. Na de koffie/thee krijgt de groep enkele woorden ter overweging mee voor onderweg. Ook een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten als Klein Sallanders. Begeleiding: ds. Martje Veenstra-Oving. Aanmelden kan via de website van de kerk: www.pknraalte.nl of bij Hettie Nijhuis (tel.: 362949 / e-mail: activiteiten@pknraalte.nl).
fig5
MailPoet