logo pkn
Nieuwsbrief vrijdag 12 maart 2021
Zondag 14 maart, vierde zondag 40 dagentijd
Brood en vis
We lezen deze zondag een verhaal dat je vast wel kent. Een grote menigte krijgt genoeg te eten omdat vijf broden en twee vissen worden gedeeld. Ds. Richard Slaar geeft uitleg over deze tekst. Hoe is zo iets mogelijk?
Vierde zondag 40 dagen
Het teken van het brood, Joh. 6 : 4 - 15 staat zondag centraal. In het laatste vers wordt gesproken dat de menigte Hem zou willen uitroepen tot Koning. Vandaar dat wij een koninklijke kleur hebben aangebracht in de schikking, oranje gerbera's. Het is nu niet de tijd van korenaren of gerstearen als basis voor het brood, dus hebben we alternatieven gevonden die hier op lijken. Deze symbolen hebben een plek gekregen in het open hart, vanuit je hart delen met de ander. Als voorwerp brood,"Ik geef je te eten".
Goodiebag voor Palmpasen
Goodiebag
In de Wegwijzer van maart staat op pag.20 al informatie over de goodiebag voor Palmpasen. Voor deze goodiebag moet je even intekenen; doe dat graag vóór volgende donderdag (18 maart), zodat we op tijd broodhaantjes kunnen bestellen en de tasjes klaar kunnen maken. Heb je thuis nog/al een Palmpasen kruis of latjes daarvoor, geef dat ook maar even door als je je opgeeft via paasroutepknraalte@gmail.com
Puzzeltocht
Ezel
In de aanloop naar Palmpasen wordt er een puzzeltocht van ca. 3 km door het dorp uitgezet (dus een wandeling van ca. een half uurtje á driekwartier). Al wandelend kun je dan op zoek gaan naar affiches in de ramen met daarop een paarse ezel die een letter van de oplossing bij zich heeft. Heb je alle letter en dus het antwoord op de vraag (“wat draagt de ezel op z’n rug?”)
dan maak je kan op een prijs, want onder alle goede inzendingen (t/m 27 maart) verloten we tien keer een ijsje van bakker Jorink. Ook in de week na Palmpasen kan de route nog worden gedaan, maar een prijs is er dan niet meer aan verbonden.
Via het internetadres: www.halloraalte.nl kom bij de informatie over de puzzeltocht; ook zal daar komende week de route worden vermeld.
Palmzondag
intocht1
We gaan er even van uit dat deze dienst nog steeds in een verder lege kerk plaatsvindt; wel blijft de inzet laagdrempelig en ontspannen. Er klinken liederen voor ook en juist de jongere in het geloof. We gaan bezig met het verhaal van Palmpasen en de Palmpasenstokken. De oplossing van de puzzeltocht komt naar voren. En... de ezel komt langs, sterker nog, zonder ezel wordt het niks.

Koffie groeten
koffie drinken
Zoals jullie de afgelopen weken gemerkt hebben, zijn er al meerdere mensen geweest die de gemeente een groet hebben gebracht na de kerkdienst. Mocht u nog iemand weten waarvan u denkt: ik zou het leuk vinden als die ook mee zou doen, geef het dan door aan Janny of Berend Bolt (06-49728820 of 06-22571584). En natuurlijk kunt u zichzelf ook aanmelden. Graag zelfs! Zo blijven we toch een beetje van elkaar op de hoogte!
TV aansluiten
kerkdienstgemiste
Kerkdienstgemist.nl
In de dienst van afgelopen week gaf Ds. Slaar aan dat, vooral het geluid van, kerkdienstgemist.nl kon verbeteren door dit via de TV weer te geven. Dat aansluiten van je laptop of PC op de TV gaat niet zo een, twee, drie. Om dit te kunnen doen, moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Het belangrijkste is dat je in huis over internet kunt beschikken.
Smart TV
Wanneer je een smart tv hebt, kun je deze rechtstreeks op het internet aansluiten en dan direct kerkdienstgemist.nl selecteren, je hebt daarvoor geen laptop of PC nodig.
Laptop op TV aansluiten met een HDMI kabel.
De makkelijkste manier om een laptop aan te sluiten op de TV is door een HDMI kabel te gebruiken. Hiervoor heb je wel een laptop met HDMI uitgang en een TV met HDMI ingang nodig. De uitzending van kerkdienstgemist kan dan via de HDMI ingang van de TV worden weergegeven.


Laptop draadloos op TV aansluiten
Hiervoor kun je gebruik maken van een zogenoemde “Chromecast”. De Chromecast is een mediaspeler van Google, waarmee je jouw televisie min of meer omtovert tot een smart tv. Het voordeel van de Chromecast is dat die snel werkt, en te bedienen is met je tablet of laptop. Je TV moet wel over een HDMI ingang beschikken.
Je ziet de mogelijkheden zijn er maar je moet er wel wat voor doen.
BEDANKT!
Duim omhoog
Er hebben zich ruim 20 vrijwilligers aangemeld voor het rondbrengen van de Wegwijzer. Super! Op deze manier zorgen ervoor dat iedereen de speciale Paaseditie ontvangt. In de komende week nemen wij contact met hen op omtrent de bezorgen op woensdag 24 en donderdag 25 maart a.s.
Stormschade
Dak
Dakpannen
De schade, aan het dak door de storm, wordt aankomende maandag weer hersteld.
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.