Annahuis
NIEUWSBRIEF
vrijdag
16 december 2022
Plaskerk
Kerstbanner 1
Plein 2
Plein 3
Plein1
Het archeologisch onderzoek is afgerond en Klink Nijland is bezig met werkzaamheden herinrichten plein. Er wordt hard gewerkt om voor de Kerst het straatwerk er nog in te krijgen.
Kerstroute
Kerstroute.nl
Op de site van de kerk staat in deze Adventsperiode de kerstroute weer vermeld. Het thema dit jaar is: door het donker… Tijdens Advent gaan we op weg naar het licht, licht dat nodig is omdat het vaak donker is;
midden in het donker, midden in de nacht, ja midden in de winternacht gaat de hemel open! Ga je mee op zoek naar het licht? De verhalen van Irene die in de kerk verteld worden, kun je hier nog eens beluisteren, maar je vindt op de Kerstroute ook kleurplaten, puzzels en nog enkele andere liedjes die zo mooi zijn in deze tijd. www.kerstroute.nl
Fleecedeken
winter-landscape-2571788_960_720
Het is koud! Op zondag wordt de Plaskerk verwarmt naar 18 graden. Maar omdat het buiten koud is en door de week de thermostaat op 13 graden staat, kun je het ervaren als koud. Neem gerust een fleecedekentje of extra sjaal mee om over de benen te leggen. De vloerverwarming is aan, dus de voeten blijven lekker warm.
Zondag 18 december vierde Advent
slotlied1a
Door het donker naar het Licht. Het lied dat we tijdens Advent zingen. Voor teksten en uitwerkingen kun je terecht op de website: Link projectlied "door het donker naar het Licht" en voor advent naar www.kerstroute.nl
Op deze vierde Advent gaat ds. Zomer uit Staphorst voor.
Woensdag 21 december "Samen onderweg naar Kerst"
Kerstkoffie
Op woensdagmorgen staat vanaf 10.00 uur de koffie klaar in het Annahuis. Als warm welkom in aanloop naar Kerst. Kerstboodschappen doen, elkaar ontmoeten, lekker bijpraten en dat onder het genot van een kop koffie. Daarna kun je de gezellige kerstcadeautjesmarkt bezoeken zoals hieronder staat aangegeven.
Flyer Kerstcadeautjes markt Zelfregiecentrum Raalte 2022
Op woensdag 21 december organiseren de bezoekers van Zelfregiecentrum Raalte een gezellige kerstmarkt. Het is in het Annahuis aan De Plas 8 van 10.30 tot 14.00 uur. Er worden zelfgemaakte kerstcadeautjes verkocht in een aantal kraampjes, er is snert en chocolademelk en mensen kunnen een rondleiding krijgen. Iedereen is welkom.
Wat is Zelfregiecentrum Raalte?
Het zelfregiecentrum van Vriendendiensten is een open centrum waar iedereen elke maandag en woensdag van 9.00 tot 16.00 uur welkom is voor inloop en activiteiten.
Om 10.45 uur gaat de Plaskerk open en vanaf 11.00 uur klinken de bekende Kerstliederen. Onder uitnodiging van Ds. Richard Slaar kunnen we naar hartenlust meezingen van 11.00 uur tot 11.30 uur. We hopen op een gezellige ochtend, voel je van harte welkom!
Carolslingers (Freedom)
Freedom
Het is weer december en dit jaar geen lockdown door corona. Vorig jaar hebben een aantal leden van Freedom het idee opgevat om wat extra licht te brengen bij verschillende gemeenteleden. Als Carol Slingers is de groep ook bij tehuizen langs geweest. Dit kon vorig jaar alleen buiten. Deuren open en hard zingen….
Dit jaar gaan de Carol Slingers opnieuw langs de deuren en bij tehuizen op bezoek. Bij gemeenteleden zal dit net als vorig jaar bij de deur zijn, maar bij de tehuizen mogen we gelukkig weer naar binnen. Alle tehuizen waren blij met dit initiatief. Gewoon eenvoudig wat vreugde met zang brengen en een lach te toveren op al die gezichten die er zo van genieten. Van donderdag 15 december tot en met maandag 19 december zijn de Carol Slingers op verschillende plekken te signaleren.
Wij, als koor Freedom, wensen u en uw dierbaren hele mooie Kerstdagen en een bijzonder 2023 toe.
Kerstavond zaterdag 24 december
Kinderkerst
Zaterdag 24 december om half zeven vieren we kerstavond met de kinderen in de Plaskerk. Het wordt een vrolijke dienst met een spannende speurtocht en het Kerstverhaal in eigentijdse woorden. Ook nodigen we opa's en oma's van harte uit om om met kinderen en kleinkinderen Kerst te vieren. Na afloop is er lekker warme chocolademelk bij het Annahuis. Hartelijk welkom!
Uitgangscollecte
Kerstcollecte
De uitgangscollecte is dan voor Kinderen in de knel (Kerk in Actie). Vluchtelingenkinderen in Griekenland (én inmiddels ook in Nederland) maken mee wat geen enkel kind zou mogen meemaken, omdat ze nergens in Europa welkom zijn. Zij krijgen niet het welkom waar ze op hoopten. Ze worden ondergebracht in gammele tenten, blootgesteld aan kou en honger. Maar erger nog is het uitzichtloze wachten, soms wel jarenlang. Kerk in Actie steunt kerken en organisaties die zich inzetten voor de vluchtelingenkinderen in Griekenland. Kwetsbare gezinnen worden geholpen met voedselpakketten en onderdak. Geef licht en toekomst aan deze kwetsbare kinderen. Daarom wordt deze collecte van harte aanbevolen!
nativity-3674785_960_720
De Kerst "nachtdienst" begint om 22.00 uur waarin Ds. Richard Slaar voorgaat en Freedom haar medewerking verleent. Voel je vrij om iemand mee te nemen, we zetten graag stoelen bij. Een bijzondere dienst in een roerige tijd.
De uitgangscollecte is voor de aanschaf van 'Kerstpakketten', die bestemd zijn voor de minima gezinnen. In het verleden werden fysieke kerstpakketten bezorgd, maar elk gezin heeft verschillende behoeften. Vorig jaar is de diaconie overgegaan op het bezorgen van tegoedbonnen van de plaatselijke supermarkt, zodat ieder gezin zelf kan kiezen. Het is een hartverwarmende actie, waarvoor men zeer dankbaar is.
Chocolade melk schenken
hot-chocolate-1058197_960_720
Wie wil er na de dienst van 18.30 uur en 22.00 uur helpen met chocolademelk schenken. Je kunt je aanmelden via secretariaat@pknraalte.nl
Dank alvast!
Eerste Kerstdag
Kerstnacht
Themalied voor de 1 e kerstdag: “Heil en vrede”
Donker de nacht met sterren aan de hemel,
de aarde diep in het duister gehuld.
’t Was in die nacht dat Jezus werd geboren,
het Woord van God in de tijd werd vervuld.
Heil en vrede heeft Hij ons verkondigd,
een nieuwe dag brak voor de wereld aan.
Lof zij de Heer, / de Heer van alle heren,
Verlosser is Hij, / de Zoon van God uit Davids huis.
Hosanna in de hoge, / God is met ons, Immanuël.
(Ev.Liedbundel nr. 100 en Hemelhoog nr. 124) (Nederlandse vertaling van “O holy night”)

De uitgangscollecte is dan ook voor de actie: Kinderen in de knel (zie Kinderkerstfeest op 24 december)
1 januari en meer
Oliebol
Op zondag 1 januari Nieuwjaarsdag, is er geen dienst in de Plaskerk in Raalte. Er zijn dan gebedsdiensten in Olst en Wijhe. Op zondag 8 januari nodigen we iedereen van harte uit om met elkaar het Nieuwe jaar te vieren. Vanaf 09.30 uur staat de koffie klaar, in het Annahuis,
om elkaar het beste voor het nieuwe jaar toe te wensen. Daarna gaan we gezamenlijk naar de Plaskerk om de dienst te vieren. Na de dienst is er een toespraak en heffen we het glas!
De redactie van de Nieuwsbrief wenst jullie allemaal hele fijne Kerstdagen toe en een gezond, inspirerend en vooral vredig 2023 toe! Herman, Gerard, Astrid en Aaltje
Kerstkaart 2022
logo pkn
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.
Of via de app apostel (heeft de voorkeur) te downloaden met de gr code hieronder.
apostel playstore
Hulp nodig bij het instal - leren van de App. Mail dan naar info en we nemen contact met u op. Email: info@pknraalte.nl
apostel App store
Europees logo - hoge resolutie
leader
Provincie Overijssel
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland
Email Marketing Powered by MailPoet