Annahuis
NIEUWSBRIEF

vrijdag
1 april 2022
Plaskerk
900 jaar Raalte
900 jaar Raalte
Negen eeuwen oud, dus reden voor een feest: op historische grond wordt ‘Raalte 900 jaar’ afgetrapt
Negen eeuwen, 36 generaties, maar altijd was de Plaskerk daar. Het dorp Raalte staat aan de vooravond van een bijzonder jaar. In 2023 bestaat het dorp namelijk 900 jaar. Reden voor een jaar vol festiviteiten. In de Plaskerk trapte de projectgroep, onder leiding van voorzitter Jaap Starkenburg, de voorbereidingen op het historische jaar af. ,,De aankomende maanden zijn we vooral druk met het oproepen van mensen om mee te doen en alle ideeën te verzamelen.’’ (bron: de Stentor)
Zondag 3 april, vijfde zondag 40 dagentijd
Vastenactie
Ds. Roozeboom uit Holten gaat voor in deze dienst.
Na de dienst is er koffie drinken in het Annahuis.
Moldavië
Moldavie
De uitgangscollecte op 3 april is bestemd voor een Kerk in Actie-project in Moldavië. Door de hoge werkloosheid aldaar werken veel mensen in het buitenland. Kinderen en ouderen blijven achter en krijgen niet de zorg en aandacht die ze nodig hebben. In de twee opvangcentra van de christelijke organisatie Bethania krijgen ze dat wel. Kwetsbare kinderen worden na schooltijd opgevangen en krijgen eten en drinken en hulp bij hun huiswerk. Ouderen kunnen in de
opvangcentra terecht voor een gezonde maaltijd, gezamenlijke activiteiten en basisvoorzieningen zoals een douche en wasgelegenheid.
Koffieschenkers gevraagd
Koffie 1
We drinken nu 1x per maand koffie. In de komende maanden zal dit vaker zijn. Er is al een groep vrijwilligers die zich daarvoor inzet maar we zijn hiervoor extra handen nodig:)
Wie wil er op de zondagmorgen na de dienst een handje helpen met koffie in schenken en na die tijd afwassen en opruimen? Laat het weten op email: annahuis@pknraalte.nl of 06-27129798
De Passion 40daagse komt naar Raalte en Heino
passionaffiche

In de aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag vinden in het kader van The Passion 40daagse overal in Nederland kleine concerten en ontmoetingsmomenten plaats. De vier Klein Salland PKN-kerken (Raalte, Wijhe, Olst en Wesepe) en de PKN kerk in Heino doen hier met verschillende activiteiten ook aan mee.

Op woensdag 6 april presenteert Theater de Regenboog een familievoorstelling in de Nicolaaskerk in Heino. Aan de hand van verhalen, trucjes en meer wordt dieper ingegaan op het thema van de landelijke Passion: “Alles komt goed?!”. Aanvang is om 15.30 uur. De entree bedraagt 3,50 euro voor kinderen en 7,50 euro voor volwassenen. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via https://zingenindekerk.nl/evenementen/theater-de-regenboog/. Het Kerkhuus is vanaf 14.30 uur open, daar wordt gezorgd voor hapjes en drankjes. Die zijn inbegrepen bij de entreeprijs.

Bij de Plaskerk in Raalte vindt het “Passion Plein van Hoop” plaats op zaterdagmiddag 9 april rondom een replica van het verlichte Passion kruis. De bezoekers kunnen er een kaarsje branden, een kaartje schrijven voor iemand die bemoediging nodig heeft of meedoen met een vragenwandeling. Er is ook alle ruimte om gedachten te delen, vragen te stellen of stilte. Het plein van hoop wordt om 13.30 uur geopend met een speciale ceremonie, waarbij de voorgangers van de kerken in Klein Salland, Martje Veenstra (Wijhe), Henk Jan Damstra (Olst/Wesepe) en Richard Slaar (Raalte) en wethouder Gerria Toeter aanwezig zijn. Daarnaast komt ook nog een vertegenwoordiger van de katholieke gemeenschap, het plein heeft dus een oecumenisch tintje. De toegang is gratis; voor de koffie en thee wordt een vergoeding gevraagd. Tot 16.00 uur is iedereen welkom.

Op zondag 10 april verzorgt Kees Posthumus een muzikale voorstelling in de Plaskerk in Raalte. De rode draad bestaat uit zes verhalen waarin verschillende hoofdpersonen hun versie van het paasverhaal vertellen. Humor en ernst wisselen elkaar af. Aanvang is om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Graag van tevoren een kaartje kopen; dit kan via https://zingenindekerk.nl/evenementen/kees-posthumus-1/. De bevestiging per e-mail dient als toegangsbewijs. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden voor het project “Samen in actie voor Oekraïne” van Kerk in Actie.
Groene 'buxus' takken
snoei groen
Voor de workshop Liturgisch bloemschikken op 7 april heeft de werkgroep tuingroen nodig. Buxus is niet meer te krijgen, maar groen dat op buxus lijkt is zeer welkom. Graag een telefoontje naar Hanneke Vrieling 06-27504013. Een mail sturen naar ghvrieling@gmail.com mag ook. Alvast bedankt!
Paasbrunch
Paasbrunch
Op eerste Paasdag na de dienst van 10.00 uur organiseren we een Paasbrunch. Dit kan natuurlijk niet zonder extra handen;
Wie heeft er creatieve ideeën?
Wie wil er helpen voorbereiden?
Wie wil er wel wat lekkers maken?
Wie wil er na de dienst helpen serveren en opruimen?
Samen maken we er een gezellige Paasochtend van!
Opgeven voor de brunch kan natuurlijk ook; allemaal via email: annahuis@pknraalte.nl of via een briefje in de brievenbus Annahuis of 06-27129798
Voor de agenda:
5 april is het Alzheimer café geopend en 8 april het soepcafé
Salland voor Oekraïne
Reis Polen1
Zaterdagmiddag worden er drie grote vrachtwagens vol geladen om op zondagmorgen op reis te gaan naar Polen. Zij hopen daar op maandagmorgen aan te komen en de ingezamelde spullen af te leveren op verschillende locaties waar de organisatie van "Salland voor Oekraïne" contact mee hebben. Afgelopen week zijn er medicijnen en verbandmaterialen naar de grens gegaan bedoeld voor het ziekenhuis in Kiev. Ook daar is contact mee. Er zijn inmiddels zo'n 200 vrijwilligers actief; dank voor zoveel inzet!
Gezond Natuur & Cultuur Wandelen
Wandelschoen
Wandel je graag en wil je jouw enthousiasme voor het wandelen, de natuur en cultuur overbrengen op mensen die minder of (te) weinig bewegen? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst voor nieuwe wandelbegeleiders op dinsdag 10 mei om 19.30 uur in het Annahuis van Gezond Natuur Wandelen Raalte.

Alle wandelbegeleiders krijgen vervolgens drie gratis korte trainingen aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving. Daarna begeleidt je eens per week of eens per maand de wekelijkse gratis wandelingen van een uur in het groen.
Aanmelden: https://www.ivn.nl/provincies/overijssel/nieuws/gezocht-wandelbegeleiders-voor-gezond-natuur-wandelen-in-raalte-en-oldenzaal
logo pkn
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.
Email Marketing Powered by MailPoet