Annahuis
NIEUWSBRIEF

vrijdag
22 april 2022
Plaskerk
Vieren en herdenken
Koningsdag
In de komende twee weken, vieren we Koningsdag en herdenken we op 4 mei en op 5 mei vieren we de vrijheid.
Dit jaar zijn er helaas geen activiteiten op Koningsdag, het Annahuis en de Plaskerk zullen dan ook niet geopend zijn. Hopelijk zijn er volgend jaar weer activiteiten.
Zondag 24 april
jesus-christ-4676641_960_720
De eerste zondag na Pasen. Ds. Richard Slaar neemt ons mee in het verhaal van Johannes 20. Een verhaal van geloof en ongeloof.
De uitgangscollecte op 24 april is voor Stichting Leergeld.
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen en biedt ze kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld geeft hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Juist ook in deze tijd van toenemende armoede, willen wij deze collecte van harte bij u aanbevelen!
Voorbede en gebedsintenties aanvragen
Gevouwen handen
Het is altijd mogelijk om voor een eredienst bij de ouderling of voorganger een gebedsintentie aan te geven. Nu is dit ook mogelijk via de digitale weg: op de website pknraalte.nl is een speciale “knop” om je aanvraag voor gebed aan te geven. U kunt al wat u ter harte gaat aan ons doorgeven en wij bidden dan met u mee. De voorbede wordt dan, zo mogelijk, meegenomen in de eerstvolgende eredienst.
Opdat wij niet vergeten
Canadese-Begraafplaats-Holten-02
De activiteiten commissie heeft een activiteit georganiseerd, de Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In het kader van 75 jaar bevrijding wordt er een bezoek gebracht. Opgeven is niet meer mogelijk.
Zondag 1 mei
Half tien

Vanaf zondag 1 mei beginnen de diensten weer om 09.30 uur. Na de dienst is er koffie drinken in het Annahuis.

Ds. Richard Slaar is afwezig van 1 mei tot en met 8 mei. De collega's van Klein Salland nemen waar.
Bingo maandag 2 mei
Bingo

Zin in een ontspannen avondje uit? Dat kan op maandagavond 2 mei, dan is er de BINGO van de rommelmarktcommissie. De opbrengst is voor diaconie en kerk. Het Annahuis is open vanaf 19.30 uur.

Alzheimercafé dinsdag 3 mei
muzieknoot_op_notenbalk_2_1

"Onze" Astrid Hommes komt vertellen hoe muziek therapeutisch kan werken. Het Alzheimercafé begint om 19.30 uur. Van harte welkom!
Wandelt u graag?
Pelgrimstocht wandelen
Het liefst in een groene omgeving? Zou u uw enthousiasme voor de natuur, cultuurhistorie en het wandelen willen overbrengen op mensen die minder of te weinig bewegen? En wilt u op regelmatige en vrijwillige basis, eens per week tot eens per maand, een wandelgroep begeleiden? Dan is Gezond Natuur & Cultuur Wandelen Raalte op zoek naar u.

Daarom nodigen wij u graag uit op dinsdag 10 mei om 19.30u in het Annahuis in Raalte voor een informatiebijeenkomst voor wandelbegeleiders.
U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via deze link.
En als u iemand kent die ook een geschikte wandelbegeleider kan zijn, vragen wij u om hem/haar hierop te attenderen en mee te nemen naar de bijeenkomst. Iedereen is welkom en samen met vriend/kennis/familielid een groepje begeleiden is nog veel leuker. Bij voldoende wandelbegeleiders gaat Gezond Natuur Wandelen van start in Raalte.
Vrijdag 13 mei soepcafé
Soep
Het soepcafé Raalte gaat over ontmoeting, verbinding en het tegengaan van voedselverspilling.
Op vrijdag 13 mei van 17.30 uur tot 19.30 uur kan iedereen weer aanschuiven in het Annahuis. Op het menu staan diverse soorten soep, stokbrood met kruidenboter, salades en een dessert.
Opgeven kan tot donderdag 12 mei via soepcafe@pknraalte.nl of door een briefje met je naam en telefoonnummer in de brievenbus van het Annahuis te doen. Iedereen is welkom om aan te schuiven. Daarom wordt er een vrijwillige gift naar draagkracht gevraagd.
Volgende week is er geen nieuwsbrief.
De volgende nieuwsbrief komt op vrijdag 13 mei weer uit.
flower-7084857_960_720
logo pkn
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.
Email Marketing Powered by MailPoet