logo pkn
Nieuwsbrief vrijdag 10 december 2021
Zondag 12 december derde advent
003kleurplaat
Op de derde advent horen we het verhaal van Ruth die kiest voor Boaz.
Een bijna romantisch verhaal?
Als dit werkt, dan is er “een lichtje aan de horizon” maar we zijn er nog niet.
Kijk voor extra inspiratie in deze Adventtijd ook eens op https://www.pknraalte.nl/advent3/
Ds. Richard Slaar zal ons inspireren in deze dienst.
Uitgangscollecte zondag 12 december, Vluchtelingenkinderen in Griekenland
Vluchtelingenkinderen
Juist met Advent leven we toe naar een nieuw begin: de geboorte van Jezus, zelf een vluchtelingenkind. In Hem gaf God licht in het donker, en dat geven wij door. Kerk in Actie helpt vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel, kleding en onderwijs en probeert hen op een betere plek te krijgen.
De gammele tenten, extreme kou of juist de ondraaglijke hitte, de onveiligheid, het gebrek aan schoon drinkwater en misschien wel het ergst van alles: de uitzichtloosheid, het jarenlange, onzekere wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Wij gunnen hen een beter leven! Daarom komen we in actie en geven we de hoop van advent door. Doe mee en geef deze zondag het licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland.
Woensdagmorgen Adventsmuziek in de kerk
Orgel Plaskerk
De komende woensdagen zal Klaas Bos Advent liederen spelen op het orgel. De Plaskerk is open van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Kerstbanner 1
Kerstbijeenkomst Vrouwen van Nu woensdag 15 december
Harp
Heel ontspannen kunnen we in de prachtige Plaskerk zitten en luisteren naar Abe, de verteller.
Abe is een professioneel verhalenverteller en entertainer. Zijn verhaal wordt begeleid door harpiste Iris Schram. Ook zal Iris voor ons zingen.
Zo kan hopelijk ieder op zijn eigen wijze de vrede van Kerst ervaren. Laat de vrede van Kerst ons omgeven en een lichtpunt zijn in de komende maanden.
Via www.pknraalte.nl is het mogelijk om mee te kijken en te luisteren. Aanvang 14.00 uur.
Koffiedrinken op donderdagochtend 16 december
Koffie 1
We willen het koffie drinken op donderdagmorgen wel door laten gaan. Daarbij wel graag rekening houden met de onderlinge afstand. Denk ook aan de QR code. Goed om elkaar te ontmoeten.
Zaterdagmiddag 18 december gezamenlijke Kerstviering
kerst
Voor het tweede jaar op rij komt er op veel plekken van de geplande kerstviering niet veel terecht; daar willen wij het echter niet bij laten zitten, want hoe dan ook wordt het Kerst. Daarom hebben wij de krachten gebundeld (Passage, PCOB en Commissie Kerstviering Ouderen) en komen wij met een digitale kerstviering bij u thuis:
Op zaterdag 18 december a.s. gaan we om 13.30 uur een digitale kerstviering live uitzenden vanuit de Plaskerk.Medewerking verlenen vrijwilligers, zangers en muzikanten; oude en nieuwe liederen en verhalen omlijsten het kerstverhaal. Een soort digitale kerstmand, alstublieft!
U kunt deze viering volgen via: www.kerstraalte.nl - ook kunt u deze viering op uw gemak later terugkijken wanneer u maar wilt.
Elizabeth
Elizatbeth bode
De Elizabeth bode heet sinds kort Elizabeth (dus zonder Bode), maar verder blijft het een zeer lezenswaardig blad. In deze Adventstijd liggen er exemplaren achterin de kerk. Omdat het niet mogelijk is om ze bij iedereen te bezorgen, kun je ze wel ophalen in de kerk (op woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur is de kerk open) of ze op de zondagmorgen na de dienst meenemen. Wil je bij mensen bij jou in de buurt een exemplaar in de brievenbus doen; heel graag! Er liggen voldoende exemplaren!!
Kerstbanner 2
U kunt wekelijks uw collecte overmaken op de bankrekening van:
Het College van Kerkrentmeesters Protestantse gemeente Raalte
o.v.v. kerkdienst en datum NL 39 RABO 0354 5001 12.
Email Marketing Powered by MailPoet