Annahuis
NIEUWSBRIEF
vrijdag
1 september 2023
Plaskerk
Zondag 3 september


Dominee Roozeboom uit Holten gaat voor en de dienst begint om 10.00 uur. Mat. 17 vers 14 tot en met 20 wordt gelezen. Het verhaal van de "maanzieke" jongen, die door Jezus wordt genezen.
Spelletjesochtend
Op donderdagmorgen 7 september wordt er een spelletjesochtend georganiseerd. Deze ochtend kan iedereen aanschuiven voor een gezellige ochtend in het Annahuis. We gaan verschillende spelletjes spelen en er wordt voor iets lekkers bij de koffie gezorgd. Belangstellenden kunnen een eigen spel meenemen, maar er zijn ook spelletjes aanwezig.
Aanvang 10.00 uur.
Donderdagavond 7 september, filmavond ‘Lion’ Spiritualiteitscafé
Het spiritualiteitscafé houdt op donderdagavond 7 september 2023 een filmavond met de film ‘Lion’ (een waargebeurd verhaal) in de filmzaal van het Annahuis in Raalte. Met deze film viert het spiritualiteitscafé het 12,5 jarig bestaan.
De film ‘Lion’ gaat over een 5-jarige Indiase jongen die verdwaald raakt in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.
Zaal open vanaf 19.15 uur. Aanvang 19.30 uur.
De film duurt 120 minuten, nadien praten we na onder het genot van een drankje en een hapje. De kosten voor deze avond zijn €10.00 p.p. inclusief koffie/thee. Graag op de avond zelf contant te voldoen. Aanmelden kan via: spiritualiteitscafe@parochieheiligkruis.nl
8 t/m 15 september Week van lezen en schrijven
Kom in actie tegen laaggeletterdheid!
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak kunnen zij daardoor ook niet goed omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon.
Moeite hebben met taal, rekenen en digitale vaardigheden kan grote gevolgen hebben voor iemands leven. Laaggeletterden vinden moeilijker een baan, ze leven ongezonder en ze hebben minder grip op hun geldzaken. Het is belangrijk dat we als samenleving laaggeletterden niet afschrijven, maar juist in hen blijven investeren. Bied hen bij- en omscholing aan, op hun eigen niveau en in hun eigen buurt. Niemand is te oud om te leren. In de gemeente Raalte is het Taalpunt actief. Het Taalpunt houdt een spreekuur in de Bibliotheek elke donderdag van 10u tot 12u, voor iedereen die beter wil lezen, schrijven of spreken, of wil werken aan meer digitale vaardigheden.
In de week van 8 tot en met 15 september extra activiteiten en aandacht hiervoor.
Meega-Zondag in Olst op 10 september
Graag maken we jullie attent op komende week zondag; dan vieren we de Mee-Ga-Zondag in Klein Salland, een gezamenlijke start van het nieuwe seizoen. De dienst begint om 10.00 uur en is in Olst; na afloop is er koffie, zijn er wat activiteiten voor jong en oud en sluiten we af met een gezamenlijke lunch.
Hiervoor kunt je je opgeven bij de scriba van Olst:
Evelien Schrijver,
scriba@pkn-olst.nl
Tel. Nr. is 06-27178443, graag aanmelden tot komende woensdag.
Deze informatie vind je ook in de wegwijzer
De viering en de activiteiten zijn voor jong en oud, er is oppas, en - o ja - er is ook een fysieke collecte; het is maar dat je het weet! Welkom! Ga mee!
Nederlands Kampioenschap Dahliakweken in Raalte
In het weekend van 15 – 17 september organiseert de Nederlandse Dahliavereniging in Raalte het Nederlands Kampioenschap Dahliakweken voor professionele en amateur dahliakwekers met bijbehorende tentoonstelling. In de Plaskerk laten diverse kwekers zien wat ze te bieden hebben aan mooie en bijzondere dahlia’s.
Velen kennen nog de dahlia's uit grootmoeders tijd. Wie het hedendaagse aanbod bekijkt zal ontdekken dat de veredeling in dit gewas niet heeft stilgestaan.
In de tuin van het Annahuis zijn deze zomer tientallen dahlia’s geplant en nu volop bloeien. Vanwege Raalte 900 is geel de hoofdkleur.
Vrijdag 15 september wordt om 11.30 uur de tentoonstelling officiële geopend door wethouder Breunissen. Vanaf 12.00 uur is de tentoonstelling voor publiek gratis toegankelijk tot 17.00 uur.
Zaterdag zijn de dahlia’s opnieuw te bewonderen tussen 10.00 en 20.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur.
Kom kijken en geniet van het kleurenspektakel.
Plaskerk 900 jaar vrijdagavond 15 september
Op 15 september zijn we alweer toe aan de 7e avond in het kader van ‘Plaskerk 900’. Nu in een iets andere opzet dan de voorgaande. Deze avond staat namelijk in het teken van onze eigen streektaal:
Het Sallands en het Nedersaksisch
Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds maken al enkele jaren een populaire podcast over de Nedersaksische cultuur, taal en geschiedenis. Ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van de Plaskerk wordt een nieuwe podcast op locatie opgenomen. Een unieke gelegenheid om een opname bij te wonen!
Bökkers en Bartelds gaan in gesprek met:
Gerard Oosterlaar (Höllenboer)
Nick Hendriks (archeoloog) en
Bert Terlouw ( amateur archeoloog)

Zij gaan ons o.a. vertellen over kasteel Ramelo, de relatie van de ridders van Ramelo met de Plaskerk en over de opgravingen rond de Plaskerk.
En een dergelijke avond kan natuurlijk niet zonder muziek. We laten ons verrassen.
En natuurlijk wordt er ook muziek gemaakt.
Vredesweek 2023 16-24 september
De Raad van Kerken Raalte e.o. geeft ook dit jaar extra aandacht aan de Vredesweek. Woensdag 20 september is er om 19.00 uur in de Plaskerk een Taizé viering met als thema:

"VREDE"

Agenda

  • Dinsdagavond 5 september Alzheimercafé, aanvang 19.30 uur.
  • Vrijdag 8 september soepcafé.
  • Maandagmiddag 11 september PCOB middag, aanvang 14.00 uur.
logo pkn
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.
Europees logo - hoge resolutie
leader
Provincie Overijssel
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland
Email Marketing Powered by MailPoet