logo pkn
Nieuwsbrief vrijdag 5 februari 2021
Zondag 7 februari
Gevouwen Handen
Ds. Boersma uit Wapenveld gaat komende zondag voor in de dienst. Hij leest Psalm 142 en Marcus 2: 1-12
Hij neemt zijn gitaar mee en begeleidt het lied:
O Lord, hear my prayer.
De dienst kun je via de gebruikelijke manier volgen: www.pknraalte.nl
Actie kerkbalans
kerkbalans-2010
Een beetje later dan dat je normaal gewend bent, maar nu valt toch de envelop met de kerkbalans op de deurmat. De actie loopt van 6 februari tot en met 20 februari.

Pastoraat
Koffiemoment
Kerkzijn is o.a. omzien naar elkaar. Maar om naar elkaar om te kunnen zien, moet je elkaar wel zien. De huidige pandemie belemmert ons dan ook in het kerkzijn. Ik stel me voor dat we straks na het corona-tijdperk uitgebreide “koffiekletserijen” moeten gaan organiseren om weer bij te praten.

Ondertussen denk ik dat het goed is om te begrijpen dat we wat minder zicht hebben op elkaar en dat het meer dan ooit belangrijk is om pro-actief om te gaan met informatie. Want het is ineens veel minder vanzelfsprekend dat pastorale informatie op de juiste plek belandt. En dan weet ineens niemand van de zorgen die er zijn omdat niemand het doorgeeft.
Gaat er iemand naar het ziekenhuis, geef het door! Heeft er iemand extra aandacht nodig, geef het door!
Dat mag naar het pastorale contactpunt (tel.: 06-27184443 of mail: pastoraat@pknraalte.nl), maar dat mag zeer zeker ook naar mij als uw nieuwe dominee. Dat ik u nog niet ken en nog niet heb gesproken, moet eerder een reden dan een belemmering zijn om gewoon eens de telefoon te pakken! Voel je vrij!
Richard Slaar 06-15906012
De route wordt uitgezet
Pasen
Achter de schermen werken we aan de Paasroute. Hoe geven we dat dit jaar vorm? We kiezen voor de vergelijkbare manier zoals met Kerst. Er is een werkgroep bezig met alle voorbereidingen en ook jonge ouders zijn hierbij betrokken. In de volgende nieuwsbrief lees je meer hierover.
Verstilde schoonheid
Op de vroege zondagmorgen genieten van de stilte en de schoonheid van landgoed het Relaer. Op weg naar het licht. Mieny Tuten
Laan 't Realaar Minie Tuten
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.