Expositie afsluiting

De expositie ‘Het Mysterie van het Leven’, die van 15 juni t/m 10 augustus elke woensdag, vrijdag en zaterdag te zien was in de Plaskerk is een groot succes geweest. De deelnemende kunstenaars waren onder de indruk van de vele bezoekers en de reacties die de bezoekers achterlieten. De bezoekers waren vol lof over de getoonde werken en de entourage van de Plaskerk als ruimte om een dergelijke tentoonstelling in te richten. Lees verder de afsluitende woorden van de organisatie:

Expositie Mysterie van het Leven.

Wanneer we terug kijken op de expositie kunnen we alleen maar constateren dat het een groot succes is geweest. Velen hebben de expositie bezocht, in totaal ruim 2700 mensen!!

Het thema sprak de bezoekers aan, zo hoorden we van verschillende kanten.

Omdat we open waren tijdens de bottermarkt, hebben we veel toeristen op bezoek gehad. Maar ook veel inwoners van Raalte kwamen kijken. Veel mensen kwamen zelfs meerdere keren, soms omdat ze het teveel vonden voor 1 bezoek, soms een tweede of derde keer met buren, kinderen, vrienden  etc.

Het thema nodigde uit tot mooie gesprekken, zeker aan de koffietafel achterin de kerk. Gesprekken over (de zin van) het leven, over persoonlijke ervaringen.

Reacties uit het gastenboek:

– ‘ontroerend mooi’ 

– ‘de kerk als ontmoetingsplaats, we worden ertoe verleid onze gedachten met elkaar te delen’ 

– ‘indrukwekkend en veelzijdig’ 

– ‘een bewustwording van de schoonheid en achtergrond van het leven’

We hebben veel medewerking ervaren van veel verschillende mensen. Te veel om ze allemaal te noemen. Maar we willen graag iedereen die op welke manier dan ook meegewerkt heeft aan de expositie ontzettend bedanken. Zonder deze inzet zou het allemaal niet gelukt zijn in deze vorm.

Mooi dat onze kerk kon dienen als het decor voor deze bijzondere expositie. We stonden als kerk heel duidelijk middenin de samenleving!

Tot slot willen we graag enkele reacties van deelnemende kunstenaars met u delen:

– ‘Dank voor het organiseren van deze expositie! Voor heel veel mensen reden tot nadenken en praten met elkaar.’

– ‘Wat een geweldige expositie en wat een goed onderwerp! Het zet je aan het denken.’

– ‘Hartelijk bedankt dat ik mee mocht doen.’

– ‘Toen ik na afloop van de tentoonstelling mijn werk ophaalde wist ik ‘er zal heimwee zijn’. Heimwee omdat er iets voorbij is wat ik als goed en dierbaar ervaren heb. In mijn beleving is de kerk altijd een ontmoetingsplaats geweest en dat was de Plaskerk: ontmoeting, gesprek, koffie. Ik zal voortaan op een andere manier langs de Plaskerk gaan.’

U begrijpt dat we als werkgroep bijzonder blij zijn met al deze reacties.

De maandenlange voorbereiding is het allemaal meer dan waard geweest.

Tot een volgende keer!

Werkgroep Kunst in de Plaskerk.