Expositie

Expositie ‘Mysterie van het Leven’

Op vrijdag 14 juni was het na vele maanden van voorbereiding door de werkgroep ‘Kunst in de kerk’ dan eindelijk zover. Eléon de Haas, cultuurmakelaar, opende de kunstexpositie ‘Mysterie van het leven’. “Een eervolle taak, deze expositie raakt je in je hart”, aldus Eléon. “Het lijkt wel alsof deze prachtige expositie een klein begin van het grote mysterie ontrafeld”. Hij opende de expositie met de voordracht van een gedicht geschreven door Erik Vrieling.

Het mysterie van het leven is voor alle amateurs en professionele kunstenaars de inspiratiebron geweest van hun indrukwekkende werk. Ook de leerlingen van basisschool De Gouden Emmer en het Carmel College Salland lieten zich hierdoor inspireren. De bijzondere verhalen die bij de kunstwerken horen, raken je. Een expositie die je gezien moet hebben!

Door de kunst naar binnen te halen, opent de kerk zich naar buiten. De kunst in de kerk verbindt. Een prachtige expositie die het kerkgebouw volledig eer aan doet met verhalen die gaan over levensvragen. De kunstwerken nodigen uit voor gesprek en daar is alle mogelijkheid voor.

De expositie is vastgelegd in een catalogus. Een prachtig bewaarexemplaar. Deze kunt u kopen voor € 10,- in de Plaskerk. Tot 10 augustus bent u elke woensdag (09.30 – 13.00), vrijdag (13.00 – 17.00 uur) en zaterdag (11.00 – 15.00 uur) van harte welkom om de expositie te bekijken. Wilt u de expositie op een andere dag met een groep bekijken? Maak dan een afspraak via kunstindeplaskerk@gmail.com

 

in de catalogus zijn de intrigerende verhalen bij de kunstwerken te lezen

 

 

 

 

 

 

 

 

de officiële opening door Eléon de Haas

 

 

 

 

 

 

 

 

het gedicht van Erik Vrieling

 

 

 

 

 

de prachtige pilaar gemaakt door de leerlingen van basisschool De Gouden Emmer