Logo protestantse gemeente raalte4
Nieuwsbrief Mei 2019

Kerkelijk bureau
Vrijdag 3 mei kun je van 19 – 20.00 uur in het Annahuis terecht voor het kopen van collectemunten. De contactpersonen kunnen dan de verjaardagsbusjes laten legen.
fig1
Schilderijententoonstelling
Tot en met donderdag 30 mei zijn er in het Annahuis olieverfschilderijen van de heer Jan Riepma uit Heino te bewonderen. De schilderijen zijn op verschillende plaatsen in het Annahuis opgehangen en geven daarmee veel ruimten een verrassende wandversiering. Jan Riepma (1942) woont in Heino en is al meer dan 25 jaar actief als hobbyschilder. Hij is begonnen met aquarelverf maar stapte na enige tijd over op olieverf. De schilderijen laten een grote variatie aan landschappen zien.
Zondag 5 mei
Ds.Nelleke Boonstra uit Deventer is de voorganger. Na de dienst is er koffie/thee in het Annahuis. Wellicht kun je dan nog de hand weten te leggen op de laatste loten voor de rommelmarkt. Even melden bij Hermien Bos.

Doopdienst
Zondag 12 mei leidt ds.Henriëtte de Graaf de doopdienst. Er is kindernevendienst en oppas voor de jongste kinderen in het Annahuis.
fig 2
Koffie-ochtend
Donderdag 16 mei staat de koffie vanaf 10.00 uur weer klaar op de z.g. koffie ochtend in het Annahuis. Het is fijn dat steeds meer mensen het Annahuis daarvoor weten te vinden. Maar het maximum is nog (lang) niet bereikt dus kom er ook bij.
fig3
Ribs Bijbel Biertje
Na de succesvolle editie vorig jaar, dit jaar weer een evenement speciaal voor mannen! Zij kunnen elkaar ontmoeten in een relaxte sfeer met veel gezelligheid.
fig4
Er is ruimte voor gesprek over geloof, maar ook voor gezelligheid en humor. Na de koffie bij de ontvangst volgt het gesprek over een Bijbelgedeelte.Daarna kan men een aantal lekkere speciaalbiertjes proe-ven. Tenslotte volgt een overheerlijke BBQ. Dit jaar vindt Ribs Bijbel Biertje plaats op zaterdag 18 mei aan de Oude Zwolsestraat 20. De middag begint om 16:00 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur. De kosten bedragen € 20,--. Opgeven via de website van de kerk of via Hettie Nijhuis, Tel.: 362949 of per e-mail: activiteiten@pknraalte.nl
fig5
klein salland

Klein Salland zondag
Zondag 19 mei leidt ds. Henk Jan Damstra uit Olst de dienst, waarin het Heilig Avondmaal wordt gevierd.
Zondag 26 mei
De gastpredikant: Ds. Reinier Gosker uit De Wijk gaat voor.

Hemelvaartsdag
Donderdag 30 mei is er geen dienst in de Plaskerk
marktkraam
Rommelmarkt
De voorbereidingen voor de rommelmarkt van 15 juni zijn in volle gang. Er kunnen nog bruikbare/verkoopbare spullen worden aangeleverd. Graag even bellen met de contactpersonen die in het marktkraampje (in de Wegwijzer) staan. Wilt u meehelpen de loten te verkopen dan komt Hermien Bos graag een boekje bij u brengen. Bel 357264 of mail naar bospothof@msn.com. Lege inktcartridges, mobiele telefoons en zegels (van o.a. Douwe Egberts) kunnen nog steeds in het Annahuis worden ingeleverd.
MailPoet