Annahuis
NIEUWSBRIEF

vrijdag
8 april 2022
Plaskerk
De Passion komt naar Raalte !
ThePassion40daagse_Logo-01 (1)
Bezoek op zaterdagmiddag 9 april het Passion 'plein van hoop' bij de Plaskerk. Een moment van bezinning en ontmoeting rond een replica van het bekende witte Passion kruis. De bezoekers kunnen er een kaarsje branden, een kaartje schrijven voor iemand die bemoediging nodig heeft of meedoen met een vragenwandeling. Er is ook alle ruimte om gedachten te delen, vragen te stellen of stilte. Het plein wordt om 13.30 uur geopend met een speciale ceremonie. Daarbij zijn de voorgangers van de Klein Salland kerken aanwezig, een vertegenwoordiger van de RK kerk en wethouder Gerria Toeter. Tot 16.00 uur is het plein geopend.
Zondag 10 april, Palmzondag
palmpasenstok
Ds. Richard Slaar leidt de dienst. Het is Palmzondag, de intocht van Jezus in Jeruzalem.
Passionconcert
ARTIEST 11 - KEES POSTHUMUS - POST 2
Op zondagavond 10 april om 20.00 uur geeft Kees Posthumus een muzikale voorstelling in de Plaskerk. De rode draad bestaat uit zes verhalen waarin verschillende hoofdpersonen hun versie van het paasverhaal vertellen. De entree bedraagt 10,00 euro. Wel graag van tevoren een kaartje kopen; dit kan via www.zingenindekerk.nl/passion40daagse. De bevestiging per e-mail dient als toegangsbewijs. Bij de
uitgang wordt een collecte gehouden voor het project “Samen in actie voor Oekraïne” van Kerk in Actie.
Iedereen is van harte welkom!
PCOB
pcob
Al weer voor de laatste keer dit seizoen komt de pcob Afdeling Raalte op maandagmiddag 11 april bij elkaar in het Annahuis. De gastspreker deze middag is de heer Alfons van Breen van het Uitvaarthuys Salland. Ook deze keer zijn gasten weer van harte welkom.
Kopij de Wegwijzer
Kan worden ingeleverd bij de redactie@pknraalte.nl vóór woensdag 13 april 18.00 uur.
Stille week
Gevouwen handen
Van maandag 10 t/m woensdag 13 april worden er in de Plaskerk Avondgebeden gehouden. Ze beginnen steeds om 19.30 uur.
Leden van een werkgroep hebben deze avondgebeden voorbereid.
Witte Donderdag, 14 april
Avondmaal
In deze dienst horen en lezen wij van de lijdensweg van Jezus. Op deze dag vóór de kruisiging viert Jezus het avondmaal met zijn leerlingen en wij doen het hen na.
De uitgangscollecte is bestemd voor het Kerk in Actie project in Libanon. Voor dit project kan ook gespaard worden via de spaardoosjes.
Goede Vrijdag, 15 april
Goede vrijdag
In een oecumenische dienst, die om 19.00 uur begint staan wij stil bij de kruisiging van Jezus. Wij beginnen en eindigen de dienst in stilte.

Stille zaterdag, 16 april
STille zaterdag
Om 21.00 uur komen wij samen voor een Paaswake. Wij horen van het Licht, maar het wachten is op de morgen. Freedom werkt mee aan deze viering.
Paaszondag, 17 april
Graf
In een feestelijke dienst vieren wij de opstanding van Jezus. Een aantal blazers van Ons Genoegen uit Heino helpen ons hierbij. De dienst begint om 10.00 uur. Na afloop komen wij samen in het Annahuis voor een Paasbrunch, graag wel van te voren opgeven. De Spaardoosjes voor het Kerk in Actie project in Libanon kunnen vóór of na afloop van de dienst worden ingeleverd.
Paasbrunch
Afbeelding1 (2)
Verjaardagen 80+ers
Verjaardagsfeestje
Gemeenteleden, die in het 1e kwartaal van van dit jaar hun 80e of oudere verjaardag hebben mogen beleven worden 19 april van 10 - 12.00 uur uitgenodigd in het Annahuis om samen dit heuglijke feit (weer) te vieren.
Koffie-ochtend
Koffie met gebak
Donderdag 21 april staat vanaf 10.00 uur de koffie klaar in het Annahuis voor de maandelijkse koffie-ochtend.

De redactie wenst jullie een goede week voorafgaand aan Pasen. Hele fijne Paasdagen! Wij gaan er ook een weekje tussen uit, de volgende nieuwsbrief ontvangen jullie weer op 22 april.
Eieren
logo pkn
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.
Email Marketing Powered by MailPoet