logo pkn
Nieuwsbrief vrijdag 18 december 2020
Belangrijk kerkenraadsbesluit
Plaskerk Raalte winter
De kerkenraad heeft afgelopen dinsdagavond besloten om met ingang van woensdag 16 december tot tenminste 19 januari, de kerkdiensten alleen maar meer 'online' te houden, dus zondags zonder bezoekers. De andere kerken in Klein Salland hebben gisteren dit besluit ook genomen. De Plaskerk zal ook op de woensdagochtenden niet meer open zijn voor publiek.
Het zijn hele drastische besluiten, maar we willen hiermee laten zien dat we als gemeente de kwetsbaren en de zorg(medewerkers) echt serieus nemen en ook het 'goede voorbeeld' willen geven. Uitvaarten vanuit de kerk (rouwdiensten) blijven mogelijk, weliswaar nog steeds met het maximum (voor onze kerk) van 70 personen.
Zondag 20 december; vierde advent
Vierde advent

Ds. Richard Slaar gaat voor in deze dienst, die je kunt volgen via www.pknraalte.nl
Het thema is: Zacharias zingt van het licht, naar de lezing uit Lucas 1: 67 – 79.
In de schikking is de 4e fles bekleed met hooi/stro. De gele bloemen symboliseren weer het licht, dat komt.
Eén van de liederen die we zingen is via deze link alvast te beluisteren of mee te zingen:
https://www.youtube.com/watch?v=bbh8x-A09yg
De uitgangscollecte is als laatste keer van deze cluster, voor het project van Kerk in Actie “Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland”. Duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen zijn op zoek naar warmte en veiligheid. De kerken helpen o.a. met voedsel, kleding en onderwijs. Voor meer informatie zie ook de Wegwijzer van november.
De kerstengel vliegt voor de laatste keer uit!
engel
De engel vliegt nog één keer uit. Daarna maakt zij zich bekend. We zijn heel benieuwd naar verhalen achter deze bezoeken. Als je die wilt delen, dan mag je ze mailen naar Marjo Romeijn: famrmromeijn@gmail.com. Natuurlijk mag je ook bellen 0572-365526 of 06-44047417.
QR code puzzel
QR
De QR speurtocht is klaar!
Rond het Annahuis en de Plaskerk zijn QRcodes opgehangen. Deze vertellen een beetje speels het Kerstverhaal. Na afloop kun je een kort filmpje zien.
De tocht hangt er tot vlak voor Nieuwjaar.
Neem je telefoon mee en scan de codes, de rest wijst zich vanzelf. Lekker buiten, niet teveel mensen bij elkaar en je bent goed bezig!
Tafereeltje
Dominee beer
Misschien ben je de laatste tijd helemaal niet in het dorp geweest maar heb je erover gelezen. In diverse etalages staan wintertaferelen met grote pluche dieren. Omdat wij verbindend willen zijn met de samenleving hebben wij op onze eigen manier hier invulling aangegeven :)
Advent
Winterlandschap
In de chaos van het leven ontstaat een blijde stilte. In de onrust van mijn hart ontwikkelt zich een vrede. In het donker van de dagen wordt het langzaam lichter. Want mijn Redder nadert.

(Schrijver onbekend)
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.