logo pkn
Nieuwsbrief Oktober 2019
Pelgrimstocht wandelen
Pelgrimstocht
Afgelopen seizoen zijn de laatste etappes gelopen van het Geert Groote Pelgrimspad. Tijd voor iets nieuws! Daarom gaan wij dit seizoen op vrijdagmorgen pelgrimeren rondom onze eigen gemeenten Raalte, Wesepe, Olst en Wijhe. De gemiddelde afstand is ongeveer 13 kilometer. We starten elke etappe samen met koffie/thee en krijgen enkele woorden ter overweging mee voor onderweg. Het doel van het pelgrimeren is enerzijds bezinning,
maar anderzijds ook om elkaar te ontmoeten als Klein Sallanders en met elkaar in gesprek te gaan! Vertrektijd: 08.45 uur Locatie / startpunt: Vrijdag 4 oktober: Annahuis, Raalte Begeleiding: ds. Martje Veenstra-Oving. Aanmelden kan via de website van onze kerk of bij Hettie Nijhuis (tel.: 362949 / e-mail: activiteiten@pknraalte.nl).

Kerkelijk Bureau
Vrijdag 4 oktober houdt het kerkelijk bureau van 19.00 tot 20.00 uur zitting in het Annahuis voor de aanschaf van collectemunten en voor het laten legen van de busjes van het verjaardagsfonds.

Reisverslag R4R 2019
R4R
Deze zomer zijn de jongeren van Raalte voor Roemenië (R4R) voor de 6 e keer naar Roemenië geweest voor een project. Dit keer hebben zij werkzaamheden verricht bij de stichting Timulazu in Tirgu Mures. Er zijn verschillende projecten aangepakt in de werkweek.
Op vrijdag 4 oktober om 20:00 uur in het Annahuis vertellen de jongeren graag hoe het geweest is en welk projecten zij daar uitgevoerd hebben. Het wordt een informatieve avond met veel foto’s en verhalen. Aanmelden kan via de website van onze kerk of bij Hettie Nijhuis tel.: 362949 / e-mail: activiteiten@pknraalte.nl.
Dienst Zondag 6 oktober
Aan de dienst, waarin ds. Henriëtte de Graaf voorgaat werkt het koor Viva Voce van de heilige Kruisverheffing uit Raalte mee. Het koor zal ook e.e.a. vertellen over hun project Atiy in Bolivia. Na de dienst is er Koffiedrinken in het Annahuis en … na de koffie wil de kerkenraad graag horen wat de gemeente vindt van de de beide profielschetsen, in verband met de vacature, die ontstaan is na het vertrek van ds. Karolien Zwerver naar Dronten.

Nicolaasconcert in Wesepe
De beroemdste trompettist van dit moment Eric Vloeimans is een eigenzinnige muzikant, die zich niet in een hokje laat plaatsen: moeiteloos laat hij de grenzen tussen klassiek, jazz, wereldmuziek en rock vervagen. In Wesepe wordt hij begeleid door Tuur Florizoone op accordeon en Jörg Brinkmann op cello. Zondag 6 oktober 2019 om 15.00 uur (14.30 uur is de deur open). Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of via www.denicolaasconcerten.nl. Entree: € 20 (inclusief consumptie)
fig wesepe
Zangdienst
Zondag 6 oktober is er s.avonds om 19.00 uur een samenzangdienst, die zal worden geleid door de heer Geert Hannink. We gaan deze keer zingen op verzoek .een ieder kan voor die tijd een verzoekje indienen .via mail klaas1249.kb@gmail.com of bij een van de organisten.

Benefietvoorstelling
fig benefit
Op 12 oktober geeft de bekende acteur Peter Faber op initiatief van De Lions uit Raalte een unieke benefietvoorstelling in De Plaskerk. Het is een éénmalige voorstelling waarbij Peter Faber het publiek meeneemt in de ‘vitamines’ die hij in zijn leven heeft verzameld. Hij zegt zelf: ‘Wonderen bestaan niet, die ontstaan. Bij mij gaan mensen dansend de zaal uit’. De voorstelling begint om 20.00 uur. De toegangskaarten kosten € 20
(inclusief een drankje in de pauze). De opbrengst van deze avond komt ten goede aan de Strijd van Salland tegen kanker. Kaarten zijn te koop bij: Bloemen Korbeld, Grotestraat in Raalte en in het Dorpshuus Marktstraat in Heino. Bestellen via de mail kan ook: raalte@lions.nl.

Klein Sallandse kerkendag
Zondag 13 oktober vindt in Raalte de Klein Sallandese kerkendag plaats. Er is voor jong en oud een inspirerend en gezellig programma bedacht. De dag begint met een door ds. Martje Veenstra-Oving en ds. Henk Jan Damstra geleide dienst, om 9.30 uur in de Plaskerk en wordt vervolgd met veel verschillende workshops en een gezellig samenzijn, in het Annahuis. Om 13.30 uur wordt de dag afgesloten. In de vorige Wegwijzer en op de site vind je meer informatie; ook hoe je je kunt opgeven voor één of meer van de workshops. Jij komt toch ook?
kerk
12+club
Woensdag 16 oktober start het clubseizoen voor de pubers. Van 19.30 tot 21.00 uur in het Annahuis. Op de club worden spelletjes gedaan, dingen gemaakt en er worden leuke en spannende dingen besproken. Bovendien is het heel gezellig dus kom erbij en doe mee!.
Koffie-ochtend
afb6
Donderdag 17 oktober staat om 10.00 uur de koffie klaar op de maandelijkse koffieochtend. Nog niet geweest? Kom ook een keer. Gewoon doen en ervaar de leuke contacten en beleef de gezelligheid.

20 oktober
Voorganger is mevr. Ellen Kolthof uit Hardenberg

Gospelkoor Freedom zoekt jou
Woensdag 23 oktober heeft Freedom een open repetitie. Van 19.45 tot 21.45 uur in het Annahuis ben je van harte welkom om te luisteren naar of lekker mee te zingen met een super enthousiaste club. Kom en ervaar hoe goed zingen is voor de weerstand, stress verlagend werkt en blij maakt. Ontdek jouw zangtalent en zing (een keer) mee met Gospelkoor Freedom. Bekijk ook de website: www.freedomraalte.nl of ga naar onze Facebookpagina.

Sallandse wandel 4-daagse
fig 5
download (1)
Op donderdag 24 oktober, de derde dag van de Sallandse Wandel 4-daagse voert de route langs of zelfs door de Plaskerk. Van 12 tot 17.00 uur is de kerk geopend. Er komt een verhalenvertelster, Klaas Bos bespeelt het orgel en vrijwilligers zijn beschikbaar om over de mooie Plaskerk te vertellen. Het boek van de Plaskerk en het Verhalenboek zijn in de kerk verkrijgbaar.
27 oktober
In deze dienst, die door ds. Martje Veenstra-Oving uit Wijhe wordt geleid wordt ook een kindje gedoopt.

Zingen in Heino
kerstsamenzang
Zondag 27 oktober ‘s avonds om 19.00 uur kun je weer fijn meeZingen op Zondagavond in de Nicolaaskerk in Heino. Het zingen wordt begeleidt op het kerkorgel door organist Jos Mulder uit Kampen. Tussendoor twee keer een gedicht en een intermezzo van Jos Mulder. Te zingen liederen en/of voor te lezen gedichten mogen ingeleverd worden bij: Gerhard van Toly, e-mail: gerhardinekevantoly@ziggo.nl telefoon 393256 of 06-25272633
PCOB Informatieavond
Op maandag 28 oktober organiseert de PCOB in het Annahuis een voor een ieder gratis te bezoeken informatieavond. Vóór de pauze vertelt burgemeester Martijn Dadema het een en ander over de veiligheid in de gemeente Raalte. Na de pauze komen Vincent Breen en Ellen ten Hove, werkzaam bij de gemeente Raalte, aan het woord over de woonmogelijkheden op latere leeftijd in de gemeente Raalte. Natuurlijk is er ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
pcob
Bijbelquiz
bijbel
Dinsdag 29 oktober om 20.00 uur in het Annahuis, wordt voor de vierde keer de nationale Bijbelquiz gehouden. Ook al vind je dat je Bijbelkennis niet zo goed is: kom toch, de vorige avonden waren heel gezellig. Meedoen is belangrijker dan winnen. Graag wel even opgeven als je meedoet via de site van de kerk of bij Hettie Nijhuis tel.: 362949 / e-mail: activiteiten@pknraalte.nl.
Koffie met een Oortje
fig11
Donderdag 31 oktober van 10 tot 11.30 uur in het Annahuis. Thema deze keer: ‘Een goed verhaal’, dit is ook het thema van het kerkelijk jaar. Op Startzondag is met dit thema begonnen. Kom en luister naar of vertel zelf je eigen goede verhaal.
Spiritualiteitscafé Raalte
Donderdag 31 oktober draait in de filmzaal van het Annahuis de film ‘La famille Bélier’ (2015 - een film van Éric Lartigau) Een korte beschrijving: Binnen het boerengezin Bélier heeft puberdochter Paula een belangrijke rol. Haar ouders en broertje zijn doof, maar zij hoort wel. Daardoor is zij de ‘regelaar’ in het gezin. Wanneer een muziekleraar op school haar attendeert op haar zangtalent, wil zij naar Parijs om verder te studeren. Kiest zij voor zichzelf of voor haar familie? Het Spiritualiteitscafé van de Heilige Kruisverheffing nodigt ieder uit voor deze avond. Na afloop is er een nabespreking in groepjes voor wie dat wil.

MailPoet